[]

üniversite mezunu olmayanların ticarette çok başarılı olması

Geçen bebekte bi restuarntta gittim.Çok lüks bi yer sahibi doğru düzgün türkçe bilmiyor ama aylık orada 500 bin tl geliri var.Bu adamlar nasıl kuruyorlar bu sistemleri?




 
doğuludur.
para bok gibidir babası da aşiret ağasıdır.
yollamıştır parayı git burada lüks restoran aç.
e aşçı değilsin tasarlayan değilsin.
basarsın parayı biraz da allah'ın yürü ya kulum demesine bakar.
gelir gerisi.


ben bir iş için bir mekana gittim.
kumaş satan bir yerdi.
adam avm gibi yer yapmış amk.
4 katlı asansör ile inip çıkıyoruz.
sahibini görsen kronun 100 metre önde gideni.
pezevenge mal sattım 1400 ile anlaştık oraya gittim 1100 falan demeye başladı.
dedim siktir git.
resmen ağlıyordu indirim için.
sonra oradan ayrıldım. 2 saat sonra geri aradı.
sonra 1500 e dayadım çünkü bana mahkumdu.
cimri oluyor bu götler genellikle.
  • yapma volkan  (21.06.15 13:35:26) 
ticarette başarılı ama cahil . tercih senin


  • entryden sarfinazar  (21.06.15 13:48:28) 
mafyavari işler olunca diploma olup olmaması pek farketmiyor,sıcak paranın olduğu her yerde mafyaların,çetelerin parmağı bi şekilde oluyor.birini polis içeri tıksa diğeri bulaşıyor


  • essoist  (21.06.15 14:13:34) 
Babadan dededen kalma para, bir sorun olursa arkani aşirete daya. Kur işi, ver işi bilen birilerine üç kuruş maaş. Oldu bitti işte :)

Onemli olan sermaye ve güç. Bilgi satin alınabilir.
  • dafuq  (21.06.15 15:12:56) 
sebep sonuç değil, korelasyondur bu sonuç. yani üniversiteye giden adam hiçbir zaman ticarette zengin olamayacak diye bişey yok. okumayan adam üniversite yerine ticarete para koyup tek çaresi olduğundan buna sarılıyor. ticaretin tadını alıp da tekrar bordrolu işe de dönmek istemiyor, risk alıyor, kazanıyor. batsa da cesareti artıyor, yine deniyor.

okuyan adam üniversite boyunca para akıtıyor. karşılığında bi üstünde diploma yazılı bi kağıt alıyor, emeğinin karşılığını vermek için mesleği ile ilgili işler peşinde koşuyor. e evlenme yaşına gelmiş bu mezunlar hele bi de evlenirse öyle ticaret vs gibi risk alamayacak zamana geliyor.

durumun geneli bu.

o 500 bin geliri olanlar da alnının akıyla bi gecede köşeyi dönmüş adamlar değil. ya senelerdir uğraşan, ya babadan kalma yeri işleten, ya mafya tehdit harç haraç her türlü çarka dahil sistemde yer edinmiş adamlar.
  • sttc  (21.06.15 21:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.