[]

Dolandırılma İhtimaliniz (Ucuz Uçak Bileti Alma işi)

--Talep nedeniyle soru şeklinde yeniden açılmıştır!--

Buradan seheryeli rumuzlu kişiyle yazıştık. Kendisi elinde yüklü mil olduğunu beyan eder bir ilan açmış idi. İlan kaldırılmış.
her ne ise yazıştık whatsapp mesajlaşmaları tam parayı göndermek üzereydim ki cephavale yoluyla; arkadaşın ismini sordum. selman kalkan olduğunu söyledi. bir önceki gece ise, ismi serdar idi. işte bu noktada ben kendisine hususen bu soruyu sormakla farklı bir isim vermiş olduğunu anladım ve "bu telefon numarası (0553 ile başlamakta)sana mı ait serdara mı?" deyince, ne hikmetse bu kardeşimiz ortadan kayboldu.
Bu durumda başınıza benzer bir şey gelebilir. Gelmiş ise, bana özelden mesaj lütfen. Gelmediyse dikkatli olunuz lütfen. bir ufak Google araması yaptım. eski tarihli bir forum yazısında selman kalkan ismi dolandırıcılıkla anılıyor. şurada : (git: forum.iyinet.com)

SONUÇ: Mil satıyorum ve ucuz uçak bileti alıyorum adı altında, dolandırıcılık yapılıyor olabilir. Dikkatli olalım, olmayanları uyaralım. Talep üzerine soru formunda yeniden yayınladığım bu konuyla ilgili sizler ne düşünüyorsunuz?

ÖN NOT:DOLANDIRILMADIM. AZ DAHA DOLANDIRILACAKTIM!!!

NOT: Küçük paralar istediğinden (150-350 tl gibi) şüphe çekmiyor.
NOT2: Moderatorler belki bunu yukarıda tutmak isterler.

 
Cep havale seçeneğini kullanıyor genelde dolandırıcılar.

Zira eskisi kadar sık olmasa da yine de açık hat bulunabiliyor, kendi isimlerini kullanmadan açık hat alabiliyorlar ve bunu cep havaleye tanımlayabiliyorlar. Bilginiz olsun...
  • scent of a pastrami  (22.06.15 03:54:44) 
birinin başına daha gelmişti. burda yazdı hatta. dekont vardı elinde ve isim aynıydı. Selman Kalkan. hiç unutmam. telefonu rehberime bile kaydettim çünkü. 60 ile bitiyor numara hatta.

o ne almıştı unuttum ama şimdi.
  • supergirl  (22.06.15 04:00:24) 
sözlükte başlık açtım, konuyu silme ileride mümkünse.


  • efrasiyab87  (22.06.15 04:33:17) 
seheryeli'nin duyurusu var şu an yukarda. sesli güldüm.


  • kenar  (22.06.15 05:14:10) 
@kenar bende yukarıda görünce geldi yine tipini siktigim diye geçirdim içimden


  • james coel  (22.06.15 05:20:20) 
  • losev bagiscisi  (22.06.15 05:21:16 ~ 05:23:32) 
Sonra küfür edince sen ben uzaklaştırılırız.
Orospu çocuğuna, orospu çocuğu denmiyor ki memlekette... Adam iki duyuru üste yine açmış. Kisme sesini çıkarmıyor. Moderasyon göz göre göre insanların dolandırılmasına, bilerek ya da bilmeden çanak tutuyor.

  • Rumble in the Jungle  (22.06.15 09:12:23) 
Adam hala duyuru açıyor. Kimsenin sikinde değil.


  • Rumble in the Jungle  (22.06.15 18:07:10) 
atılsa da birşey olmaz ki. 3-5 lira bağış yapar bambaşka bir isimle geri gelir.


  • sutlu nescafe  (23.06.15 17:39:41) 
Bana da netbook satacaktı. Parayı gönderin hemen kargoya veriyorum, yurt ücretimi yatırmam gerekiyor aciliyeti var demişti.

Ben kendisine sanalpazar.com'dan halledelim dedikten sonra eleman bir daha cevap vermedi.
  • kırıkkalpleryolcusu  (23.06.15 17:53:09) 
moderasyon böyle şeyleri tutar, benim gibi garibanların açtığı başlıkları adsense'den üç kuruş kazanacağım diye artık ne derece doğru belki bahanedir siler. silen de kobuzchu kiz


  • le fantome de l opera  (23.06.15 18:49:01) 
  • le fantome de l opera  (23.06.15 18:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.