[]

Duyuru hukukçularına kiracı hakkında soru

Selamlar, şimdi bizim bir kiracı var dükkanda, 2009'dan beri kendisi orada. Tabela vergisi gibi bir şey var hani, onu ödememiş ödememiş 2500 liraya yakın borc birikmiş.

1- Bu borç mülk sahibini ilgilendirir mi?
2- Kiracıyı çıkartmak istiyoruz, bu borç ile çıkartma şansımız var mı?
3- Kira kontratında bu adamın imzası yok! Kiraya verenin vs var ama kiralayan kişi imza atmamış. Bunun bi etkeni olur mu?

Kısacası biz bu adamı nasıl çıkartabiliriz? Satmak istiyoruz, hatta zorundayız. Fakat kendisi çok düşük bir ücret karşılığında oturduğu için orada çıkmak istemiyor tabii ki.

Ne yapsak?

 
Hukukçu değilim ama yaklaşım olarak;

Tabela adamın yaptığı işle ilgili bir şey seni neden ilgilendirsin ki? O zaman harcadığı suyun elektriğin ya da işlettiği dükkanın vergisi de seni ilgilendirmeli yok böyle bir şey. Bu borç onun firmasına kesilir diye düşünüyorum, onu asarken belediyeden zaten kendisi izin alıyor.

Kira kontratında kiracınla ilgili birsey yoksa zaten kanuni olarak sizin kiracınız değil. Elden alıyorsanız kirayı yine ispat edemeyebilirsiniz ama bankadan yatırıyorsa ispat şansı var.

Konrat yoksa güzellikle halledin yoksa gidip tebligat çekin dükkanı boşaltın diye onun da kanuni olarak orada olmasını sağlayan bir şey görünmüyor.

Hukukçu değilim ama mantıksal açıdan böyle olmalı.
  • fakkan  (19.06.15 13:36:44) 
parayı bankaya yatırıyorsa kendi hesabından bal gibi sizin kiracınız demek. illa bir sözleşmeye gerek yok. çok rahat kiracınız olduğunu ispatlarsınız. size icra vb gelirse bu yolla itiraz eder arkadaşa yönlendirirsiniz icrayı. siz satın içinde kiracıyla alan uğraşsın. kiracıyı çıkarmak için kira dönemi yılı dolmadan 3 ay önce noterden ihtar çekersiniz satarken de gösterirsiniz ihtar çektim çıkacak diye bir sorun olmaz. ondan sonra mahkeme kararıyla bile boşalttırırsınız.


  • argent dawn  (19.06.15 13:46:19) 
yamulmuyorsam yasal olarak yeni alanın noter aracılığıyla çektiği ihtarnameden sonra en geç 6 ay içinde mülkü boşaltmalı.


  • merhum  (19.06.15 14:26:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.