[]

Annemin tansiyonu dün akşamdan beri 15/10 ?

Merhaba ,
Annem hipertansiyon hastası tansiyon ilacı almasına rağmen tansiyonu dün akşamdan beridir 15/10 az önce ölçtük 15/9 .

Gözüne vuruyor sanırım gözünde şiddetli bir ağrı olduğunu söyledi (Şimdi biraz hafiflemiş) . Gözünde diyabete bağlı göz içi kanaması var.Ameliyat olacak ama bu durumda ne yapmamız lazım acile getireyim mi ?

 
sarımsak falan yedir. acile gitmene gerek olduğunu düşünmüyorum.

15 - 9 müdahale aralığının altında.

hep yüksek gidiyorsa doktoruna başvurun tansiyon ilaçlarını düzenlesin.
  • siradisi00  (22.06.15 23:19:51) 
bi limonu sık, suyunu içsin ve kalan posasını da yedir. belli süreli de olsa düşürür tansiyonunu. rahatsız edecek derecede ağrısı varsa, mutlaka gidin doktora tez elden.


  • kayipkentindelisi  (22.06.15 23:27:26) 
götür tabii. bu işler şakaya gelmez.


  • tururo  (22.06.15 23:55:38) 
Tansiyon maks. 14.5 / 8.5 olmalı. Hafif yüksek ama devamlı bu şekilde seyretmesi tehlike tabii. Dahiliye ya da Kardiyoloji bölümüne gidip muayene olabilirsiniz.

Limonlu su tansiyonu dengeliyor. Bir limonu sıkıp üzerine su ekleyip içirebilirsiniz. Sarımsak da dengeler. Çok rahatsız ediyorsa acile gitmeyi de ihmal etmeyin.
  • gece pariltisi  (23.06.15 00:02:36) 
@siradisi00 sarımsak yedirdik ama faydası olmadı. Sürekli olan bir şey değil ama tansiyonun yüksek olması gözünün daha çok kanamasına neden olabileceğini düşünüyorum çünkü kanaması olan gözünde ağrı olduğunu sızladığını söylüyor.
@kayipkentindelisi kaç limon sıktık bir faydası olmadı. Eğer sabah da aynı şekilde seyrederse acile getireceğim.

  • prinz-frost  (23.06.15 00:03:36) 
@gece pariltisi dün akşamdan beri sarımsak limon tuzsuz ayran hepsini yaptık ama düşmedi.Eğer sabah da aynı şekilde olursa gideceğiz. Fakat devlet hastanelerinden randevu almak tam bir işkence ancak ya bir hafta sonraya yada iki haftaya sonraya randevular oluyor.


  • prinz-frost  (23.06.15 00:06:58) 
dostum doktorlar sayıları tedavi etmez, semptom veren her kan basıncı değeri yüksek olarak kabul edilebilir. önemli olan semptomlara neden olan altta yatan patolojiyi görebilmek ve ona göre uygun tedaviyi sağlamaktır. 150/100 mmHg yerine göre müdahale edilmesi gereken bir değerdir, yerine göre değildir. Anneniz özelinde muhakkak doktor kontrolü şarttır.

not: doktorum
  • kendal  (23.06.15 00:09:12) 
Stres var mı acaba? Stres, sinir, gerginlik, heyecan çok fazla tetikliyor. 1 hafta beklemeyin, özel hastaneye gidin. Allah korusun tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Ek olarak idrar için su yüklemesi de yapmayın, ani su yüklemesi tansiyonun yükselmesine neden oluyor.


  • gece pariltisi  (23.06.15 00:10:51) 
@kendal şimdi şöyle ki biz beylikdüzü'ndeyiz ama annem cerrahpaşa'da tedavi görüyor. Ameliyatı da orada olacak. Şeker, sedef, tansiyon, aşırı derecede kansızlık söz konusu. İç hastalıkları kansızlığın sebebini araştırıyordu. Ama ameliyat olduktan sonra diğer rahatsızlıklarına yöneleceğini söyledi. Ameliyat için bizi ne zaman arayacaklar bilmiyorum belki bir ay belki iki ay sonra falan bilirsiniz araştırma hastanesi olunca süreç uzuyor.
Yani aslında bizim cerrahpaşa'ya gitmemiz gerekiyor sanırım bunun için ama annemde sedefe bağlı romatizma olduğu için yürümekte güçlük çekiyor o yüzden en yakın hastaneye getirebileceğim.
Ama siz verdiğim bu bilgiler doğrultusunda cerrahpaşa'ya gidin derseniz ben annemi bir şekilde ikna edip oraya getiririm.
  • prinz-frost  (23.06.15 00:27:01) 
@gece pariltisi stres sinir gerginlik yoktu. Devlet hastanesinde 2 gün sonraya kardiyolojide yer var bir arkadaş kardiyoloji demişti oraya alsam olur mu ki acaba ?


