[]

Bilgisayarın tüm gücünü bir işe kanalize etmek?

Bazı analiz programları donanım ne kadar güçlü de olsa pc'nin kısıtlı alanını kullanıyorlar; mesela 4 çekirdekli bilgisayarın 2 çekirdeğini kullanması gibi; ben pc'Nin tüm işleri için bu tüm çekirdekleri kullanarak bir analiz programı çalıştırmak istesem windows ya da linux'da nasıl bir yol izlemem gerek? İşletim sistemleri bu işlemde sanırım batarya ve enerji tüketim kaygısından dolayı tüm gücü kullanmaktan kaçınıyorlar.




 
windows için konuşuyorum, direkt olarak tüm her şey senindir buyur al diyemiyorsun. işletim sistemi karar veriyor buna. fakat işletim sistemine "abi şu uygulamaya biraz daha kıyak geçsen süper olur" diye ricada bulunabiliyorsun. o da duruma göre ayarlıyor. bunu yapmak için, görev yöneticisi - ayrıntılar - uygulamaya sağ klik - öncelik ayarla menüsüne bakabilirsin.


  • cevap botu  (20.06.15 20:46:35) 
O analiz programını yazan adam tüm kaynakları kullanabilecek şekilde yazmamışsa yapacak bir şeyin yok. Yani sende 10 çekirdekli işlemci varsa ama programı yazan adam sadece bir çekirdeği kullanabilecek şekilde yazmışsa elin kolun bağlanır.


  • alperz  (20.06.15 22:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.