[]

Esrar kullananlarda dengesizlik

Arkadaslae ihtiyaxim olan sey google aramasindan fazlasi once her cevaba google.com yapistiranlara gelsin.
Esrar kullananlar da ne gibi davranislar gozlenir ? Sinirlilik dengesizlik bi dediginin bi dedigini tutmamasi vs mumkun mu? Cevrenizde ornekler var mi ?



 
valla esrar kullanan adam sakin olur, sinirli olmaz, keyifli olur ancak kafası güzelse ve yanınca çaktırmaması gereken birisi varsa endişe haline dönüşebilir bu durum....o zaman işte bi dediği bi dediğini tutmayabilir...ama genelde söylediğim gibi hırçın olmaz, sakin dingin rahat olur


  • gkhT  (19.06.15 10:58:10) 
esrar kullanan insan pamuk gibi olur


  • sta  (19.06.15 11:02:49) 
taşla ya da kokain ile karıştırıyorsun galiba. bir de bazı yörelerin mamulleri telaş yaptırabiliyor. bildiğimden değil benimkisi genel kültür yanlış olmasın.


  • alperz  (19.06.15 11:21:11) 
çok tatlı oluyorlar, yalnız uzun vadede beyinleri biraz yavaşlıyor; "naber abi" sorusunu cevaplama süreleri her kullanılan yıl 0,5-1 saniye daha uzuyor.


  • tiny penny  (19.06.15 11:22:12) 
içtikten hemen sonra bi gevşeme, umursamama ve bazen sessizlik bazen de gülme hali baş gösterir. iştah fazlasıyla artar, şeker düşer vs

uzun süreli kullanımdaki etkisi ise küçük çapta olmasına rağmen kalıcı hafıza kaybıdır.
  • reso aga  (19.06.15 11:26:08) 
Bazı insanlarda uzun süreli ve düzenli kullanımdan sonra eğer bırakılırsa sinir yapabiliyor.
Bi de kısa süreli bellek sorunu yaptığı doğrudur. Bi sure sonra sırf kullandıktan sonra değil, normal gün içinde de olmaya başlıyor. Sohbetin ortasında "yauw ne diyordum" ben oluyor. Onun dışında karakteri etkilemez, sinir de yapmaz. 6 ay Hollanda da kaldım. Herkes mutlu, herkes pamuk gibi

  • nymphe  (19.06.15 11:26:31) 
o dediğin olay balide oluyor, esrarda yok öyle bişi.


  • neseranni  (19.06.15 11:38:21) 
Aslinda sunu demek istedim kullanirken degilde duzenli kullanmayinca bulamayinca ne oluyor?


  • Esinsin  (19.06.15 11:53:28) 
bulamayınca bişey olmuyor, bulana kadar bekliyosun, ya da bi arkadaşın "içer misin?" dediğinde aklına geliyor. normal sigaradan çok çok daha azdır bağımlılığı.


  • reso aga  (19.06.15 11:58:03) 
Yapmayin gözünüzü seveyim. Bagimliligi az bunun diye bir sey yok. Esrarla eroinin piskolojik bagimliligi ayni seviyededir. Fiziksel bagimliligi yoktur sadece. Esrar kullanimindan amatem de yatan arkadaslarim var. Esrar bulamayinca yoksunluk sendromuna girip 4-5 gun yataktan cikmayan arkadaslarim var. Bulamayinca bi sey olmuyor,bagimlilik yapmiyor diye farkinda olmadan da olsa ozendirmeyin insanlari.


  • ciagra  (19.06.15 13:24:51) 
kimse bağımlı görmemiş, herhalde...


  • e haliyle  (19.06.15 13:39:09) 
kullanım sırasında rahatlama gevşeme gibi etkiler görülebilir ama uzun vadede hafızanın etkilendiğini, paranoya ve depresyon görülmeye başladığını belirten çalışmalar var. özellikle gelişme çağındaki gençler için sürekli tüketimin zihinsel gelişim açısından çok zararlı olduğu söyleniyor. bu şekilde birkaç kişi tanıyorum ve gerçekten paranoya, sinirlilik, depresyon hepsinde var.
bu arada lütfen hollanda'da herkesin kafalar kıyak geyiği artık azalmadan direkt bitsin.

  • lily briscoe  (19.06.15 13:54:48) 
ben arkadaşlar üzerinden örneklendirme yapmıyorum, bizzat kendimden yapıyorum. esrar, sigara kadar bağımlılık yapmaz, net.


  • reso aga  (19.06.15 13:58:14) 
otun psikolojik bağımlılığı yüksek, doğrudur fakat etkileri kişiden kişiye değişiyor. bazısı 3-4 sene her gün kullanır, bir şey olmamış gibi çat diye bırakır, düzenini değiştirir, yaşamına devam eder, bir başkası ise amatem'de yatar. halbuki aynı maddeyi almışlardır.

ben denk gelmedim ama düşünürsek içilmediğinde sinirli de olabilir insan aslında. bunun sebebi otun kendisinden ziyade kişinin nasıl şartlandığı biraz da. örneğin, her gün ot içip yatan birisi bunu bir anda kestiğinde uyuyamayacağını düşünebilir ve bu yüzden uyuyamaz. fakat bir başka kullanıcı bunu düşünmez, gayet normal uyur. bu dengesizlik, sinirlilik gibi durumlar da böyle işliyor olsa gerek. "ot içmedim, sinirimi yatıştıramadım" diyen kişi (kim der bilmem) ot içmediğinde sinirli olabilir tabii.
  • soso  (19.06.15 14:12:58 ~ 14:14:56) 
Eroinle kıyaslamak biraz fazla olmuş ama evet psikolojik bağımlılığı olabilir ama daha önemlisi diğer bağımlılık yapan şeylere geçişte cesaret verdiği bir gerçek.

çok aşırı kullanımda yani günlük içenlerde falan zamanla bir ağırlaşma, sürekli uykulu gibi dolaşma görülebiliyor.
  • r_u_h  (19.06.15 14:23:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.