[]

SON yatay geçiş sorusu

sürekli yatay geçiş ile ilgili soru sormaktan sıkıldım ve sanırım son olacak bu sorum. Uludağ Üniversitesi'nde iktisat(türkçe) bölümündeyim ve İstanbul'a herhangi bir vakıf üniversitesine geçiş yapmayı planlıyordum. Fakat yaz okulunda aldığım derslere göre Uludağ Üniversitesi'nde kalırsam 1.5 sene sonra okulum bitecek. Eğer İstanbul'a geçiş yaparsam ingilizce bölüme geçiş yapacağım için derslerimi saymayabilirler. Çok sorun çıkmayacak olsa bile birkaç dersi tekrar almam gerekecek. Puanım %50 bursluya yetse bile burs vermeme olasılıkları da varmış.

Sizce İstanbul'da kalıp hiç Bursa'ya gitmeden kendi okulumda kalıp bir an önce üniversiteyi bitirmeye mi bakmalıyım yoksa İstanbul'a geçiş yapıp uzayacak olsa ve burs alamayacak olsam bile en azından derslere girerim ingilizceyi hatırlarım mantığıyla geçiş mi yapayım?


 
Okul uzayacaksa hiç gerek yok. Zaten geçebileceğin özeller koç,sabancı falan olmayacaği için uludağ üni dandik özellerden daha iyi. Geciş yerine erken bitirmeye çalış


  • empedokles  (25.06.15 13:24:17) 
burs verecekleri nerden çıkmış, ben vakıf üniversiteleri geçiş yapsan da burs vermiyolar diye biliyorum. + Derslerini saymamaları da olası. Bence okulunu bitir güzel bi yerde yüksek falan yap


  • cemlemikonusuyorsun  (25.06.15 13:25:09) 
@cemlemikonusuyorsun ben Bahçeşehir Üniversitesi'yle görüştüm mülakata çağırıyorlarmış oradan çıkan karara göre burs oranı değişiyormuş. tam burs da verilebilirmiş %5te verilebilirmiş


  • seyahat defterim  (25.06.15 13:36:50) 
1-büyük ihtimalle burs olayı yalan olur mülakat falan deseler bile
2- Türkçe bölümden İngilizceye geçeceğin için İngilizce yeterlik belgesi yanında, Türkçe ve inkılap tarihi hariç dersler denk görülmediği için sayılmayacaktır.
İstanbulda kalıp hiç Bursaya gitmeden nasıl okula devem edeceksin anlamadım, okul Bursada değil mi?
  • limoncello  (25.06.15 13:54:50) 
@limoncello devam zorunluluğu yok. ders notlarını alsam ve kitapları alsam sorun olmuyor yani. yaz okulunda da aynısını yapıyorum. bursa'da olsam bile derse girmeyip sadece sınavlara girmem yetiyor.


  • seyahat defterim  (25.06.15 14:08:59) 
sana tavsiyem kendi bölümündeki derslerin kredileriyle bahçeşehirdeki ders programındaki derslerin kredilerini karşılaştır.

sallıyorum mikroekonomi dersi uludağda 3 kredi bahçeşehirde ise 4 kredi. o dersi saymazlar.

yine sallıyorum mikroekonomi senin okulda 3 kredi, bahçeşehirde de 3 kredi fakat ders içerikleri pek benzemiyor. saymayabilirler. Şu ana kadar aldığın dersleri böyle karşılaştır. çok fazla fark varsa hiç karıştırma.

Bir de bahçeşehir üniversitesinde önşart dersleri vs. o tarz uygulamalar var mı onu da kontrol et. Mesela matematik 1i vermeden matematik 2 yi alamıyorsun bazı okullarda. Bu tarz bi uygulama varsa ve önşart dersleri sayılmazsa okulun epey bi uzayabilir. %90 böyle bi uygulama olmadığını düşünüyorum.

sonuncu olarak her şey gönlünce olsun. ben de yatay geçiş yaptım zamanında sancılı dönemler biliyorum.
  • cemlemikonusuyorsun  (25.06.15 15:10:03) 
@cemlemikonusuyorsun evet gerçekten sancılı bir dönem oluyormuş üstelik karar verme aşaması bile yeteri kadar sancılı. saydıklarını kontrol ederim ama ona gelene kadar bazı dersleri iki döneme bölmüşler 1 ve 2 olarak bizde tek vardı o dersi vermiş olmama rağmen ikisini de baştan aldırırlar diye düşünüyorum. ayrıca akts sistemine bizim okul yeni geçti ama ben kredi sistemine göre mezun olucam uludağ'da kalırsam. yani daha şimdiden çok karışık, bahçeşehir'le hiçbir şekilde tutmayabilir. kimse net konuşmuyor. en iyisi dediğin gibi daha baştan hiç karıştırmamak sanırım.

bir de eylül'de yapıkredi'de stajım var bursa'da ve yatay geçiş işlemleri olacaksa eylül'de istanbul'da olacak. ikisini de aksatmamalıyım.

kararı vermişim de soruyu kendimi rahatlatmak için sormuşum sanırım.d
  • seyahat defterim  (25.06.15 16:23:14) 
ben ingilizceden ingilizceye geçtim de tam bir buçuk sene uzadı okulum. bitir okulunu işine gücüne bak. ingilizceyi her yerde öğrenirsin.


  • justinho26  (25.06.15 18:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.