[]

adam dolandırıldım demiş halen duyuru açılıyor !!!

adam aşağıdaki duyuruda dolandırıldım demiş. halen dolandıran kişi duyuru açıyor. bir yaptırım yok mu?

www.eksiduyuru.com


 
hocam ekşi duyuru'dan ne gibi bir yaptırım bekliyorsunuz ki. polis mi gönderelim adamın evine, ne yapalım? bunun yaptırımını dolandırılan uygulatabilir ancak. o da savcılık marifetiyle.

yaptırımdan kastınız duyuru'dan uçurulması mı? uçurulmasını bekliyorsanız açıkçası uçurulmazsa daha iyi yahu. bırakınız açsın. şimdi adam duyurudan uçurulsa lösev'e 5 lira bağış yapıp yeni hesap alıp yine dolandıracak. en azından birileri duyuru açarak mimliyorsa ve kişi de mimlenmiş nickiyle yapmaya devam ediyorsa, kimin dolandırıcı olduğu bilindiği için, dolandırılmamak adına daha iyi değil mi bu?

not: bu yorumu moderatör olarak değil, kullanıcı olarak yapıyorum.
  • kibritsuyu  (23.06.15 18:11:27 ~ 18:16:20) 
ama yine de duyuruya giren her insan adamın mimlendiğini bilmeyebilir ve dolandırılabilir. herkes her gün takip etmiyor burayı, işi olduğu zaman giriyor. o yüzden göz göre göre burada tutulması da yanlış geliyor bana.


  • peggy  (23.06.15 18:16:49) 
Kibritsuyu, sitede kac tane uye var, herkes herkesi tanımıyor. adamin ddolandirici oldugunu bilmeyen elbette cikar( ben bile simdi ogrendim). 1 kisinin bile bu tuzaga dusmesi kotu bir sey. Bu durumda birakin kalsin mantigini benim aklim almiyor.

Adamın ucurulmasi gerekiyor.
  • fraise  (23.06.15 18:17:54) 
siz de anlamaktan acizsiniz gördüğüm kadarıyla. ben oturup kendi fikrimi yazıyorum, üstelik de bunu kullanıcı sıfatıyla yazıyorum diye belirtiyorum, gelip beni iş yapmamakla, acizlikle, hatta dolandırıcıyı korumakla suçluyorsunuz.

oysa azıcık yazılana dikkat etseniz dolandırıcıyı değil, sizi korumaya çalıştığımı anlayabilirsiniz. olur uçurayım, yarın 5 lira bağış yapıp başka nickle geri gelsin, tertemiz biri gibi iş yapsın.

evet onun dolandırıcı olarak mimlendiğini herkes görmeyebilir, ama uçurulursa yepyeni ve tertemiz bir nickle gelir, aynı işi yapar. dolandırıcı olduğunu 1000 kişiden 5 tanesi bile görse kardır. yepyeni bir nickle gelirse 1000 kişiden 1000'i de onu temiz zanneder. bunu demek istiyorum. uçurulmaması, bilinen bir nickle dolandırıcılık yapmaya devam ederse, bunun bilinirliği açısından daha koruyucu olacaktır. bu benim şahsi fikrim.

bu noktadan sonrasını moderatör sıfatıyla yazıyorum.

ayrıca "dolandırıcı olduğu tescilli" demişsiniz. nereden tescilli? kusura bakmayın ama duyuru moderatörleri dedektif değil. oturup forum forum gezerek adamın sicilini araştırmamız da mümkün değil. burada dikkate alacağımız tek şey kullanıcı şikayetleri olabilir ancak.

kullanıcı şikayetine bakıyoruz, "serdar mı selman mı sordum diye bir daha telefonunu açmadı" dışında bir suçlamada bulunmuyor.

