[]

gözüme toz kaçtı dünden beri açamıyorum

dün rüzgarlı havada yürürken gözüme bir şeyin kaçtığını hissettim, sabaha kadar gözüm kıpkırmızı olmuş. göz kapağının içinde bir şey batıyor ve acayip rahatsızlık veriyor. bunu nasıl çıkarabilirim? işyerindekiler patates ve çay koy dedi ama faydası olur mu ki? suyla bolca yıkadım ama faydası olmadı.

böyle durumlarda ne yapıyorduk?


 
doktora git mikroskopla bakıp çıkarıyor 2 dakikada, bir de ağrı kesici damla damlatıyor tahrişten dolayı gözünü açmanı engelleyen acı geçsin diye. suyla yıkamakla çıkmaz o. başıma geldi ordan biliyorum.

sıra beklemiyim diye kazık olmayan özellerden birine gitmiştim, 35 lira muayene almışlardı. hemen git bekleme göz önemli organ.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (19.06.15 19:13:25) 
gözyaşı damlası var mı? yoksa eczaneden alabilirsin hemen, bir de onu dene.
hafifçe göz kapağını ters çevirip bakmayı deneyebilirsin. geçmezse yarın bir doktora görün daha kötü olmasın.

  • lily briscoe  (19.06.15 19:13:46) 
doktora fazla beklemeden git. kendin fazla uğraşma daha kötü olabilir .


  • 1adam  (19.06.15 19:27:09) 
bana çocukken olmuştu bir bardağa silme çay doldurup (soğuk tabii) gözümü açıp kapattırmışlardı. işe yaradı mı bilmem ama en azından zararı olmadı.


  • paltar yuyan masin  (19.06.15 19:31:58) 
muhtemelen gozunuzu ovusturdunuz ve toz parcasi bi yeri cizdi ya da eger capak gibi bi akinti da varsa mikrop kapmis olabilir. en iyisi goz doktoruna gitmek. her ikisi de damla kullanmadan gecmez.

yok sadece toz parcasinin hala gozunuzun icinde olduguna inaniyorsaniz goz yasi damlasi deneyebilirsiniz. ya da kocakari tedavisi derseniz, iyice steril edecek sekilde temizlenmis bir kahve fincanina kaynayip sogutulmus temiz su koyun agzina kadar ve icine 5-10 damla limon sikin. gozunuzu bu suya sokun suyun icinde acip kapatin bikac kez.
  • halanne  (19.06.15 19:33:38) 
ovuştur iyicene ovuşturmanı öneririm


  • hebanon  (19.06.15 19:54:55) 
göz bebeği, içi göz sıvısı ile dolu bir delik. göz dibine kadar gidiyor. o delikten içeriye, bir madde kaçmış olabilir. küçük bir ihtimal de olsa, imkansız değil. ovuşturmayın, doktora gidin. göz bebeğinizi damla ile büyütüp, göz dibinize baksınlar.

uyuduğumuzda göz bebeğimiz karanlıkta büyür ve içine gidenleri göz dışarıya atar. sabah uyandığımızda göz pınarlarımızda olur çıkanlar. tabii siz bunun böyle olmasını beklemeyin, doktora gidin.

geçmiş olsun.
  • oinone pe  (19.06.15 20:54:01 ~ 20:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.