[]

Fotodaki parlak cisim nedir

Gökyüzünde Yıldız olamayacak kadar parlak bir cisim var nedir acaba bilen var mı ?




 
elbette aklınıza gelmiştir ancak, uçak veya başka uçan hava aracı, dilek balonu vs.?


  • m e b  (24.06.15 22:12:59 ~ 22:13:23) 
hareket etmiyorsa venüs olabilir. geçtiğimiz günlerde venüs ve jüpiter görünüyordu, 20-30 haziran arasında çıplak gözle görülebilecekti diye hatırlıyorum. arazi olmadıysa venüstür.


  • der meister  (24.06.15 22:14:48) 
Biz de öyle düşündük ama Çapraz üstündekiler mesafesi yarım saattir aynı pozisyonda üstelik bir Sürü uçak geçiyor civarından o sabit


  • esmeralda  (24.06.15 22:15:16) 
yıldızdır ya da gezegendir. gök olaylarına bakmak lazım.


  • nawar  (24.06.15 22:17:06) 
google sky map de bısey gostermıyorsa ınsan yapımı bıseydır.


  • bryan fury  (24.06.15 22:17:48) 
Telefondan yazıyorum abuk subuk bir cevap olmuş demek istedim ki evet sabit duruyor uzun süredir ve inanılmaz parlak der mestler in dediği gibi bu ancak bir gezegen olabilir :)


  • esmeralda  (24.06.15 22:20:05) 
bu arada, ben de istanbul'dan gözlemlediğim kadarıyla aynı tabloyla karşı karşıyayım. dün de vardı ama ben belki uçaktır demiştim.
galiba venüs.

  • m e b  (24.06.15 22:40:50) 
üstteki jupiter, altta daha parlak olan ise venüs. son bir haftadır inanılmaz yakın venüs, çok parlak duruyor. akıllı telefon var ise, sky map tarzı bir program indirip teyit edebilirsin.


  • gokriver  (24.06.15 23:21:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.