[]

Niye 3.köpru ve havalanı falan yapılmasın ?

Sonuçta millette faydası dokuncak .Tamam yandaş beslenmesin koalisyon yine ihale açsın kim devlete daha uygun maliyet edecekse ona versinler..Niye istemiyosunuz bu tür şeyleri?




 
o tür şeylerle ne kadar ağaç katliamı yapıyorlar farkında mısın?
ayrıca istanbul'u daha da büyütür bu tarz yatırımlar. oysa yapılması gereken istanbul'un hacmini küçültüp üretimi anadoluya yönlendirmek, göçü engellemek. ne havaalanı ne de 3. köprü çözüm değil.
bu saatten sonra boğazı doldursan trafiği bitiremezsin.
  • lemmiwinks  (19.06.15 15:46:10) 
en kuzeye yapılacak karayolu ve köprü trafik açısından pek bir sike derman olmayacak da ondan. ona ayrılan mali kaynak havaray benzeri raylı sistemlere harcansaydı trafikte daha büyük rahatlama sağlanırdı. kuzey ormanları talan edilmezdi. iklimi, ortalama sıcaklığı, yağış miktarında radikal değişim riski olmazdı. ilgili yönetmelik ve yasalar yapboz misali değiştirilmezdi.


  • zgrydn  (19.06.15 15:51:07) 
türkiye istanbuldan ibaret değil.
nüfusun dağılması lazım, yatırımları diğer illere kaydırmak lazım.
sadece istanbula yüklenirsek 5.köprü de yetmez.
istanbul kanser gibi büyüyor.
beton içinde, sıkış tıkış bir hayat yaşamak zorunda değiliz.
  • titiraprap  (19.06.15 15:53:21 ~ 15:55:16) 
3. havaalanı ihtiyaç. bunu herkes kabul ediyor ama yeri yanlış.
3. köprü ise trafiğe çözüm değil.
her ikisi de kuzey ormanlarını bitirecek.
  • merhum  (19.06.15 15:59:35) 
Anadolu yakasında trafik Kozyatağında sıkışıyor mesela, 3. köprü bunlara ilaç değil. Zaten bir şehrin kaldırabileceğinden çok daha fazla kalabalık var, öğlen 1 de 30 km öteden köprü trafiği var 3. köprü olsa ne olur? ayrıca oradaki ormanlar yok edilip bir çok canlının hayatıyla oynandı, göçmen kuşların konak yerleri tahrip edildi, iklim değişikliği ve yağış azalması riskine girildi. Ayrıca bildiğim kadarıyla Atatürk Havalimanı'nda pistlerin birisi biraz yana kaydırılırsa kapasitesi oldukça artıyor ve başka havaalanına gerek kalmıyor.


  • r_u_h  (19.06.15 16:01:07) 
lemmiwinks +1

RTE vaktiyle kendisi belediye başkanıyken bu iki yapı işi gündeme gelmiş ve canım pahasına onları istanbula yaptırtmam demişti. Çünkü biliniyordu ki İstanbul'a yapılacak özellikle kuzeyine yapılacak her yapı şehri katletmek demekti. İstanbul'u büyütecek her yeni yatırımdan kaçınmak ve kuzey ormanlarını ve su havzalarını korumak gerekiyordu. Melen suyunun da İstanbula yetmeyeceği 15milyon üstünde nufusun susuz kalacağı trafik vs vs sorunların içinden çıkılmaz hale geleceği çıkıyordu araştırmalardan.

Şimdi ise kendi adıyla 3.havalimanı tam da önemli tatlı su kaynaklarının ve ormanların olduğu avrupa kuzeyine bir diğer saçma iş olan 3.köprüde tüm kuzeyi boydan boya delecek şekilde yapılıyor. Hatta o kadar adice yapılıyorki 3.köprü inşaatı öncesi sunulan projelerde ormanı korumak adına yapılacağı söylenen toplam 17 adet tünel ve viyadük şimdi iptal ediliyor ve tamamı açık otoyola dönüştürülüyor. Durum o kadar adice ki bugün halen 3.köprü ve 3. havalimanı çevresinde çekim yapmak yasaktır mesela görmeyelim diye.

