[]

Yurt dışı doktora bursu

Merhaba,
Bundan 1 hafta önce cocuk gelisimi yüksek lisans tezimi savunmus ve yuksek lisanstan mezun olmus bulunmaktayim. Sıravgeldi doktora yapmaya.
Ancak doktoramı yurt dışında yapmayı istiyorum. Fakat doktora bursu nasıl araştırılir ve elde edilir bilmiyorum. Doktorasını yurt dışında burslu olarak yapanların öneri ve görügörüslerine ihtiyacim var.
ingiliz dili ve edebiyati mezunu olmamdan dolayı dil problemim yok. Yüksek lisans notum 97 küsür.

Simdiden tesekkurler.

 
  • jaaaccckkk  (22.06.15 00:14:13) 
Bazılarından direkt olarak üniversite birimlerimdeki hocalarla iletisime gecmem gerektigini duyuyorum , ancak bu ne kadar avantajli bilemiyorum.


  • acrazybittersweetsourthingcalledsalsa  (22.06.15 00:16:46) 
ne üzerine doktora yapmak istediğini belirledikten sonra bir tez önerisi yazmalısın. seçtiğin alanda çalışma yapan ve öğrenci kabul eden okulları / hocaları bulman lazım. öğrenci olarak gidebilirsin (bu durumda harç ve diğer masrafları ödemen gerekir, dolayısıyla okuldan veya dışardan burs lazım) veya projeni kabul ettirebileceğin fellowship'lere bakabilirsin, o zaman maaş alırsın.

findaphd.com'a bakabilirsin. the grad cafe forumuna bak. ama burs konusunda asıl yönlendirmeyi gitmek istediğin okullardan alırsın.
  • lily briscoe  (22.06.15 00:28:00) 
Doktora icin genel gecer bilgilerin bir ise yarayacagini sanmiyorum cunku her okul bunu kendine gore farkli sekillerde hallediyor. Mesela bu yaz yuksek lisansindan mezun oldugum okul doktora pozisyonlarini is ilani seklinde aciyor. Burs soz konusu degil cunku zaten kabul edilirsen maas aliyorsun. Yurt disinda doktora yapan diger bildigim insanlar da hep bu sekilde yapiyorlar. Kendi gorusum de yurtdisinda maas almadan, salt ogrencilik seklinde doktora yapmak pek mantikli degil zaten.


  • sAINT  (22.06.15 00:35:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.