[]

Dişleriniz ne alemde? Diş problemleriniz var mı?

Ben diş tedavisine başladım son 2 aydır dişçilerdeyim hep.

2'si gömülü olmak üzere 3 tane 20'lik diş çektirdim.

az önce de 1 tane damak tarafında bir dişim vardı onu çektirdim.
2 ayda 4 dişe veda ettim :)

beni bekleyen bi kanal tedavisi, bir de dolgu var.


Sizde durumlar nasıl diş konusunda?

 
An itibari ile 3 kanal tedavisi devam etmekte.
Son bir ayda 2 dişe veda ettim.
Köprü yapılma işlemlerine başlanacak.
20'liklere henüz gelemedik bile.
  • wittgenstein  (25.06.15 12:40:13) 
dis tasım var üst ve alt 4 dişte fırcalamaya agırlık verdim. diziliş müthiş ne kanal tedavisi ne çürük var çok şükür gencler.


  • cokponcik  (25.06.15 12:45:16 ~ 12:45:39) 
Benim 20'liklerden bir tanesi düzgün geliyor. Alt sıradaki 20'liklerden bir tanesi hafif eğri çıkıyor ama o da büyük ihtimalle düzelecektir dedi onun için operasyona gerek görmedi doktorum.
Bunun dışında dişlerim gayet iyi. Çürük çarık, tedavi gerektiren bir durumum yok.

  • battal gemalmaz  (25.06.15 12:46:43) 
www.eksiduyuru.com

bekliyor hala. gidemedim doktora. :(
  • elorelia  (25.06.15 12:48:35) 
Geçen yıllarda yapılan bir dolgu sonrasında dişim kendine gelemedi, aslında kanal tedavisi olması gerekiyormuş, o tarafı kullanmayıp diğer tarafa ağırlık vermem sonucunda da orda da ağrılar başladı. Tez zamanda gitmeliyim erteleyip duruyorum. Beni bekleyen bir kanal tedavisi olduğu kesin, diğerleri ne olacak hiç bilmiyorum. pff.


  • amelie poulain  (25.06.15 12:57:53) 
2 yıl önce birkaç ay arayla ikişerli ikişerli 20 liklerim alındı. aslında sapasağlam dişlerdi ama çenem küçük olduğu içün sığışamadılar. bir azı dişimi itip sıkıştırarak çürüttüler sadece onda dolgu var. yani 27sağlam+1dolgulu şekilde. dolgu belirsiz olanlardan ama hepsi sağlam duruyor şu an. arada diş taşı temizletiyorum.


  • shotgunwoman  (25.06.15 13:31:33) 
1 tane gömülü yirmilik diş çektirdim. diğerleri duruyor. ön dişlerde leke var başka bir şikayetim yok.


  • inheritance  (25.06.15 13:31:44) 
yok. umarım da olmamaya devam eder. zamanında 4 tane 20'lik dişimi çektirdiydim cok sakat geldikleri için onun dısında yok.


  • fransizkalanadam  (25.06.15 13:33:49) 
Yaklasik 2 senedir iltihaplanma var ust dislerde benim. Antibiyotik falan verdi doktor agrisi gecti. Ust en arkalarda sagda ve solda bulunan 20likler curumusler. Gecen hafta gittim doktora bikac ilac verdi bitince gel cekelim dedi. Ulan yas 30 oldu 20likler gidecek. Ilaci kullanmayi unuttugumda o disler oyle cok aciyo ki anlatamam. Cektircem kurtulcam aq dis agrisi hicbiseye benzemiyor ya.

Allah kolaylik versin herkese.
  • cayisekersizrakiyisekicenadam  (25.06.15 13:38:31) 
Bir yıldan uzun süredir diş teli takıyorum. Hem altta hem üstte. Mavi lastikler kullanıyorum. Yüzüstü yattığımda diş teli yanağımı parçalıyor, otobüste yanağımı braketten kurtarırken kendi yanağını okşayan bir sapık gibi görünüyorum.
Damağımdan ameliyat oldum aylar önce, epey bir zaman bebe bisküvisiyle beslendim.
Geçiyor ve iyi oluyorsun. :)
  • kalemdefter  (25.06.15 13:51:18) 
Sağlık ile diğer her konuda olduğu gibi diş konusunda da genler rol oynuyor. Bolca tatlı yemek hariç dişlerime gayet iyi bakarım. Daha 30 yaşına gelmedim, buna rağmen..

- 13 yaşında ilk dolgu

20li yaşlarda
- 2 defa diş apsesi
- 3 kanal tedavisi
- 2 kanal tedavisi yapılan diş dolgu ile beraber kırılır, kökler alınmak zorunda kalınır, sonra implant.
- 2 sapasağlam diş durup dururken, otururken ufak bir parça haline kırılır, 4 gün içinde parça parça hepsi gider. Ona da implant. İmplantler etti 4.
- Alttaki 20 yaş dişleri yan çıkmaya çalışır, onları aldırmak zorundayım.
- Bir diş asileşip yukarı doğru çıkar. Onu da tedavi ettireceğim.

Birkaç hatırlatma yapayım.
1. Cola gibi asitli, şekerli içecekler dişlerin içine ediyor. Cola içtikten hemen sonra dişlerini fırçalasan bile cola gibi içecekler içmeyen insanın dişleri daha sağlam olur.
2. Sigara da diş düşmanı.
3. Kalsiyum eksikliği kemiklerde ve dişlerde problem yaratır.
4. Diş taşı temizliği şart.
5. Diş ipi kullanmak şart.
6. Diş doktoruna 6 ayda bir kontrole gitmek şart. O kanal tedavisi yapılan dişlerim kontrole gitmediğim için o hale geldi. Epey arka dişlerdi, arka taraftan çürümüş ben aynayla ağzımı açıp bakınca görülmüyordu, koku da hiç yapmadı nasıl olduysa. Diş hekimleri o ufak ayna ile dişin her tarafına baktıklarından çürüğü erkenden tespit edebiliyorlar. Ben ağzımda apse çıkıp, sağlam bir ağrım başlayınca, yüzüm gözüm şişince fark ettim. O zaman da sadece dolgu ile kurtarılamıyor.
  • iamelf  (25.06.15 17:33:14 ~ 17:34:06) 
iki tane dolgum var, onları yapan doktor "diğer ikisini de gel bi ara yapalım, onları da şeyapmamız lazım" demişti, onlar duruyor. yemek yerken kırıldığı için bir dişim de çekildi. sanırım iki dolguya daha ihtiyacım olacak, onun dışında problem yok. da bende ciddi bi "ağzım kokuyo mu fobisi" var, kurtulamadım bi türlü. cebimde sakız yoksa, çantamda gargara yoksa sokağa çıkmıyom amk. temiz tutacağım diye ağzı çöplüğe çevirdim resmen. kokup kokmadığını insan kendisi anlayamıyor. işimi garantiye almak için çamaşır suyuyla falan yıkayacak seviyeye geliyorum arada. iğrenç bi şey çünkü ağız kokusu.


  • der meister  (25.06.15 17:40:26 ~ 17:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.