[]

kırgızistan - transit yolculuk

hindistan'a gideceğiz, kırgızistan'da 12 saat aktarma bekleyeceğiz. bu sırada bişkek'i gezmek mümkün mü? havaalanından çıkış falan sıkıntı olur mu?




 
normalde vize istemeyen ülkelerde havalimanından çıkıp gezebiliyorsunuz, özel bir durum yoksa kırgızistan'da da durum aynıdır, çıkabilirsiniz.


  • tolga asp  (22.06.15 11:58:11) 
kaç sene bişkek'te yaşadım, çıkıp da gezmeye değecek fazla yer yok havaalanı yakınında. gerçi havaalanı da epey kötü olduğu için gezmek bir nebze daha iyi olabilir. sıkıntı olmaz. polisler sıkıntı çıkarırsa rüşvet verin, rüşvet istiyorlardır.


  • kayranin kedisi  (22.06.15 13:06:48) 
@kayranin kedisi, 12 saat havaalanında beklemekten iyidir heralde :) yemek falan yeriz iştei şehrin meydanında takılırız biraz.

havalimanı-şehir arasını ulaşım nasıl? sabah 4'te ineceğiz bişkek'e. 16:00'da diğer uçuş var. o arayı en iyi nasıl değerlendirebiliriz?
  • sezercik yavrum benim  (22.06.15 13:32:19) 
bişkek'te tüm arabalar taksi neredeyse, normal araba görünümlü yani. gideceğiniz yeri söyleyip pazarlık yapabilirsiniz ("kança som" kaç som demek, verilen cevabı anlarsınız muhtemelen çünkü rakamlar hemen hemen aynı sadece telaffuzlar biraz farklı şofor kırgızsa/russa da skolka diyebilirsiniz kaç anlamında (akıllı telefona yazar kaç olduğunu).

yerel yemeklerden lagman (şahsi favorim), şaşlık ve samsa'yı deneyebilirsiniz. bir de adını hatırlamadığım ballı bir tatlıları vardı, denk gelinirse onu da yiyebilirsiniz.
  • kayranin kedisi  (22.06.15 16:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.