[]

sizce ne yapayım?-işle alakalı-

2 hafta önce bir duyuru yapmıştım. koskoca kurumsal fabrika iş alamadığı için bir sürü kişiyi toplu olarak çıkaracak diye.
şimdi süreç biraz daha değişti. bu koskoca kurumsal firmanın gemlikte lokasyonları var. bize söylenen orda da devam edebilirmişiz. belki..
eğer bana o soru ile gelirlerse sizce nasıl cevap vereyim? bundan 2.5 sene önce gittiğimde, lojmanlarında guzel bir ev vermişlerdi ama şimdi o olay da olmayak bu arada.
-seni bu lokasyona almak istiyoruz ama ev-lojman yok. geçiyor musun geçmiyor musun?

4.5 yılımı doldurduğum bu şirketten artık ayrılmalı mı(tazminatımı-kıdemimi alarak), yoksa orda devam etmeli mi?

 
evli misin? tek tabancaysan gitmek güzel olabilir, tebdil-i mekanda ferahlık vardır denir. evliysen eşinin de fikrini almak gerekir.

ben bu tarz konularda biraz daha oryantallerine bağlıyım, pek gidemem yani il dışına çalışmaya. yurtdışı olursa o ayrı :)

ama gitmek senin için eziyete dönüşecekse al tazminatını yeni bir yer ara bence.
  • safepassage  (23.06.15 14:07:27) 
maaş sizi kurtasiyorsa gidin bence.
sonuçta gemlik dediğiniz, İstanbul'a 2 saatlik bir yer.

  • for the record  (23.06.15 14:16:39) 
yok evli değilim. öf boktan durumlar yav


  • hede hodo  (23.06.15 14:29:16) 
kıdem tazminatını ödeyecekler 4.5 yıl iki rakam tecrübe de iyi çık bence başka iş bul. iyi referans olsunlar


  • mr fusion  (23.06.15 14:49:16) 
mr fusion + 1 kıdemini alıp iyi referans olmalarını rica ederek çık.


  • freya  (23.06.15 15:00:50) 
çık demenizdeki sebep gemlik gibi ufak bi yere yollamalarından ötürü mü?
yoksa tecrübe kazanmışsın, yeni kapılara yönelip, farklı şeyler yap yönünde mi:)

  • hede hodo  (23.06.15 15:04:58) 
özellikle bu sektörde nasıl bilmiyorum ama, eğer aşırı yükselme inanılmaz deneyimler kazanma şansın yoksa, bu kadar zamanda alacağını aldıysan hazır kıdemini veriyorlarken çık. daha iyi bir firmada biraz daha yüksek maaşla işe gir. yoksa gönderdikleri lokasyonla alakalı değil.


  • freya  (23.06.15 15:09:27) 
haklısın. şu an çelik sektöründeyim. yolladıkları lokasyon boru üzerine olacak. maaşda değişim olmayacak.
tazminat bunu dusununce mantıklı gibi..

  • hede hodo  (23.06.15 15:16:54) 
ben 5 yıl aynı iş yerinde çalıştım. askerden dönünce de devam ettim. keşke daha önce çıksaydım. değişiklik iyidir. hem taşınmamış olursun. aynı sektör de olabilir. 5-6 yıl önce yaptığım iş görüşmeleri ile bu sene yaptıklarım çok farklı. eskiden onlar seni neden alalım iyi bir sebep söyle derlerdi. şimdi ben neden işe gireyim sizi seçeyim iyi bir sebep söyleyin diyorum. şahsen ben iş için doğup büyüdüğüm yeri allah korusun ölüm kalım olmadıkça değiştirmem. ama bunu sorduğuna göre bence gidesin var gemlik'e sadece içini rahatlatmak istiyorsun kalma kararını destekletip pişman olmamak için soruyorsun:)


  • mr fusion  (23.06.15 15:24:12) 
@mr fusion
hiç gidesim yok biliyor musun? bundan 3 sene önce de gittim. o zaman daha basındaydık yolun filan. su an tazmınatımı alıp, bıraz kafamı dınleyıp ıs aramayı kafama koydum.
bırazdan toplantıya gırecegız ik muduru ıle. dedıklerı bu sekılde olursa (gemlik) tazmınatımı verın dıyecegım..
derım heralde:)
  • hede hodo  (23.06.15 15:47:25) 
az önce görüşme bitti.
ik müdürü şöyle konustu;
"gemlikteki lokasyona, tüm haklarınızı almış olarak gideceksiniz. orda şu kadar ihtiyac var ve siz oraya normal iş gorusmesi yapıyormuş gibi, öncelik sizde olacak sekilde gorusme yapacaksınız. eger kabul etmezseniz de, ki bu cok dogal, siz bizim ihtiyacımız oldugu zaman ilk arayacağımız elemanlar olacaksınız"
boyleyken boyle..
  • hede hodo  (23.06.15 17:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.