  • prinz-frost  (23.06.15 00:29:02) 
cerrahpaşaya gitmeniz şart değil, en yakın hastaneye götürmenizi öneririm. tansiyonu kademeli olarak düşürüp semptomların takibi gerekiyor öncelikle. hipertansiyonun komplikasyonlarının gelişmesini önlemek birincil hedef burada. diğer cerrahi planlamalardan bağımsız bir durum olabileceği için bunu söylüyorum.


  • kendal  (23.06.15 00:34:11) 
''acile gitmene gerek olduğunu düşünmüyorum''diyen arkadaşın kafasından istiyorum

o nasıl bir cahil cesareti

bu işler şakaya gelmez, bir an önce acile uğrayın siz.
  • yuzmebilmeyenbalik  (23.06.15 00:38:03) 
kafa içi basıncı artmıştır gözüne vuruyorsa. mutlaka doktor diyorum


  • shotgunwoman  (23.06.15 00:48:25) 
Tabii ki olur, ben de yüksek tansiyon hastasıyım ve hep kardiyolojiye giderim. Ama benim görüşüm yarın sabaha kadar düşmezse yarın acile götürün, sonra da kardiyolojiye gidin. Öncelikle bir ilaç veriyolar, düşmezse dil altı veriyorlar.


  • gece pariltisi  (23.06.15 00:50:33) 
gençler türkiye'de yaşıyoruz. 15/10 yüksek bir tansiyondur ama acilde müdahale etmeyi gerektirecek bir tansiyon da değildir. bırak acili, normal doktorunuza bile gitseniz ya ilacı değiştirecek, ya yanına bir ilaç daha ekleyecek. siz özellikle istemediğiniz sürece altındaki neden araştırılmayacak. hele acile gittiğinizde "ooo yüksekmiş, dur da niye yüksekmiş bir araştıralım" demeyecekler. muhtemelen dil altı falan verip yollayacaklar. @kendal'ın dediği son derece doğru. kendisi türkiye'de mi yaşıyor bilmiyorum ama maalesef türkiye'de tansiyon neden yüksek araştırılmıyor. hele hele acile başvuran hastalarda hiç.

benim babamın tansiyonu senelerce 15/10'un altına düşmedi. acili bırak, gittiği doktorlar da sadece ilaç verdi, kimse "niye yüksek lan bi bakalım" demedi. biz zor şer bi çekap yaptırdık, ultrason bi çekildi ki soba borusu kadar olmuş abdominal aort anevrizması. ameliyat oldu, tansiyonu düştü. bunu acilde değil, gittiğimiz doktorda da değil, ısrarlarımız üzerine çekilen ultrasonda fark ettik. ısrar etmesek hiçbir doktorun da nedenini araştıracağı yoktu.

o yüzden panik yapmayın. annenizin tansiyonu yaşam standardını etkilemiyorsa acile gitmenize gerek yok. gündüz normal doktorunuza gidersiniz. yok etkiliyorsa acile uğrayın bir dil altı versinler.
  • kibritsuyu  (23.06.15 01:05:19 ~ 01:30:43) 
Hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyordum ama az çok kafamda şekillendi yapmam gereken. Randevu bulamadığım için mecburen acile gideceğiz eğer düşmemişse. Sonra da dahiliye ya da kardiyolojiye.En yakın randevu alabileceğim kardiyoloji.

@kibritsuyu tek korktuğum göz içi kanamasının bu yükseklik yüzünden daha fazla kanamaya sebep olabileceği. Normalde tansiyonu bu kadar yüksek olmuyordu çünkü.

Tekrar teşekkür ediyorum.
  • prinz-frost  (23.06.15 01:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.