[]

tatil beldesinde çalışmak için gereken ingilizce seviyesi

iyi aksamlar arkadaslar. dün şöyle bir şeyden bahsetmiştim o konuda hala yardıma ihtiyacım var www.eksiduyuru.com

ama bir nokta takıldı kafama. şimdi benim ingilizce speaking ve listening seviyem cok da üst düzey değil. odtü ingilizce hazırlık okulunu okudum ama yaz okuluna kaldım 1 ay daha eğitim alıp ingilizce yeterlilik sınavını vereceğim. dolayısıyla ielts felan da yok elimde. bu adamlar benim seviyemi kabul eder mi? cünkü zaten ben gramer bilgimi pratiğe dökebilmek icin gidiyorum bir nebze.


 
abi sen ne sanıyorsun tatil beldelerini ya :)

odtü ingilizce hazırlık ile oradakilerin arasında en eğitimlisi olursun insan
  • croswell  (23.06.15 19:49:24) 
croswell +1

Ordakilerin arasinda en iyisi olursun.
  • ruhi mucerret  (23.06.15 19:51:19) 
r u kiddin?


  • partizan  (23.06.15 19:53:16) 
ciddi gibi görünüyorsunuz acaba yanlış mı anlattım :) benim kastettiğim işverenlerin kabul ettiği ingilizce seviyesi? yani oralarda are you sex seviyesindeki insanlar mı ingilizce biliyor diye işe giriyor otellerde, gezi turlarında felan?


  • jacoba benzer jojuk  (23.06.15 19:58:21 ~ 20:02:27) 
abi tatil beldelerindeki esnafın çarşıdakinden pazardakinden farkı yok ki, onları dört dil bilen ve her gün spor yapan isviçreli adamlar mı sanıyon? adamda senin ingilizce bilgini sınayacak temel yok, çat pat gramersiz falan sadece iletişim kurmak için konuşa konuşa öğrenmiş işte.

ben kendim öyle bi işte çalışmadım ama istanbul'da gittiğim mekanlarda garsonları falan izlerim hep. "would you like" gibi basit bir kalıbı bile bilmeden, hatta diyaloğa girmeden iş yapan adamlar var. bu durumdan işveren de şikayetçi değil, turist de. adam döner yemek için giriyor ve dönerini yiyip çıkıyor mesela. iş yapıyon sonuçta, edebiyat değil ki.

o yüzden her türlü yardırır gidersin yani. tabii pratiğin yoksa başta sıkıntı olabilir, teklersin falan ama problem değil. aşağılık kompleksimden mi bilmiyom ama turistlerin çoğu sempatik geliyo bana ya, "ingilizce konuşamıyorum ki" deyip ağlamaya başlasan mendil verip başını okşayacaklar gibi amk. normalde konuşmaya çekinen bi insanım, turistle ingilizce konuşurken hiç çekinmiyorum. çünkü biliyorum adam sevgi dolu, her gün tayyip'e maruz kalmıyo falan.
  • der meister  (23.06.15 20:05:19) 
hocam 5 yıldız otellerde de mi söylediğiniz şey geçerli?


  • jacoba benzer jojuk  (23.06.15 20:39:07) 
üsttekiler ne yazıysa +1 . ayrıca kimse senin ingilizce seviyeni test edemez esnaflar arasında.

Dil biliyon mu? +evet biliyorum, bitti.

5 yıldızlı otellerdeki garsonlar are you sex kıvamındayken resepsiyondakiler falan bir dolu gramer hatasıyla konuşan intermediate tipler oluyor.

her otelde en fazla 1-2 çok ileri düzey ingilizce konuşan bulursun onlar da zaten mevkili ve sektörde tecrübeli kişilerdir.

Bialo Czerwoni marmaristen bildirdi.
  • bialo czerwoni  (23.06.15 23:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.