[]

Arabanın Motorunun Deviri

Oi

Şimdi merak ettiğim yıllardır yaptığım şeyin yanlış olup olmadığı.
hiçbir zaman bir arabam olmadı ama ailemin arabasını denk geldikçe kullanıyorum.
Mesela 3.viteste normal devirde gidiyorsunuz, dönel kavşağa yaklaşıyorsunuz haliyle durmak gerek. İşte ben bu noktada dursam da durmasam da (arabanın motorunun devrinin yavaşladıkça aşırı düşmesinden, araba stop edecek diye) debriyaja basılı tutup ya boşa atıyorum ya da ayağım debriyajda basılı iken gidiyorum bir süre.
Bu hareket doğru mu? Bana sanki yanlış yapıyormuşum gibi geliyor.
Normalde viteste, debriyaja dokunmadan iyice yavaşladığında araba titremeye başladığında mı debriyaj kullanıyorsunuz napıyorsunuz?
Nedir doğrusu?

edit : arabanın devri -> arabanın motorunun devri

Tenks

 
yanlis yapiyorsun vitesi kucultmen lazim.


  • tezek  (19.06.15 14:24:02) 
hacım arabanın deviri değil
motor deviri :)

  • titiraprap  (19.06.15 14:26:21 ~ 14:26:45) 
Çok büyük hata değil ama sürekli ve özellikle uzun mesafede debriyaj+fren yaparsan, yük sadece disk&balataya binmiş olur. Hem fren mesafesi uzar, hem de balataları erken bitirirsin.


  • arnold schwarzeneger  (19.06.15 14:27:45) 
arabaların silahtan farkı yok. önceliğin nasıl kolayına geliyorsa öyle kullanmak. yok debriyam uzun gitsin balatam az ısınsın derken elin ayağına dolaşırsa kendini, araçtakileri ve dışarda hiç suçu olmayan insanların hayatını tehlikeye atarsın. hülasa, nasıl kolayına geliyorsa öyle kullanmanı tavsiye ederim.


  • icim urperiyor  (19.06.15 14:31:13) 
viraji ilerde gördün, durman gerekecek ise gazdan ayagini cek o hizla gider, yaklastigin zaman frene bas, durmaya yakin (10km/h nin altinda) debriyaja da bas. durduktan sonra 1. vitese atip devam et.

yada ilerde viraji gördün, durman gerekmeyecek tehlikesiz bir viraj, gazdan cek, uygun hiza kadar yavasladiginda ve viraja girmeden önce debriyaja basip 2. vitese at sonra cek debriyajdan ayagini, 2. viteste viraja gir.

Burada dikkate edilecek önemli noktalar sunlar. Debriyaj sadece vites degistirirken ya da durmaya cok yakinken istop etmesin diye basilir. Virajda durulmayacaksa mümkün oldugu kadar vites degistirilmez, uygun vites viraj öncesinde secilir.
  • emrahday  (19.06.15 14:57:58 ~ 15:01:38) 
Olayın doğrusu aracı mümkün olduğunca viteste kullanmak. Boştaki araba özellikle kötü hava koşullarında pimi çekilmiş bomba gibi olur, yeni teknolojiye güvenme. Aracın vitesini hızına/devirine göre küçülteceksin, eğer tam duracaksan duracakken boşa alırsın.


  • osurdum  (19.06.15 15:04:05 ~ 15:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.