şimdi soruyorum size. biri çıkıp "minik donut canavarı şöyle parayı aldı kayboldu, böyle telefonunu açmadı, paramı cukkaladı, dolandırıcıdır" diye duyuru açsa buna itibar etmeli miyiz? dolandırıcı olarak bildirildi diye üste alsam yarın çıkıp demez mi "iftira atıyor yok öyle bir şey, beni niye itham ediyorsunuz" diye? ben bundan nasıl emin olabilirim? ortada tek bir kullanıcının "telefonunu açmıyor"undan başka bir şikayet yokken bunu nasıl üste alabilirim ki? adamın çıkıp "telefonum çalındı o yüzden açamadım, niye beni dolandırıcı diye itham ediyor ve bunu üstten ifşa ediyorsunuz" dese hoş olur mu? ya adam gerçekten dolandırıcı değilse?

bakın tekrar ediyorum, ben ŞAHSİ OLARAK duyuru açana da, burada şikayet edenlere de inanıyorum. adamın dolandırıcı olduğundan da eminim. yine ŞAHSİ OLARAK yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında fikrimi yukarıda belirttim. ama MODERATÖR OLARAK bu şikayet ile işlem yapmam, üste alarak ifşa etmem mümkün değil. savcıya da gitseniz delil yetersizliğinden kovuşturmaya gerek görmez.

o yüzden tek taraflı düşünmeyin.
  • kibritsuyu  (24.06.15 13:01:16) 
site yönetiminin olaya bakışı şu şekilde;
"kullanıcılar birbirini dolandırabilir, hakaret edebilir, suç işleyebilir. şikayeti olan varsa savcılığa gitsin. bizi uğraştırmasın. uçurmak çözüm değil nasılsa 5 tl bağış yapıp tekrar hesap alınabiliyor."

şikayetler dikkate alınmadığında bu tür olaylar daha da artacaktır. (bkz: kırık pencereler teorisi) nasılsa yaptırım yok diye site günden güne çöplüğe dönüyor. belki şu an sorun yok. hitler iyi. para akıyor. ama uzun vadede sitenin kalitesi düştükçe zararı göreceksiniz. altın yumurtlayan tavuğunuz hastalanmış. winter is coming ismail.
  • corneillus  (24.06.15 13:58:29 ~ 14:00:17) 
ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirdi tebrik ediyorum hepinizi. açıklamalarımın yeterli olduğunu düşünüyorum. bir tarafınızdan alt metinler uydurma konusunda çok başarılısınız, başarılarınızın devamını diliyorum.
şahsi fikrimi üçüncü kere söylemyeceğim. nasıl olsa umursayan yok, ne dersem diyeyim moderatör sıfatıyla düşüneceksiniz, bir türlü burada moderatör olmak dışında sıradan bir kullanıcı olduğum gerçeğini anlatamadım. ne kadar şahsi fikrim dediysem de biri çıkıp "moderasyonun düşüncesi bence şu şekilde, alt metin şöyle böyle" diye şahsi fikirlerimi moderasyona mal ediyor. tekrar etmeyeceğim, ne anlarsanız anlayın.

@minik donut canavarı:

"adam dedi ki şu duyuruyu sabitleyin görmeyen kalmasın
www.eksiduyuru.com
baktınız mı buraya acaba?"

demişsin. hemen yukarısa, üstten üçüncü cevap. yani adamın nick mick verdiği ifşa duyurusunu sabitlemedik diye sitem etmişsin. niye sabitlemediğimizi yazınca da "nick verin mi demişim" diye çark ediyorsun.
  • kibritsuyu  (24.06.15 14:06:22 ~ 14:16:46) 
"bir tarafınızdan alt metinler uydurma konusunda çok başarılısınız"

bravo. sen bu seviyede yazarsan kullanıcılar herşeyi yazabilir. moderasyon biz kullanıcıların derdini anlamama konusunda ısrarcı.
  • corneillus  (24.06.15 14:14:20) 
ha yani istiyorsunuz ki biz sana istediğiniz kadar hakaret edelim, ama sen salon adamı kimliğini koru.

adam benim onca açıklamamı okumayıp "dolandırıcıyı uçurmaktan aciz adamlar yeaa" desin, "hll spr aynen dvm" diye dalga geçsin, ben çıkıp ona "okumaktan aciz" diyemeyecek miyim? duruyor yukarıda bakın. şahsi fikrim diye diye fikrimi söylüyorum, "altından moderasyonun alt metni hede hödö" diye bir şey çıkıyor.

arkadaşlar tekrar söylüyorum. ben de bir kullanıcıyım oğlum burada. her yaptığımı moderasyona mal etmeyin. moderatörden önce kullanıcıyım ben burada kullanıcı. moderatör olarak saygılı bir şekilde açıklamamı yaparım, ama şahsi fikrimi yazıyorsam kimse "moderatör hede hödö" demesin, şahsi üslubum budur benim.