Bunların üstüne bir de bu inşaatlara karşı çıkanlar gelişim düşmanı vandal terorist vs ilan ediliyor.

yani yapılması kötü elde var bir, yapılış şekli kötü elde var iki, sonuçları vahim olacak üç, bu projelerin her yerinden yalan ve kibir akıyor dört ( almanlar kıskanıyormuş vs gibi ) ayrıca bu işler problemlere çözüm getirmeyecek ( bkz Fatih Sultan Mehmet köprüsü) yeni problemler doğuracak..

bir de unutmayın 3. havalimanı aslında üçüncü havalimanı değil. çünkü o açılınca Atatürk kapatılacak ve o güzelim araziye ne olacak tahmin edin :)
  • inspectorjavert  (19.06.15 16:04:17 ~ 16:06:50) 
  • bass solo take one  (19.06.15 16:07:52) 
3.köprü ile ilgili bir animasyon var.bir süre sonra aynı sorunların olacağı ile ilgili onu bulabilirsen izle.


  • fatih terim akti  (19.06.15 16:09:20) 
Trafiği Rahatlık umurlarında değil.yeni yerleşim yerleri rezidanslar Mağaza ve bina peşindeler.insanları başka şehire nasıl çekerim diye Uğraşacaklarına nasıl daha çok ev yaparım emlak balonunu şişirilen peşindeler.aç Eskişehir'e Konya'ya Adana'ya 10-15 tane fabrika insanlar gitsin orada çalışsınlar.ülkenin 3 te biri İstanbul'da bildiğin.


  • telet abi  (19.06.15 16:12:51) 
3. kopru acilinca kopru yolu cevresi de yerlesime acilmis olacak. yeni yerlesim yerleri sayesinde istanbul goc almaya devam edebilir hale gelecek. atiyorum, yirmi yil sonra da trafigi rahatlatsin diye actigin yaptigin kopru sehrin goc almasi ve nufusun artmasi sebebiyle etkisiz eleman haline gelecek.


  • synesthesia  (19.06.15 16:29:30) 
ben de istanbula yapılan göçlerin engellenmesi ve nüfusun azaltılmasının daha mantıklı bir çözüm olacağını düşünenlerdenim. anadolu mevcut haliyle bitmek üzere. köylerde tarım ile uğraşan insan kalmadı. millet ineğini koyununu satarak şehre göç edip asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. bu da tüketimi artırıyor. zincirleme felaket tamlaması meydana getiriyor. ayrıca beton bir şehir haline getiriyor istanbulu. bu da sağlık konusunda bir sürü problemlerin orta çıkmasını sağlıyor. falan filan.


  • kallesnikof  (19.06.15 16:34:44) 
3. köprü ve 3. havalimanıyla istanbul'un kalan son oksijen kaynağı tahrip ediliyor. 3. köprünün yapıldığı yerin çok yakınında yaşıyorum. oralar istanbul'un kalan son ormanlık alanı ve bu görüntüler beni cidden korkutuyor:
i.milliyet.com.tr
i.radikal.com.tr
www.timeoutistanbul.com
s3-eu-west-1.amazonaws.com

15 milyon insan betonlar arasında, sıkış tepiş yaşıyor. hiç yüksek bir yerden istanbul'a ve her daim üzerinde olan gri sise baktınız mı?
yaşanacak yer kalmadı ve boğuluyoruz.

3. köprü boğazın karadeniz'e açıldığı yere yapılıyor. kim gidip geçecek ordan? o bölgede nüfus çok az zaten. kimse de karşıya geçmek için taaa oralara gitmez. trafik kesinlikle rahatlamayacak.
artı, 3. köprünün bağlantı yolları mahkeme iptal etti geçenlerde. bu bile kanıtlamıyor mu yasasız, kanunsuz iş yaptıklarını? çevre bakanlığı göz göre göre bir çevre kanununu ihlal edebilir mi? şaka gibi. muhtemelen "biz başlayalım, nasıl olsa hallederiz yav" diye düşündüler. her şey rant. o yolları neden o kadar geniş yapıyorlar, niye o kadar ağacı kazıdılar? çünkü o ormanın içinden sadece yol geçmeyecek, oteller, avmler, siteler bir sürü şey yapılacak.
  • peggy  (19.06.15 16:37:56) 
kesilen agaclar yuzunden o kuzey ormnlarindan yaban domuzlari kacmak zorunda kaldilar bogazda yuzup bebek'e ciktilar yahu. dusunun siz tahribati


  • kartonpiyer  (19.06.15 23:53:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.