[]

Prag - Budapeşte - Viyana Turu

Merhabalar,

Bu klasik turu kendim, yani tur kullanmadan yapmak istiyorum. O yüzden hangisinde kaç gün kalmam gerektiğini belirlemeye çalışıyorum. Sizce bir haftalık bir tatil turu(birazcık esneyebilir) için nasıl bir dağılım yapmam mantıklı olur? Budapeşte : 3, Prag : 2, Viyana : 3 gibi düşündüm ama çok da emin olamadım. Bir de şehirlerin sıralamasını bilet fiyatına göre yapmayı düşünüyorum fakat eğer denk olursa sıralamayı ne şekilde yapmak daha mantıklı olur acaba?

Şimdiden çok teşekkürler.

 
budapeşteden başlayıp budapeştede mi bitiriyorsunuz??


  • dunden kalmis yemek  (21.06.15 02:15:21) 
ben viyana-prag yapmıştım, prag daha uygun ama sanırım uçak bileti olarak. hiç sıkıntı olmaz sıralama otobüs gidiyor hepsine de. tren-uçak pahalı gelir, otobüs en temizi ama biletleri önceden almak lazım.


  • parola58  (21.06.15 02:26:36) 
Viyana'ya uçak bileti daha uygun.


  • Lim5  (21.06.15 02:52:49) 
Hepsine 3er gün iyidir bence. Ben prag'ı 2 günde yavaş yavaş dolaştım. Üçüncü günümde tüm gün charles bridge'de oturup sokak sanatçılarını dinledim.
ama eğer fırsatın ve zamanın varsa en azından 15 günlük interrail yapıp trenle vaşka şehirlere de geçmeni öneririm.

  • seyahat defterim  (21.06.15 10:32:08) 
geçen ay ordaydım. Ben Viyana'dan başladım. Çünkü bilet fiyatları uygundu. Viyana'da 1 gece kaldım. Viyana'yı toplamda 7 saatte gezdim ama hiç yerimde durmadım. Sanırım yapılması gerekenlerin %70'ini yaptım. Hiç bir müzeye girmedim. Sadece katedrallerin içine girip fotoğraf çekip çıktım. Ardından otobüsle Budapeşte'ye geçtim. Burada tam 4 gece kaldım. Ardından trenle Brastislava'ya geçtim. Burada 1 gece kaldım. Oradan da otobüsle Prag'a geçtim ve burada da 3 gece kaldım. Bana sorarsan Viyana'ya 2 tam gün yeter. Budapeşte ve Prag 3 tam gün yeter. Ama Budapeşte'yi ne kadar uzun tutarsan tut problem olmaz çünkü illa yapacak bir şey buluyorsun :)


  • milenyum sopari  (21.06.15 10:32:25) 
stay uygulamasını indir adım adım seni gezdirsin


  • basond  (21.06.15 11:05:34) 
Arkadaşlar, cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. İnternet erişiminden uzaktaydım, hemen bakamadım.
Benim önce buradan başlayım, bitireyim diye bir fikrim yoktu. Ama sanırım bilet fiyatına göre karar vereceğim.
Bir de şöyle bir sorun var karşımda. Prag ve Budapeşte arasında uçak bileti bulabiliyorum ama bunlardan herhangi birisinden Viyana'ya bulamıyorum. Daha doğrusu çok pahalı. Otobüs biletlerinden bahsetmişsiniz. Bunlar trene göre daha yavaş değil mi? Bir de otobüs biletini önceden nasıl alırım, tecrübesi olan var mıdır?

Teşekkürler
  • unsolicited man  (22.06.15 22:50:25) 
Prag-Viyana arası otobüs için studentagency.eu Budapeste'ye de olabilir aynı yerde.


  • Lim5  (23.06.15 01:06:21) 
Viyana'ya otobüsle geçmeyi düşünürsen ve süre çok geliyorsa gece yolculuğu yapabilirsin. Viyana'ya vardığında da kalacağın yere eşyalarını bırakır gezmeye başlarsın direk.


  • seyahat defterim  (23.06.15 03:43:30) 
Evet, gece yolculuğuyla otobüse binebilirim.

studentagency.eu sitesinde 13 euro'ya biletler var görünüyor. Ama basıl bir sitedir anlamadım ben bunu:) Lim5, sen kullanmış mıydın burasını?
  • unsolicited man  (23.06.15 11:38:32) 
ben studentagencyden 2 bilet aldım yardımcı olabilirim


  • basond  (23.06.15 11:46:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.