bak tekrar yazıyorum. ben ŞAHSİ fikrim olarak "uçurulmaması daha iyi değil mi yahu" dediğim zaman biri çıkar da" moderasyon uçurmaktan aciz, alt metninde hede hödö diyor, hllaynn dvm" diye lakayıt cevap verirse ben de buna moderatör olarak değil, duyuru kullanıcısı kibritsuyu olarak kendi üslubumla cevap veririm. MODERATÖR OLARAK DEĞİL.
  • kibritsuyu  (24.06.15 14:20:35 ~ 14:24:18) 
''bunu demek istiyorum. uçurulmaması, bilinen bir nickle dolandırıcılık yapmaya devam ederse, bunun bilinirliği açısından daha koruyucu olacaktır.''
imza, kibritsuyu


Bu nasıl bir laf yahu hafsalam almıyor.
  • Rumble in the Jungle  (24.06.15 14:25:05) 
hafsalanız alsın diye daha somut örnek vereyim.

jet fadıl'ı hepiniz biliyorsunuz değil mi? sürekli dolandırıcılık faaliyetinde bulunuyor. şimdi siz saf olamyan, aklı başında insanlarsanız, gidip jet fadıl'dan bir şey alır mısınız? almazsınız değil mi? biliyorsunuz onun dolandırıcı olduğunu.

peki devlet bu adam dolandırıcı diyip adamın adını, kimliğini, hatta estetik ameliyatla yüzünü değiştirip salsa, saf olmayan akıllı insanlar olarak bile bu adama inanabilirsiniz. "aa bu jet fadıl yahu" demezsiniz, bambaşka bir adammış gibi sizi inandırıp kandırbilir. ama adam jet fadıl olarak dolaşırsa "ulan bu jet fadıl, bundan ekmek bile alınmaz" dersiniz değil mi? sizi dolandırmamış bile olsa kimliği belli bir dolandırıcıya inanmazsınız değil mi?
  • kibritsuyu  (24.06.15 14:31:18 ~ 14:33:24) 
jet fadıl açıklaması efsane olmuş.

kimseyi uçurmayın o zaman. küfür edeni niye uçuruyorsunuz. insanlar o nicki küfürbaz olarak tanısın. uçurunca adam gider yeni bir nick alır.
  • corneillus  (24.06.15 14:40:14) 
bu arada bir duyuru kullanıcısı olarak objektif olmak zorunda değilim, hepiniz gibi.

bir moderatör olarak objektif olmak durumundayım sadece.

yazdıklarımın çoğu şahsi görüşüm sanırım yedinci keredir söylüyorum bunu. saçma bulabilirsiniz, istediğiniz gibi de tartışabiliriz. burada şahsi üslubumu kullanacağımı da bilmelisiniz. hani lanlı lunlu sokak üslubuyla konuşursam çıkıp da "moderatörün üslubu" falan demeyesiniz.

lakin şahsi fikirlerimi moderasyona mal edip site yönetimini şahsi görüşlerim üzerinden eleştirmeyin. benim de herkes kadar fikirlerimi belirtmeye hakkım var, moderatör olmam, bu sitede aynı zamanda kullanıcı da olmama engel değil.

moderatif fikirlerim üzerinden mdoerasyonu istediğiniz gibi eleştirmekte de serbestsiniz.

uçurulmamasının daha iyi olacağı şahsi fikrimdir. dolandırıcı olduğu kanıtlanmadan uçurulmayacağı ise moderasyonun düşüncesidir.

bu minvalde devam edebiliriz konuşmaya. birbirine karıştırmayın yeter ki.
  • kibritsuyu  (24.06.15 15:20:05 ~ 15:21:34) 
Çok merak ediyorum kibritsutyu dostum, sen neden ve nasıl moderatör oldun?
Yani madem ki örnek bir kullanıcı değilsin ya da moderatör olarak iş yapınca kullanıcı halinden farklı aksiyonlar içerisinde oluyorsun; nhangi vasıfla moderatör oldun burada?
Merak ediyorum.
  • Rumble in the Jungle  (24.06.15 16:24:02) 
sitede çok vakit geçirmem, kurallara hakim olmam gibi sebepler olduğunu düşünüyorum.

