[]

askerlikten göz bozukluğuyla muaf olma

arkadaşlar şimdi bu süreci yaşamış veya şartlarından emin olan, askeri hastahaneye sevk-kontrol sureci hakkında bilgisi olan varsa yardımına ihtiyacım var

az once devlet hastanhanesinde gözlerimi gösterdim 8.25-9.00 çıktı numaraları astigmatlar da 1.5 civari. simdi galiba diplomayla birlikte basvuracakmısım askerlige onlar da izmirdeki askeri hastahaneye sevkedeceklermis beni gözlerim bozuk deyince.

bu surec nedir ne değildir ?

tesekkur ettim

 
benim gördüğüm kadarıyla seni gönderiyorlar birliğine sonra oradan tekrar askeri hastaneye yolluyorlar onlar elverişsiz raporu veriyor. tabi benim gördüklerim hep askeriye içindeyken belki de adamların beceriksizliğidir. yani hiç birliğe katılmadan da gidince veriyo olabilirler. ama mantık aynı mantık hastaneye gidiyosun işte seni askeri doktorlar inceliyorlar ve askerlik yapamayacağına kanaat getirirlerse heyet raporu çıkarıp birliğine gönderiyorlar birliğin rapora bakarak sana terhis belğesi düzenliyor. terhis olmuş oluyorsun yani. ama bu süreçte birliğe illa katılman şart mı en başta başvuru yaparken oluyor mu bilmiyorum.


  • ergenpezeveng  (25.06.15 13:15:41) 
Sen normal askere gidecekmiş veya erteleyecekmiş gibi gidiyorsun şubeye, sonra sağlık kontrolü oluyor. Bunu aile hekimleri yapıyor, ve uygunsuz bir durum gördükleri takdirde askeri hastaya sevk için tavsiye yazıyorlar.
Bu aşamada aile hekimin senin sağlık kontrolünü yapıyor, şubeye yazdığı rapora uygunsuzlukları ekliyor. Bu aşamada doktorun aklına gözünü sorması aklına gelmeyebilir özellikle lensle vs. gidersen. Ben özellikle söylemiştim.
Aile hekiminde askerlikle ilgili maddelerin olduğu bir talimatname var, "bilmem ne no'lu maddeye uygundur, göz polikliniğine sevki tavsiye edilir" gibi bir şey yazıyor. Sonra bununla şubeye gidince onlar seni askeri hastaneye sevk ediyorlar. Randevu işleri filan onlar hallediyorlar, yönlendiriyorlar. Sonrasu ayrı hikaye ama sürecin başlangıcı böyle.
Geçen sene bizzat geçtim süreçten. Her iki gözde de 8,25 ile muaf oldum.
  • burfak  (25.06.15 13:49:13) 
arkadaşlar çok teşekkürler bilgiler için. bakalım pazartesi helletmeye çalışacağım


  • cokponcik  (25.06.15 14:28:08) 
İki gözlük derecesinin toplamı 13 ve üzeri olanlar mevzuata göre elverişsiz sayılıyorlar.
Size devlet hastanesinde verilen raporu umursamaz ve askeri hastaneye sevkinizi yaparlar. Orada muayeneniz yapılır ve size açıkça askere gitmek isteyip istemediğiniz sorulur. (Genelde soruyorlar) Ardınan kurul raporu verileceği güne kadar birkaç gün boşluk olur. Kurulda size imzanız ve parmak iziniz karşılığında (başkasının yerine de rapor alamayasınz diye) geçici bir belge verilir.
Belgenin orjinali altı ay içinde genel kurmay'a gönderilir.
Geçmiş olsun.
  • kalemdefter  (25.06.15 14:38:22) 
İki gözün toplamı 14 olmalı. Hipermetrop veya miyop fark etmez, ama astigmatın ise %50'si hesaba katılıyor, toplamda 14'ten fazla olmalı, veya tek göz 11'den fazla.


  • burfak  (25.06.15 22:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.