[]

ramazan davulcusu

Yahu merak ediyorum, aranizda hala ramazan davuluyla sahura kalkan var mi? Herkes alarmini kurup kalkmiyor mu? Bu davulcular ne demeye bam bam bam dolasiyorlar sokaklarda?

Bir kisi dolassa yine iyi; bizim burada (ki sitelerin bolca bulunduğu bir bölgede bir site icinde yasiyorum, ona ragmen sesi duyuyorum) 2-3 kere geciyorlar herhalde. Misil misil uyurken uykumdan kalktim, uyku muyku kalmadi. Boyle sacma sey olur mu yahu?

Adamlarin ekmek parasi, adet, gelenek, gorenek de sahiden çok gereksiz bir gürültü degil mi bu ramazan davulunun sesi?

 
Sahura kadar uyumuyorum. Sesi pek rahatsız etmese de olmazsa olur diyorum. Gelenek işte ne yaparsın.


  • cetoxim  (20.06.15 01:54:42) 
Valla ben de aynı şekilde düşünüyorum.. 4 kere geçiyor bizim sokaktan. 1 ay davul çalıp bu parayla geçiniyor dediğimiz insanlar normalde ne yapıyorlar merak ediyorum. Çok gereksiz bence.


  • amelie poulain  (20.06.15 01:57:48) 
evet çok rahatsız edici, gerçekten kaldırılmalı artık, herkes müslüman olmak zorunda değil müslüman ülkesinde de yaşamıyoruz.


  • volkanaydin152  (20.06.15 01:59:12) 
yaşlılar seviyor, yaşadığım yerde kaldırdılar iki yıl önce bütün yaşlılar belediyeye şikayet etmiş yeniden eski uygulamaya geçtiler.


  • kuzey li  (20.06.15 02:01:04) 
aynen ben oruç tutuyorum ama rahatsız oluyorum bu ne lan gümbür gümbür.
hele son zamanlarda bildiğin azmanları almışlar. tipleri insana benzemiyor hırsız gibiler.

  • yapma volkan  (20.06.15 03:11:59) 
rahatsız olmayı bırak çıkıp ağzını yüzünü kırasım geliyo. adamlar kabus gibi resmen. biri gidiyo diğeri geliyo. gece gece kafa şişirmekten (kibar tabirle) başka birşey değil bu. hangi devirde yaşıyoruz. hizmet desen hizmet değil, gelenek desen yemişim öyle geleneği. insanları rahatsız etmekten başka birşey değil bu. bir de utanmadan para istemeye geliyorlar eve. geçen sene bozdum ama ben. "1 ay boyunca kafamı şişirdiğin yetmezmiş gibi utanmadan para mı istiyorsun bir de" dedim, annemden de azarı işittim tabi. öyle denir miymiş hiç. derim arkadaş ben. az bile dedim. davulunu kafasında patlatmadığıma dua etsin. geleneğini yediğimin.


  • lionel andres  (20.06.15 03:17:06) 
davulcular açısından bakarsak gelenekle falan alakası yok. belediyelerden 1500 lira civarında para alıyorlar. bazıları 1 bazıları ise 2 defa bahşiş topluyor dolaştıkları mahalleden. 200-300 dairenin kapısını çalsa 150 tanesi bahşiş verse ki 5 lira ortalama veriyorlar 150*5: 750 lira. yani ayda 2500-3000 lira minimum para kazanıyorlar.

eskiden her evde alarmların falan olmadığı dönemde zaruri bir olaydı belki ama artık rahatsız edici bir iş. sembolik olarak tarihi semtlerde yada ne bileyim sultanahmet civarında falan dolaşsınlar ama her sokağa bir davulcu da düşmesin artık.
  • kallesnikof  (20.06.15 03:22:57) 
ramazan davulcusu gibi "ramazan davulcusuna ne gerek var, gerek var mı" tartışması da gelenekselleşti.


  • dafaiss  (20.06.15 04:53:39) 
aynı fikirdeyim. zamanında birşey ifade ediyor olabilir ama şu zamanda tamamen gereksiz bir gürültüden başka birşey değil. hele gürültü konusunda hassas biriyseniz gereksizlikten de öte sinir bozucu bir durum.


  • harvey  (20.06.15 08:59:48) 
oruç tutan biriyim. 2015 yılında, evet ben de gereksiz buluyorum. bunun en önemli nedeni, mahalleden geçen davulcuların kör göze parmak misali hiçbir ritme bağlı olmadan davula abanmasından geliyor. davulculuk bu değil, trollük yapmıyorum.

ramazan davulculuğu gümgümgüm diye davula ayarsız vurmak değil. bunun manisi var, güzel ritmleri var. telmaşa davula girişmek değil kısacası. mani okuyan yok, geleneği devam ettiren davulcu yok denecek kadar az. varsa öyle bir davulcu gelsin bahşişini vereyim. zaten 13 ramazan'ım ailemden uzak geçiyor, içim buruk. hiç olmazsa ritüeli bir kenarından yakalayabileyim.

ha gerekli mi bu devirde? tabii ki gerekli değil. benimkisi gevurun dediği 'old fashion'lık. ama davula gelene neler var yahu, bir aylık bir debdebeden bahsediyoruz. haklısınız oruç tutmayan adam için anlamsız. ama ne yapacaksın işte...
  • mermize  (20.06.15 09:07:25 ~ 09:20:12) 
Malesef by gelenek işte isterse teknoloji dibine kadar ilerlesin yine de bu batıl inançlar ya da gelenekler devam edecek. Ben rahatsıım by davulculardan ama işte sorun alarm değil bunu davulculara sorarsan gelenek değil kısa günün karı detler zira by davulcuların çoğu eline daha önce davul almamış para için yapanlar.


  • le fantome de l opera  (20.06.15 10:02:14) 
Hiç davulla uyanmadım fakat ben hiç rahatsız olmuyorum aksine seviyorum o ramazan ruhunu.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (20.06.15 10:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.