[]

Facebook ZONG - 6662 Dolandiriciligi ?

iyi gunler degerli suser arkadaslarim..

bugun annemin facebook'una bir arkadasindan,

"selam, naber? faturali misin?" diye sorup,
"telefon numaran silindi versene bana tekrar" deyip annemin telefon numarasini alip

"sana bisey gelecek benim icin evet der misin?" gibi bi mesajlasma olmus. annem de telefonuna gelen mesaja evet yazmis. gelen mesaj su :

gönderen : 6662

mesaj :

" Facebook ödeme sayfasinda 90 gun boyunca SMS ile onay istemeden odeme yap secenegini isaretlediniz. Islemi onaylamak ve Zong ile 99.99 TL'ye Facebook Content satin almak icin bu mesaji simdi EVET yazip cevaplyabilirsin. MH: 0212 266 9890 "

annem " evet" diye cevapladiktan sonra gelen mesaj :

" Tesekkurler PAYPAL odemesi gerceklesti. Islem kodu : UAX5BC
destek : cp.support.tr@paypal.com "


durum boyle. simdi ne kadar girdi bize? bir seferligine 100 tl mi ? yoksa 3 ay boyunca ay sonuna gelecek extra faturada 100 tl den, 3x100 = 300 TL mi yoksa, sonsuza kadar her ay 100 tl mi girecek bize?

baska ne yapabiliriz? cok tesekkur ederiz.


edit : annemin facebook unda gezindim de, facebook odeme sayfasi kisminda, " Facebook ödeme sayfasinda 90 gun boyunca SMS ile onay istemeden odeme yap " diye bir secenek gormedim. ne ola ki bu?

 
Geçen ay kuzenimin başına gelince duyuru açıp modlardan bir iki gün yukarıda kalmasını istemiştim başka kimse kurban olmasın diye yapmamışlardı. Al gör işte


  • Atimi  (23.06.15 01:14:26) 
@acemi

ya abi, ben bu paypal dan anlamıyorum. nasıl sorgulatabilirim ki?
ayrıca dolandırıcı, paypal hesabı açsa bile herhangi bir kredi kartı veya banka hesabı bilgisi bilmeden nasıl olacak o iş?
  • wagner love  (23.06.15 01:20:10) 
Bence artık buraya "Dolandırıcılık" başlıklı bir duyurunun sabitlenmesi farz oldu. En azından burada olanlar için.


  • Simrug  (23.06.15 01:20:55) 
Faturalı hatsa sonraki faturaya yansir


  • intern in the house  (23.06.15 01:21:19) 
@ intern in the house

tamam da işte sadece 1 kere mi yansıyacak yoksa 3 ay boyunca mı yansıyacak yoksa sonsuza kadar mı yansıyacak her ay 100 tl?
  • wagner love  (23.06.15 01:24:22) 
operatörünüzü arayıp hattınızı mobil ödemelere kapatın.


  • mr.goodcat  (23.06.15 01:36:38) 
Verdiğin MH numarasını webde arayınca bir site çıkıyor karşına ve verdiğin kısa numaranın sahibi onlar, şimdi olay şöyle, fb'deki oyunlar var ya orada bölüm geçmek yada oyuna ek malzemeler koymak için fb'nin credits diye bir bölümü var, oraya para yüklüyorsun ve o parayıda daha sonra parça parça oyunlara aktarıyorsun, bölüm geçiyorsun falan. senin o annenin arkadaşı aslında annenin arkadaşı değil, hesabı ele geçirilmiş biri, senin annenin telefon hattından kendi FB credits'ine para aktarmış (paranın aktarıldığı kişi de o annenin arkadaşının hesabı değil bu arada), oradan yine kendine geliştirdiği bir oyun vs. için satın alma eylemi gerçekleştiriyor ve böylece parayı kendi banka hesabına aklanmış vaziyette geçiriyor.

Şimdilik sizden 99 TL'lik bir çekim yapmışlar ancak 90 gün boyunca tekrar evet yazıp göndermenize gerek kalmadan para çekebilmeye devam edecekler. Bunu iptal ettirmek istiyorsanız da turkcell müşteri hizmetlerinden veya turkcell'in sitesine şifreniz ile (yoksa hemen oradan alabiliyorsunuz) giriş yaparak işlem dökümünüzü alabilirsiniz ve iptal ettirebilirsiniz ancak giden para gitti ne yazık ki, zira siz kendi isteğiniz ile arkadaşınız olduğunu düşündüğünüz birine güvenerek oraya evet yazıp gönderdiniz o parayı turkcell kolay kolay iade etmez. Yine de olabildiğince yaygara kopartmaya bakın belki tutar.

Ha benim dediklerim tam olarak doğru olmayabilir tabii, sonuçta bende google da arama yaparak okuduklarıma göre fikir yürütüyorum, en iyisi turkcell'in sitesinden bakmanız ve ne varsa iptal ettirmeniz, gerekiyorsa numarayı kapatın yeni numara alın.

Belki paypal'ın destek kısmı ile görüşüp paranızın iadesini isteyebilirsiniz veya o hesabın kapanmasını sağlayabilirsiniz belki paypal'dakiler hesabı takibe alıp yetkililere bildirir falan.
  • selam  (23.06.15 02:44:01 ~ 02:46:51) 
@ selam

abi tamam giden gitti de, dolandırıcı daha fazla para çekmeden ne yapabiliriz şimdi?

operator : avea
  • wagner love  (23.06.15 03:56:53) 
aynı şekilde aveayı arayın, aveanında sitesinden bi login mogin bişiy vardır oraya bakın.


  • selam  (23.06.15 07:55:07) 
bitmeyen bir dolandırıcılık hikayesi sanırım bu. aynı sms numarasıyla başka bir hikaye de burada var. operatörlerin buna izin vermemesi gerekiyor.
www.bilbunu.com

  • ashortman  (27.02.17 18:20:50) 
Önce operatörü arayıp mobil ödemeyi kapatın.


Operatöre, firmaya, facebook'a ve paypal'e başvurarak işlem iptali/iade isteyin. Facebook şikayetinizi değerlendirip, işlemi iptal edebilir.


.
  • kartallar yuksek ucar  (27.02.17 19:00:08 ~ 19:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.