[]

Ailenin evlilik baskisini nasil puskurtuyorsunuz ?

Bu q0aralar cok bunaltmaya basladilar beni. Ne zaman bir araya gelsek ayni konu aciliyor, hadi bul birini, sunun kiziyla tanisturalim mi vs.. Yalniz yasiyorum ama evler yakin oldugundan haftada 1-2 kere ugruyorum, goreyim, bi yemek yiyelim sohbet edelim diye ama artik burnumdan geliyo. Aileme deger veririm, aramiz da gayet iyidir aslinda ama don dolas hep ayni konuya geldiginden gitmek bile istemiyorum artik. Yas 32, is guc yerinde, onlara gore surekli birileriyle tanisip evlenecegim insani bulmam gereken donemdeymisim. Son uzun iliskim de evliligin kiyisindan dondum, benim icin biraz hayal kirikligi oldu. Sonra sacma ni uzun mesafe iliskisi yasadim o da 2 ay once bitti. Evlilik dusmani degilim ama e0aman sevgilim olsun diye kasan biri de degilim, hoslanacagim biri olursa tabii ki bi seyler baslasin isterim ama aileme gore benim zorlamam gerekiyormus. En son fun fena kapisyik annemle, bugun de mecburen ugradim bir karis surat, uzuluuorum da oyle gorunce.

Yani merak ediyorum, benim durumumda olan arkadaslar varsa nasil idare ediyorsunuz ? Boyle muhanbetler oldugunda gerilmiyor musunuz, nen mi fazla abartiyorum acaba ?


 
Bi yerde haklılar azıcık zorla, hic yoktan daha bi alıcı gözle bak insanlara. Zorlamayla olmuyor ama suyun akıp yolunu bulması da bazen çok gereksiz uzun sürüyor. Herkesin beklentisi başka,misal 50 yaşındaki kadın torun istiyor ama 60 yaşında torunu olunca ugrasamayacagini düşünüyor, üzülüyor haliyle erken davransın diye çocuğuna yükleniyor, haksız mi? Kendine göre haklı aslında ama herkes kendine göre haklı. Ohohom neyse.

Bu yazdıklarım beni de şaşırttı ama arada böyle aşırı gerçekçi olduğum oluyor.
  • bokmuhendisi  (24.06.15 19:55:06) 
Soruya cevap vermemisim tam olarak, evlenmeden baskısına bul birini evleneyim diyorum. Utanıp kaçıyor kenara köşeye :D


  • bokmuhendisi  (24.06.15 19:56:47) 
bir iş sahibi olmadığım için, "önce iş, sonra eş" diyorlar.

sen de bu durumda işi bırakabilirsin çözüm olarak.
  • livaneli kadir  (24.06.15 20:08:06) 
kalıcı çözüm olarak "ben gay'im"


  • selam  (24.06.15 20:13:30) 
çok uzun süre "ben küçüğüm" daha diyerek atlattım. ama artık onlar da atlamıyor. ayrıca artık ben de evlenmeyi istiyorum. senin zamanın gelmemiş demek ki.


  • kakao  (24.06.15 20:32:31) 
ciddi bir konuşma ile atlatabilirsin aslında, daha evlenecek kadar kendimi yetişmiş hissetmiyorum, bir başkasının sorumluluğunu üstlenemem böyle bir karar sonrası pişman olursam ikimizinde hayatı kayar gibi ciddili bir konuşma çözebilir meseleyi sanki.


  • selam  (24.06.15 20:42:42) 
ben cidden merak ediyorum abi birey olamamayı nasıl bu kadar başarıyorsunuz. çok ciddiyim; artık yadırgamıyorum. önceden yadırgar ve yargılardım ama artık sadece şaşırıyorum. yahu 32 yaşında işi gücü olan adam "bu konuda bir daha ağzınızı açtığınızı duymak istemiyorum" diyemez mi ya?


  • sen git ben geliyorum  (24.06.15 20:49:47) 
sen git ben geliyorum+1 abicim ben de 33 yaşındayım en son sevgilimden ayrılalı birkaç ay oldu ufukta yeni bir şeyler olacak inş ama evlilik uzak ihtimal. Aileni konuşturma bu konularda, bir şeyler olacak olsa olurmuş zaten evlenmek için evlenilmez de geç


  • limoncello  (24.06.15 20:54:19) 
Diyorum kardesim de bizimkiler anlamıyor, sıkıntı orada. Ailemle kus,dargın da olmak istemiyorum böyle saçma bir sebep yüzünden. 3 gun bu konu konusulmıyo sonra tekrar basa donuyoruz.


  • kint  (24.06.15 21:23:51) 
uğraşıyoruz, hallederiz gibi laflar söyle. ben babannem teyzem annem babam sevgilin niye yok sorusu sorduğunda dalga geçer gibi böyle diyorum uzamıyor.


  • fransizkalanadam  (24.06.15 21:24:34) 
"siz istiyorsunuz diye evlenip 3 ay sonra boşanayım , bi de ona mı üzülün" de.işe yarıyor:)


  • karamell  (24.06.15 22:21:45 ~ 22:22:05) 
o muhabbet açıldığında kavga ediyor sonra üstüne "bu konuyu konuşacaksanız hiç konuşmayalım, benden ümidi kesin" modunda konuşuyorum. bu olay sanırım 4-5 defa yaşandı. birkaç seferden sonra konu açılmaz oldu. en azından şimdilik açmıyorlar konuyu :D

evlenmeyi düşünmüyorum zaten. yani planlarım arasında yok, belirli bir yaştan sonra olur ya da olmaz bilinmez, o başka.
  • nawar  (24.06.15 22:29:09) 
Böyle bir konu için ailene atar yapma. İleriye atacak yuvarlak cevaplar vereceksin.


  • arnold schwarzeneger  (25.06.15 09:07:04) 
bir süre sonra pes ediyorlar merak etme.
şimdilik ölü taklidi yap.

  • kurcalamabozarsin  (26.06.15 03:58:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.