[]

Bilimsel Şeyler Okurken Ürpermek

iyi geceler duyuru.

başlık çok apaçi oldu ama idare edin artık. az önce tesadüf eseri medula spinalis başlığını ziyaret ettim ekşide. okudukça sanki kanım çekildi, arkadan bi rüzgar vurdu sanki. hayır korkunçlu bir başlık da değil ama ne bileyim böyle okudukça kafamda resmi oluşuyor, kopsa boku yediğimi düşünüyorum falan. uzay hakkında okurken de oluyor aynı şey. boşluğu, gezegenleri, galaksileri falan düşünürken korku oluşuyor. size de oluyor mu yoksa bende mi sıkıntı var?


 
Sende sıkıntı var.


  • cek  (18.06.15 22:38:48) 
sende sıkıntı yok.


  • tepedeki psychedelic adam  (18.06.15 22:40:10) 
empatin fazla kaçmış.


  • anonymice  (18.06.15 22:42:36) 
Ufkun aciliyor


  • neferkitty  (18.06.15 22:44:30) 
korku değil ama adını koyamadığım bir duygu bende de oluşuyor. bazen aklımı alan, 1000 sene yaşasam düşünemeyeceğim şeyler okuyor/dinliyor/izliyorum. o kadar etkileniyorum ki gözüm falan doluyor. ama bu endişe ya da korku değil. yani sende sıkıntı yok. sadece sen böyle hissediyor olsaydın da sende sıkıntı olmazdı. diğerlerinde olmayıp da sende olan bir duygu seni sıkıntılı yapmaz, farklı yapar. neyse konumuz bu değildi pardon...


  • ack3000  (18.06.15 22:45:35) 
uzayı falan da düşünürken ben de panikatak geçiriyorum. interstelları falan izleyemedim mesela hala o yüzden.
bence de korkunç ya ben baya korkuyorum.

  • sta  (18.06.15 22:56:46) 
ben gece sivrisinek sesi duyduğumda korku oluşuyor.


  • rakicandir  (18.06.15 23:06:43) 
ben henüz okuyamadıklarımızı(bilemediklerimizi) düşündükçe ürperiyorum.


  • shotgunwoman  (18.06.15 23:09:35) 
bu kadar ağır olmamakla birlikte bana da oluyor. neferkitty'ye katılıyorum, "ufuk açılması" bu. çok sevdiğim bir histir.


  • der meister  (18.06.15 23:13:40) 
Esasen, bildiklerinizin yanlis oldugunu anlama korkusudur. Insanlar yanlis sanrilarla yasadigini ogrenmekten nefret eder. Siz de okuduklarinizi gercek addediyor ve yanlisinizi gorme ihtimalinden cekiniyorsunuz. Ornek verdiginiz olayda, ogrendiginiz sey aslinda cabuk zarar gorebilecek, kirilgan, biyolojik bir varlik oldugunuz. Halbuki icten ice bunu ogrenmek istemiyor, vucuduna guvenen ve zarar gorebilmeyi aklina getirmeyen biri olarak yasaminiza devam etmek istiyordunuz.


  • f_d  (19.06.15 00:13:46 ~ 00:14:26) 
düşünmekle değil ama google earth'de az geri kaçınca, dünya kuculunce bi yurek hoplaması olmuyor degil.


  • fallopian  (19.06.15 00:16:50) 
ben de uzayı düşündükçe korkuyorum. o sonsuz boşluğu, ne bileyim uzayın sonsuzdan beri var olup sonsuza kadar var olacak olmasını falan beynim algılayamıyor ve anlayamadığım şeyden korkuyorum. aynı korku bir tanrının varlığını düşündüğümde de ortaya çıkıyor.
pek düşünmemeye çalışıyorum o yüzden.

  • peggy  (19.06.15 09:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.