[]

hamile kedinin memesi

taktım hayvanın memelerine. çevresi bordoya çalan bir kırmızı haline gelmeye başladı memelerinin, normal midir bu, endişeleneyim mi yoksa?

bir de acayip sakarlaştı son birkaç gündür, masanın üzerinde yürürken ayağı masaya denk getiremeyip pat diye düşüyor mesela. bir kere karnının üzerine düştü birkaç gün önce, hiçbir sorun gözlemlemedim o zamandan beri bu kızarma dışında ama, sorun olmuş olabilir mi?

offfff

 
hamilelik ilerledikçe memelerin rengi de koyulaşıyor. normal yani bence. en azından benim evdeki sokak çocuğunda da memeler doğum yaklaştıkça koyulaşmıştı.


  • istinyede bekle  (20.06.15 23:53:55) 
  • mutevazi  (21.06.15 00:04:45) 
imgur.com

farklı zamanlarda, farklı açılardan. göreceğin üzere, son resimde uzaktan olduğu halde belli oluyor, doğum iyice yaklaştığı için morumsu bir ton almış memeleri.
  • istinyede bekle  (21.06.15 00:14:29 ~ 00:15:41) 
ya bunun memesinin etrafı bir garip böyle, yara kabuğu gibi o kırmızımsı yerler, az önce göbüşünü okşarken elime geldi hatta birkaç parça kabuk.
çok mu evhamlanıyorum acaba?

  • mutevazi  (21.06.15 00:24:58) 
Tahminimce bi veterinere gösterene kadar için rahat etmeyecek ama, yine de söyleyeyim; aynısı bendeki kedide de vardı. Doğuma kadar kepeklenme gibi döküntüler oldu memesinde. Bebekler doğup emmeye başlayınca kepeklenme bitti.

Senin için şimdi çektim bu fotoğrafı da. Emmeye başlayınca memeler tüysüz kalıyor, o zaman da onu dert etme diye yazayım dedim :)) imgur.com

Bir de sırası değil ama doğumdan 3-4 hafta sonra tekrar kızgınlığa giriyor bunlar. Benim evden atılmam an meselesi. Sen de kendini psikolojik olarak hazırla :))

Edit: muhtemelen enfeksiyondan falan korkuyorsun ama öyle olsa hem dokundurmaz, o fotoğrafı çekemezdin hem de halsizlik, ateş vs olurdu.
  • istinyede bekle  (21.06.15 00:39:26 ~ 00:42:04) 
nekroz gibi falan değil ya, allah korusun, küçük minik yara kabukları gibi sadece, birden de olmadı zamanla böyle kabuklar arttı. iki üç gün sonra veterinere gideceğiz zaten, daha önce gidemiyorum malesef o yüzden çok endişelendim. yarın bir arayıp sorayım olmazsa... halsizliği falan da yok çok, yemek yiyor, geziniyor koşturuyor, ortalığı yıkıyor, kendini sevdiriyor.

@istinyede bekle şu an evde bundan başka kızgınlıkta olan iki dişi var zaten :D
  • mutevazi  (21.06.15 01:05:18) 
mutevaziciğim normal bir durummuş gayet hamile kedilerde o kahverengi kabuk gibi noktalar. araştırdım senin için yabancı kaynaklardan, için rahat etsin.

geliyor bebekler. :)
  • whimsical  (21.06.15 01:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.