[]

Arabaya süt dökülmesi - nereye götürsem ?

Selam,

Arabada 1 lt süt kalmıştı migros poşedinin içinde. Sıcakta sanırım kapağı gevşemiş, torba da delik olunca yere boşalmış paspasın üzerine. Ben de torbayı sürücü koltuğundan kaldırınca kalanlar da sağa sola üstüme saçıldı.

Genel bir temizlik için yıkamaya götürdük. Ama sonra öğrendim tabi ceset gibi kokuyor araba. 4 cam açarak midem bulana bulana kullanıyorum.

Bu kokuyu düzgün bir oto kuaföre götürsek kesin çözüm bulurlar mı ? Ziebart'a sordum, garanti yaparız dediler ama emin de olamadım. Bir de 500 tl istediler oha ya.

Arabaya binmeye çekinir oldum. Aklıma geldikçe koku hafızasından zaten midem bulanıyor.

Var mı tavsiye edebileceğiniz bir yer ?

Teşekkürler

 
ziebart her yeri temizlediği için garanti diyor. fiyat da o yüzden yüksek.
ama kaynağı düzgün temizledikten sonra geriye kalan kısmı da havalandırıp beklemek şart. ama o koku bi senede kendi kendine çıkmaz.

ozon gazı ile temizlik yapan yerler duymuştum. bakterileri falan öldürüyor ama kokuyu alıyor mu bilmiyorum. işçilik olmadığı için fiyatı uygun olabilir. bi araştırabilirsin.
  • sttc  (20.06.15 23:45:57) 
kusmuk kokusu gibi olur.bi ara arkadaşın süt taşıdığı kartala binmiştim ve leş gibiydi.imkanın varsa arabayı sat,çok ciddiyim.ya da ziebartta temizlettir.yoksa döşemelerin sökülüp yıkanıp geri takılması gibi bir eziyet var.
ziebart kokunun gitmesinin garantisini veriyorsa yaptır.

  • telet abi  (20.06.15 23:47:03) 
moral bozmak gibi olmasın ama bence oto pazarına götür.o kokuyu çıkarabileni görmedim. tek bir koltuğa döküldüyse paspası koltuğu değiştirip deneyebilirsin bir ümit...


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (20.06.15 23:54:23) 
direk sat gitsin, başımıza geldi bir kez iteledik birine mecburen.gerçi yanlış anlaşılma çıkmasın biz uyardık da adam sallamadı.


  • khalef  (21.06.15 00:04:17) 
Basit. Bulunduğunuz bölgeyi yazıp google'da "halı yıkama" diye aratın. Sütün döküldüğü döşemeleri temizletin. 30 lira falan tutar maksimum.


  • pozzecco  (21.06.15 00:09:14) 
ucuza kapatmak istiyorsan halı yıkama makinasıyla kendin giriş güneşli bir havada iyice yıka ve iyicede kurusun. başka alternatifi yok. süt olduğu için araç içi paspası emmiştir ve bakteri yapacağından o koku hiç geçmez.


  • gokhan atestepe  (21.06.15 00:24:13) 
1 litreyle sanslisin 5 litreyi dokmeyi basardim ben 1 ay evvel.bide yeni sagilmis falan elleme degme.

Ne yaptigimi anlatayim sana once ustten yikayip kurutmayla hallolur sandik ama mumkun olmadi.daha sonra butun google cozumlerini elma sirkeleri vs denedik gene aynen devam.

Ziebart,hali yikama vs sonuc vermiyor.su sekilde cozdum.

Aracin on sag yolcu kismina dokulmustu.sag on koltugu ve dosemeyi soktum.sokunce gprdumki dosemenin alt sungeri sutu arka kisma iletmis.arka dosemeyi sokebilmek icin butun koltuklari sokup cikardim.daha sonrada arabanin butun dosemesini sokup aldim.bu dosemeyi tazyikle yikasam iyi olurdu ama alt su gerleri parcalanacakti bu yuzden elde defalarca deterjanlayarak yikadim ,kurudu tekrar tekrar yikadim ve kuruttum.arabanin sasesini kuruduktan sonra kompresorle iyice temizledim.kuruyn partikulleri attim ve yikadim.girdigi havalandirma kanallarini arka klima bolmesini iyice temizledim.daha sonra bol deterjanli suyla giristim.butun bunlara ragmen belkide psikolojik ama yuzde 95 temizlendi koku.on dosemeden oldugunu dusunup tekrar yikadim su an kurumakla mesgul.

Yapilabilenin en iyisi bu.

Bu arada sutu deaktiv edecek bir kac kimyasalda kullanildi aracta ama o arabayi o kimyasalla dolu bi havuza batirip cikarmadan olmuyor.

Kolay gelsin.
  • cizgilipijama  (21.06.15 00:27:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.