[]

Kira Sözleşmesi - Zam Oranı

Merhaba Galya'mın canları;

Hayatımda ilk defa ev kiralayacağım.
Ev sahibi "Tefe/Tüfe oranında zam yapılır" ibaresi koydurmuş, kendisi de avukat zaten..
Bazıları yüzde değer veriyormuş, bazıları tefe/tüfe oranına göre..

Ben şimdi yüzde oranıyla pazarlık yapıp daha aşağı birşey mi istemeliydim, yoksa bu haliyle iyi midir?

Bir de kontratta nelere dikkat etmek lazım, hayatımda ilk defa görecem..

 
tefe tufe iyidir. kontrat standart zaten fazla elleşme. bazi ev sahipleri demirbaşlari da yaziyo.


  • schopenhauerin kayip torunu  (18.06.15 16:25:33) 
Kontratta ne yazdığının bir önemi yok. Oraya yüzde de koysa, şu madde geçerli:

-
Aylık kira bedelleri, birinci kira yılı sonundan başlamak üzere, kira süresince, her kiralama yılının sonunda; Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Ortalamaları Oranında artırılacaktır.

TÜFE ve ÜFE için Oniki Aylık Ortalamalara Göre Değişim Oranları 'esas' alınacaktır. Bu şekilde bir sonraki yılın zamlı kira bedelleri hesap edilerek ödenecektir.
-

Buradaki değer maksimum değer, ev sahibiyle anlaşıp yeni kontrat yaparak daha az zam yapılabilir. Ama daha fazla yapılamaz(aynı kontrat ile). Ancak sen kabul edersen yeni bir kontrat yaparak daha fazla zamlı oturabilirsin. Aynı şey daha az zam için de geçerli, ev sahibin de daha az zam yapmak zorunda değil.

Özet olarak senin kontratında yazan normal.
  • osurdum  (18.06.15 16:33:03 ~ 16:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.