ayrıca "aciz, hll aynn dvm, yav hee hee" gibi sinir bozucu ve aşağılayıcı konuşulmadığı sürece gayet de saygı çerçevesinde cevaplar verdiğimi düşünüyorum. saygı göster, saygı bul. çok basit. geçmişim açık, 1500 tane duyurum, 8000 tane cevabım var, arama bölümünden inceleyebilirsiniz. yine de şikayetiniz varsa compumaster'a iletebilirsiniz.
  • kibritsuyu  (24.06.15 17:07:40) 
şahsi olarak dolandırılsam, moderatör olarak yetkilerimi kullanıp uçurmazdım. uçursam elime ne geçecek ki? adam "ühüü duyurudan uçuruldum" diye ağlayacak mı sanki? çok ciddi söylüyorum bunu. uçurmazsam tekrar geri gelmesi mümkün ve siteden ne zaman online olduğunu takip etmem daha kolay. ha belki benimle jübilesini yapıp hiç uğramayabilir bile, ama en azından hesabı duruyorken uğrama ihtimali var ve ben bu şekilde takip edebilirim.

yapılan eylem dolandırıcılık, verilen ceza uçurmak. peh. sizce caydırıcı mı bu? veya yerini bulan bir yaptırım mı sizce?
  • kibritsuyu  (24.06.15 17:19:34 ~ 17:32:27) 
Öncelikle şunu söyleyeyim: Amacım suçu ve suçluyu övmek değil, söyleyeceğim şeylerden bu tür anlamlar çıkarılsın istemem fakat ortada şöyle bir gerçek var: Burası bir E-Ticaret sitesi değil. Bu tür siteler de malumunuz bu tür dolandırıcılık işlerine karşı hazırlanmış pek çok prosedür var, alışverişin riski bu yolla en aza indiriliyor. Hatta çoğunlukla olmuyor. Satıcı ürünü gönderiyor alıcı parayı ödüyor para havuza giriyor alıcı ürünü alıp okey verdiğinde ise para satıcıya aktarılıyor alışveriş tamamlanıyor. Bu kadar. Gel gelelim bu site bir e-ticaret sitesi olmadığı için bu tip prosedürler olmuyor. Kişiler kendi aralarında bu tip işler yapıyorsa eğer, ben buna "Her türlü riski göze almış o şekilde yapıyor demek ki" gözüyle bakarım. Yani burada bir kişinin dolandırılmış olması, tamamen kendisiyle alakalı bir durum. Burada yönetimin herhangi bir kabahati yok. Ha site yönetimi "Evet bu site ticaret yapabilirsiniz, garantisi de biziz" deyip böyle bir şey olsaydı eğer o zaman hepimiz küfrederdik. Fakat öyle bir şey yok. O nedenle yönetime buradan vurmak saçmalık. Bununla birlikte, biz her "Bu beni dolandırdı" diyen kişiye inanmak zorunda mıyız, ya da sırf böyle bir beyan var diye bir kişiyi dolandırıcılıkla suçlayıp uçurmalı mıyız ben bu konuda pek emin değilim. Neticede burası mahkeme bizler de hakim savcı avukat değiliz, kimseyi bu şekilde burada suçlamaya hakkımız yok. Ha olduğu iddia ediliyorsa mahkemeye verilir, buradan da gerekli bilgiler talep edilir sorun bu şekilde çözülmeye çalışılır. Normal olan da budur. Hayır yarın bir başkası sizin için "Bu beni dolandırdı uçsun bu" dediğine ne yapacaksınız? O zaman herkes uçsun duyurudan. Dediğim gibi; burası bir ticaret sitesi değil, bir alışveriş oluyorsa eğer bu alışverişi yapan kişinin tercihidir. Dolandırılıyorsa da bu riski göze almış demektir. Yapacak bir şey yok. Tabii bu dediklerim duyurunun sabitlenmesi için de geçerli. Burada kimseyi "Bu dolandırıcı" diye ifşa etmeye hakkımız yok. Bu, en temel insan haklarına aykırı bir durumdur. Linç kültürü o kadar işlemiş ki dna'mıza verdiğimiz tepki direkt olarak "Yakalım bunu!!" şeklinde oluyor.


  • angelus  (24.06.15 17:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.