[]

yıllık izin?

arkadaşlar geçen sene ramazan bayramından sonra bir kurumda işe başladım. (ağustos/2014) şimdi yıllık iznimi kullanıp işten ayrılmak istiyorum. 2 tane sorum var;

1) ağustosta tam 1 sene oluyor. yıllık iznimi ağustos da kullanabilir miyim? yoksa eylül' mi sarkar?

2) çalıştığım kurum resmi bir kurum ama atama ile değil dışarıdan işe girdim. hafta sonları çalışmam yok sadece hafta içi 8-5 buna göre izin sürem 1 hafta mıdır? ve izin günlerimde hafta sonları sayılır mı?

 
Resmi kurumsa normalde şöyle olması gerekiyor:

1- Örneğin 15 Ağustos 2014'de işe girdiysen, 15 Agustos 2015 itibariyle izin hakkını kazanırsın, o günden sonra da kullanabilirsin.

2- 10 yıla kadar 20 gün, 10 yıldan sonra da 30 gün izin var memurlara. Bunda da haftasonları sayılır, yani takvim günü olarak hesaplayacaksın.

Ama her kurumun, her kadronun kendine özel durumları var. Örneğin polisler de memur ama izin yapıları farklı. Kısacası sen bağlı olduğun şubenin idari bürosuna bu konuyu danış, en net cevabı onlar verir.
  • osurdum  (24.06.15 09:58:15) 
2-) 1 hafta izin mi olur hocam :) 14 gün olması lazım minimum. 2 veya 3 hafta olur şirket politikasına göre cumartesiler eklenebilir.


  • prodeq  (24.06.15 10:03:43) 
Bir seneyi doldurduğunuz günün ertesi günü izin hakkınız başlar. Kanuna göre minimum 14 iş günü yıllık izniniz vardır. Cumartesi günü işgünü sayılacağı için pratikte 2 hafta + 2 gün olarak izin kullanabilirsiniz.


  • nuisance  (24.06.15 10:04:21) 
arkadaşlar 4857 sayılı iş kanunu inceledim ve

"Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez.
Niteliklerinden ötürü bir yıldan az süren mevsimlik veya kampanya işlerinde çalışanlara bu Kanunun yıllık ücretli izinlere ilişkin hükümleri uygulanmaz.
İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi;
a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,
b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,
c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden"



dediğiniz gibi 14 günmüş izin hakkım. teşekkürler :)
  • sivil admin  (24.06.15 11:01:50 ~ 11:01:59) 
İZin hakkını kullanmadan ayrılırsan karşılığını para olarak talep edebilirsin


  • hepimiz uzun vadede oluyuz  (24.06.15 11:07:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.