[]

bölüm değiştirme hakkında...

kafam çok karışık rahat uyku uyuyamaz oldum lys geldiğinden beri.

şu an odtü elektrik elektronikteyim, üç sene oldu, ikinci sınıftayım ve çok mutsuzum bölümde ilk başladığımdan beri...
veteriner olmaya karar verdim, bir senedir ayrıntılı olarak araştırıyorum ve sınava girip sıfırdan ankara üniversitesi veteriner fakültesine gitmeye karar verdim.
verdiğim karardan şüphe duymuyorum aslına bakarsanız, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüm ama çevremdeki herkes "odtü bırakılıp veteriner olunur mu yaaaa" diye psikolojik baskı uyguluyor kararımı açıkladığımdan beri. çok bunalıyorum bundan gerçekten, üç sene sonra her şeyi değiştirmek zaten yeterince zorken bir de üzerime gelen insanlar çok yoruyor beni.

bölüm değiştirdikten sonra hep böyle mi olacak? siz de saçmaladığımı mı düşünüyorsunuz? önemli olan nerede ve nasıl mutlu olacağım değil mi?

 
atın kıçına kolunu sokup lavman yaptırmak gibi şeyler mi kulağına hoş geliyor yoksa bilim yapmak mı? bu iş süs köpeklerinden muhabbet kuşlarından ibaret değil sonuçta.


  • roket adam  (18.06.15 16:57:04) 
hayvanları gerçekten seviyorsan tamam da dendiği gibi bu iş sadece kediler köpekler kuşlar için değil. bi inek de gelecek koyun da belki yılan... çok iyi düşünüp karar vermek gerek.


  • kakao  (18.06.15 17:04:48) 
Burada yazılanlar dahil hiçkimseyi dinleme arkadaşım. Aynı şeyi ben de yaptım ve şu an çok çok mutlu ve rahatım. Aynı tepkileri ben de aldım zamanında. Hiçbirini umursama. Bugün sana o tepkileri gösterenler, yarın istemediğin bir mesleğin ve mutsuz bir hayatın olduğunda yüzüne bakmayacak, sana destek olmayacak. İsterse bizzat ailenden olsun, hiç fark etmez. Senin iyiliğini düşündükleri falan yok. Sen olayı kafada bitirdiysen, yani "ben veteriner olunca mutlu olacağım, şu an burada mutsuzum" diyorsan bir saniye düşünme. Ankara Veteriner Fakültesi en yüksek puanlı yer olmasına rağmen bölüm pek yazılmadığı için puanları gayet düşük. 80-90 binlerle alıyordu değişmediyse. ODTÜ Elektronik'e girebildiysen Ankara Veterinerlik'e zaten oturma organınla girersin. Puanlara aldırış etme. Veterinerlik isteyen tipler senin gibi baskı görüyor, dayanamayıp mühendislik yazıyor. Bölümün puanları bu yüzden düşük. Senin hayatını sadece sen yaşarsın, bir başkası değil. Nerde mutlu olacağına inanıyorsan oraya git. Hiçkimseyi ama hiçkimseyi dinleme.

Ekleme: Geç falan da değil. 3 yılın geçmiş sadece. Benimle aynı durumdasın.

Ekleme 2: Ne sınavı ya, sen sınava da girmeyeceksin ki. ODTÜ Elektronik'e girdiğin seneki MF-3 puanın Ankara Veterinerlik'in o seneki puanından yüksek olduğu için zart diye geçeceksin. Ağustosta veya eylülde olması lazım. Direkt Ankara Üniversitesine başvuru yapıyorsun, sınavsız mınavsız geçiyorsun.
  • grgn  (18.06.15 17:10:28 ~ 17:14:58) 
Orada arkadaşınız filan varsa birkaç derse girseniz ziyaretçi olarak.


  • SiyamkedisiZorro  (18.06.15 17:16:30) 
duyurularından takip ettiğim kadarıyla gerçekten hayvansever birisin. ama sadece kedi köpekle ilgilenmeyeceksin o yüzden iyi düşün derim. Bir de her nedense hobi olarak benimsenen şey mesleğe dönüşünce işkence gibi olmaya başlıyor.


  • roe  (18.06.15 17:25:32) 
arkadaşların dedikleri çok doğru, evet bu sadece senin kararın ve senin geleceğin. aynen katılıyorum.

ancak geçiş yapmadan önce yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi mutlaka geçmek istediğin vet. fakültesini ziyaret et. öğrencilerle konuş. okul ne durumda, hocalar, imkanlar nasıl, memnunlar mı? herkesin bakış açısı farklı olabilir ama sen de bu farklı açılardan topladıklarını kendi düşüncelerinle harmanlayabilir, olumlu olumsuz yönlerini başlamadan görebilirsin.

mutlaka hocalarla konuşup izin isteyip birkaç derse gir.

yani evet hayat ve hayaller senin, onların peşinden git ama bazen hayallerle gerçekler örtüşmeyebilir, en ince ayrıntıya kadar düşünmek iyidir ama gerçek durumu gidip görmek en iyisidir.
  • lily briscoe  (18.06.15 18:00:02 ~ 18:00:43) 
dediğim gibi hepsini en ince ayrıntısına kadar düşündüm, kararımı vermeden önce bölüme gittim, öğrencilerle konuştum, hocalarla konuştum hatta bölümün memurlarıyla bile konuştum :) yurtdışı denkliklerini araştırdım, ilerde yurtdışına çıkacak olursam diye.
ilk dönemin ders notlarını alıp onları inceledim, baya baya oturup çalıştım hatta. nelerle karşılaşabileceğimi bilerek verdim yani kararımı aslında, öyle hayaller dünyasında verilmiş bir karar değil.

  • mutevazi  (18.06.15 18:10:52) 
ohoo o zaman söylenecek bir şey yokmuş zaten :) hayırlı olsun kararın, umarım her şey istediğin gibi olur.


  • lily briscoe  (18.06.15 18:55:26) 
valla yazıp yazıp sildim.
saçmalamıyorsun inan. çok sevindiğimi ve şimdiden kutladığımı belirtmek istiyorum kısaca :)

  • sibertenik  (18.06.15 18:59:09) 
makine mühendisliğinde 6 yıl okudum.bir sene sonra mezun olacaktım ama tiyatro bölümünün yaş sınırına takılacağım için mühendisliği bıraktım.şu anda dil tarihte tiyatro okuyorum.anam,babam ve çevremdeki bütün insanlar karşı çıktı haliyle.uzun lafın kısası keyfim çok yerinde,verdiğim karardan çok mutluyum.umarım senin için daha da keyifli olur.


  • darksdantes  (18.06.15 20:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.