[]

Yavru kedide parazit hapı sonrası sorunlar - delirmek üzereyim

Merhaba,

Öncelikle duyuru uzun olacak çünkü olay yılan hikayesine döndü ve okuyup cevap verecek arkadaşlara, özellikle de veteriner hekim olanlar varsa onlara şimdiden teşekkürler.

Ben yaklaşık 2.5 aylık iki dişi kedime geçen salı günü iç dış parazit yaptırdım, dış damla ile, iç parazit de hap yutturarak yapıldı. Bunun öncesinde ikisinin de herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Parazit yapıldıktan sonraki gün bir tanesinde aşırı halsizlik ve titreme, iştahsızlık, dışkılamama gibi durumlar oluştu. Gece evin yakınında 24 saat açık bir veterinere götürdüm (kedileri yeni sahiplendiğim için tanıdığım güvendiğim bir veteriner yok). Adam muayene etti, yaş mama verdi onu yedi (iştah testiymiş) parazit vardır onu atmaya çalışıyodur kaka örneği alıp yarın gelin dedi. O gece de halsiz halsiz uyudu kedi hep.

Ertesi gün Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürdüm. Bu sırada hala kaka yapmamıştı. Orada da muayene ettiler, o da paraziti vardır diyip kaka örneği istedi, bir tane sindirime yardımcı bir mama verip gönderdi.

Eve gider gitmez kedi kaka yaptı, poposunda biraz kan gördüm ama kaka yaptıktan sonra canlandı eski haline döndü, koşup oynamaya normal yiyip içmeye başladı, sağlıklı gibiydi yani. Ertesi gün kakayı fakülteye götürüp tahlile verdik, pazartesi sonuçla birlikte gelin dedi ilgilenen kız. çok da pimpiriklenmeyin olur böyle şeyler diyip durdu. haftasonu kedi genel olarak çok iyiydi, sadece bazen (genelde aksam) yine titreme oluyordu ama giderek azalıyordu. Normal kuru mama yedi, veterinerin verdiği sindirim maması cuma günü bitmişti. Neyse, dün (Pazar) hem 1 kere kustu ve hem de ishal oldu. Akşam yine halsizdi. Yine o evin yakınındaki acil veterinere götürdüm. Ateşini ölçtü yüksek çıktı. Kan tahlili yaptı (kan tahlili sonucunu resim olarak ekledim). Sonucu görünce enfeksiyon başlangıcı ama bakteriyel mi virütik mi belli değil, öğrenmek için fakültede detaylı tahlil yaptırın FPV FİV vs olabilir dedi. Aşı programını da ona göre ayarlamak lazım mutlaka tahlil yaptırın dedi. Antibiyotik tedavisine başladı, 5 gün boyunca devam edicez siz bir an önce tahlil yaptırın gelin dedi.

Bu sabah kedi yine normaldi, halsizlik yok, yiyip içiyor. Fakülteye götürdüm gayta sonucunu aldım parazit çıkmamış. Önceki götürdüğümde ilgilenen kız ateşini ölçtü normal çıktı "bu kedinin bir şeyi yok, kusma falan mama geçişinde olabilir, çok pimpirikleniyosunuz, kan sonuçları da normal enfeksiyon yok buraya getire getire bir şey kapacak en sonunda, tahlile gerek yok. Antibiyotik de gelişimini durdurur ilerde direncini düşürür yaptırmanıza gerek yok" diyip gönderdi. Bir tane bağırsak düzenleyici mi ne öyle bir ilaç yazdı sadece.

Şimdi ben ne yapmalıyım, antibiyotiğe devam ediyim mi? Detaylı kan testi yaptırsa mıydım ısrar edip, veya gidip yaptırıyım mı? Delirmek üzereyim artık, ne bir teşhis konabildi, ne kedi tamamen iyileşiyor. İki veteriner çok başka şeyler söylüyor, kime inanacağımı şaşırdım. Kan testi sonucuna da bakıp yorum yapabilecek bir veteriner hekim varsa veya tecrübeli hayvan sahipleri, çok sevinirim.

 
Kan testine bakıp söylüyorum. Üniversitedeki arkadaşın dediğini yapın. halsizlikler falan parazitlerin yan etkisi hep. gaita muayenesini nasıl yaptılar bilmiyorum eğer yüzdürme falansa yumurta görmemeleri muhtemel. sonuçta 2 aylık hayvana parazit bulaşacak, gelişecek ve yumurta atacak 2 ay erken bir dönem.

parazitler ölürken toksin de yayarlar muhtemelen onun etkisi ile oluşmuş. kusma da ilacın yan etkisi. siz antibiyotiğe hiç bulaşmadan ankara üni tedavisine devam edin. eğer ateş devam ederse yeniden ankara üni'ye götürün. çok da pimpiriklenmeyin :)
  • unique hint kumasi  (22.06.15 13:17:11) 
unique hint kumasi +1

Kedilerde antibiyotik vs oldukça ağır zaten, hele aşıları olmayan bir kedide. Hiç gerek yok boşuna kedilerinize ilaç vermeyin.
  • FAtE  (22.06.15 13:52:30) 
kan testini göremiyorum bir şey söyleyemeyeceğim o yüzden ama,

güvenilir veteriner olarak hoşderede korusev var, levent bey harikadır bence bir götürün gösterin.
  • mutevazi  (22.06.15 21:57:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.