[]

Kilo vermeden yağ yağmak için ne yapmalı ?

Günaydın.

Yaş 32, Boy 180, kg 78. Göbekte önlere doğru toplanmış durumda yağlar, onun dışında vücudumla ilgili bir şikayetim yok. Son 1 yıldır da düzenli olarak salonda ağırlık + koşu yapıyorum. Bundan öncesinde de spor yaptım ama aralıklarla, en düzenli dönem şu son 1 sene diyebilirim. Şimdi anladığım kadarıyla skinny fat tabir edilen vücut tipine sahibim. Sıfır göbek bekjlentim yok ama azaltmak istiyorum, bunu yaparken de diyetle iyice kg kaybedip zayıflamak da istemiyorum çünkü çöp gibi olucam biliyorum. Ağırlık çalışmasında yüksek kg, 8 tekrar şeklinde gidiyorun son 6-7 aydır ve gelişmeden de memnunum. Bu işin uzmanı sevgili arkadaşlar, önceliğim ne olmalı ? Biraz kg verip üzerine sıkı bir protein alımı ve antrenmanla kas kütlesi mi inşa etmeliyim ? Kardiyo yu keseyeim mi bir süre (anterenmandan sonra yaklaşık 2 km hafif tempo koşuyorum) ? Yoksa yağ, şeker ve karbonhidratı iyice hayattan çıkarıp, proteinle ve sağlıklı karbonhidratla mı kilo alımı yoluna gitmeliyim ? Bilemedim, biraz karışık oldu ama derdimi anlamışsınızdır diye düşüyorum. Evime yakın ve fiyat da makul bir salona gidiyorum o yüzden pek donanımlı hoca yok. Kendini pek geliştirmemiş ezbere iş yapan beden eğitmi mezunu 2 hoca var, o yüzden sizlere sorayım dedim.


 
Düşük karbonhidrat, bol protein ve sağlıklı yağlar, ağırlık çalışması.


  • angelus  (23.06.15 09:30:40) 
Kardiyo'yu nasıl yapayım ?


  • kint  (23.06.15 09:38:49) 
En temizi karbonhidrati azaltip protein ve saglikli yaglarla yola devam etmektir. Bu sistemin en büyük eksisi, maliyeti yüksek olmasi.

Senle ayni ölcülere sahibiz ama ben 78 kilo oldugumda sixpacklar cikmis oluyor. Tahminimce sende kas kütlesi cok az.

Yani protein alimini yükselttiginde fazla bi kütle kaybi yasamayacaksin, o yüzden yardir gitsin :)

Yaglari assagi yukari istedigin ölcüde yakincada, temiz bir kütle periyoduna girersin.

Anteremani su sekilde belirliyebilirsin: Haftanin 2 günü agirlik anteremani (bölgeleri 2 ye ayir) 1 günü de kardio ( interval olursa süper olur). Bu seriyi ard arda yapabildigin kadar yap.
  • VIPCH  (23.06.15 09:41:36 ~ 09:43:51) 
işin uzmanı değilim. halihazırda nasıl bir diyetin olduğuna göre değişir aslında bu durum. atıyorum bol bol bira içiyorsundur, tatlı pasta, ekmek, pirinç vs. abanıyorsundur, sadece bunları kesmek/azaltmak bile tek başına yeter vb. o yüzden daha detaylı bilgiye ihtiyacımız var yorum yapabilmek için.


  • orient blue  (23.06.15 09:42:25) 
Kardiyo şart değil fakat istiyorsan haftada birkaç gün 20/25 dakikalık hiit yap. Onun dışında ağırlık çalışmak vücuda uyguladığı stres ve harcadığı enerji sayesinde zaten yetirince yağ yaktırıp kardiyovasküler sistemin sağlıklı bir şekilde çalışması için yeterli oluyor.


  • angelus  (23.06.15 09:43:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.