[]

duyurunun doktorlarına ya da bilgililerine antibiyotik sorusu

idrar testi sonrasında eritrositin çok fazla çıkması sebebiyle doktor antibiyotik verdi (Cipro-500 mg), 12 saatte bir olmak üzere günde iki kez kullanacakmışım, bu 12 saat kuralı sabit midir? soruyu sorma sebebim oruç tutmak istersem bu sürenin 12 değil 5-6 saate inmesi.

Belki bu işin uzmanı ürolog buralarda olabilir diye eritrosit sınırının 0-3 olması gerekirken ben de 12 çıkması sebebiyle antibiyotik kullanımı dışında bunu indirmek için başka önerilerinizi de alabilirim, doktor sadece bol su içmemi önerdi.

NOT: röntgen-ultrason sonuçlarına göre böbrek taşı gibi bir oluşum yok.

 
12 değil 10 saat olur ama 6 saat olmaz. 5 gün oruç tutmamanız gerekiyor. keşke doktora söyleseydiniz de günde 1 defa içilen antibiyotiklerden verseydi. zimaks mesela uygun olabilir size belki.

he bu arada ne kadar araştırıldı bilmiyorum ama eğer enfeksiyon kesin değilse ve sadece kan varsa idrarda kan olması araştırılması gereken bir konu. antibiyotiği bitirdikten sonra hala kan olup olmadığının tekrar kontrol edilmesi gerekir.
  • fayfim  (22.06.15 16:30:14 ~ 16:41:58) 
12 saat kuralı (+/-1)sabittir, düzensiz içersen ilacın etkisi azalır çünkü kanda pik seviyesine ulaşmışken bunu devam ettirecek diğer doz gelmez ve ilaç konstrasyonu tekrar düşer ve her seferinde yeni başlamış gibi grafiğin altında kalır ve istenilen etkiyi göstermez.

Eğer bu dönemde antibiyotiğini düzenli içmezsen şikayetlerin belki geçer ama enfeksiyon kronikleşir ve kronik enfeksiyonları tedavi etmez her zaman daha zordur, özet: sağlığın için 12 saatte bir içmek zorundasın.
  • neferkitty  (22.06.15 16:31:46 ~ 16:32:12) 
14 tablet 7 günde bitecek, tamam oruç tutmayacağım ama doktora soramadığım bazı soruları sizlere sorabilirim sanırım, günde ort. 4 kupa çay-2 kupa kahve içen birisiyim, bunların negatif etkisi olur mu 3 litre ve üzeri su alınmasına rağmen. Ayrıca, bu idrarda kan çıkmasından beri daha önce antrenmanlarım dolayısıyla kullandığım protein tozu ve kreatini bıraktım, bunları tekrar kullanmanın negatif bir etkisi olur mu? haftada bir gün ara vererek kullandığım multivitamin ve balık yağının bir etkisi olacağını sanmıyorum ama diğerleri konusunda sizlerin görüşlerini alabilirim. Doktor ayrıca iki hafta sonra idrar testini tekrarlamamı istedi, o zaman belli olur azalma ya da yok olma, teşekkürler.


  • candanag  (22.06.15 16:51:33 ~ 16:53:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.