[]

Yarina kadar bazı doğu ilceleri ile ilgili

Bilenlerden, yaşamışlardan

Güvenlik, buyuk sehirlere ulaşım, yaşanılabilirlik açısından;

Ardahan Posof
Kars akyaka
Kars arpaçay
Kars digor
Rize ikizdere
Rize kalkandere

hakkinda yorumlar bekliyorum.
Tesekkurler

 
Geçen yıl Yeğenim Ardahan a atandı. Nisan da evlendi Eş durumundan gelebilmek için. Anla işte...


  • kakao  (18.06.15 23:59:59) 
Kars ve ardahan hakkında bilgi verebilirim. Şu an telefondan yazmak zor geldi. Sabah yazarım.


  • ihb  (19.06.15 03:32:05) 
Posof cok kucuk ama gurcistan'a yakin.


  • for the record  (19.06.15 08:52:32) 
kışın posoftan çıkıp bir havaalanına gitmek istesem yollar çok mu zorlu olur, ek olarak bunu sorayim


  • fallopian  (19.06.15 09:00:18) 
"kışın posoftan çıkıp bir havaalanına gitmek istesem yollar çok mu zorlu olur, ek olarak bunu sorayim"

evet
  • for the record  (19.06.15 09:23:20) 
karsta bir havaalanı var ve gayet güzel işler. il merkezi eh işte, güzelleşip serpileceğine aksi yönde hareket ediyor gibi. ama il merkezinde insanı tatmin edecek birkaç mekan vardır. ilçelere gelince Akyaka: ermenistan sınırında karsa altmış kilometre. karsa ulaşım araban yoksa dolmuş veya trenle sağlanabilir. tren 4 -5 yıl önce sabah ve akşam vardı su an ne durumda bilmiyorum. ilçe merkezine gelince; aslında ilçe denemez çok küçük ve hiçbirsey yok sosyalleşme adına sadece öğretmen evi var o da okey ve kağıt oynamak için en fazla. ikamet için lojman, tanıdık felan yoksa kaloriferli ev bulmak çok zor çünkü zaten çok yok.
Arpaçay; karsa 40 km ulaşım akyaka ya nazaran daha kolay ve daha sık. ilçe merkezi olarak akyakadan daha iyi ama yine de çok şey bekleme. barınma şartları akyakadan daha iyidir. hatta kars merkezde kalıp git gel yapabilirsin sırf bunun için düzenli araç seferleri vardır.
digor: akyaka ile aynı ayarda en büyük fark digor da nüfus kürt arkadaşlardan müteşekkil. ama bu durum senin için güvenlik zaafiyeti felan oluşturmaz. sadece bil istedim. ilçede hiçbirşey yok karsa sanırım 50 km felan. ulaşım gün içinde dolmuşlarla sağlanıyor. barınma için uygun konut olacağını sanmam.

ardahan : il merkezi fakat ilçe ayarında ancak var. hava ulaşımı kars üzerinden. şimdi üniversite felan oldu mutlaka etki etmiştir ama ilk gördüğünde böyle ilmi olur dersin. gelelim
posof: ardahanın en uzak ilçelerinden aslında karadeniz coğrafyası özelliği gösterir. yaz aylarında cenneten bir köşe yemyeşil. kışın ulaşım çok zor olacaktır çünük ben yazın gittim birkaç kez o yollar kışın gidilmez. posof insanı da bir gariptir, iyidir ve türkiyenin her yerinde vardır. barınma için çok birşey diyemeyeceğim ama beklentin büyük olmasın.
sonuç olarak bu soruyu niye sordun bilmiyorum ama ben sanki iş gibi bir sebeple seçim yapma durumunda olduğunu anladım. yazım hataları için kusura bakma
  • ihb  (19.06.15 10:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.