[]

yurtdışında master yapmak isteyen biri

meraba,

şu anda üçüncü sınıfı yeni bitirdim inşAllah seneye mezun olacağım. elektrik mühendisliği okuyorum. yurtdışında masterıma devam etmek istiyorum.(almanya veya hollandada) not ortalamam ve ingilizcem çok iyi. bunun haricinde gelelim asıl soruna: para.

yurtdışına mastera gitmek isteyen biri, bu işi nasıl halleder? yani diyelim hiçbir geliri de yok. ayda kaç parası gider? ya da nereye nerelere kesikez başvurmalıdır? (yani burs için)

giden insanlar var. görmekteyim. bu insanlar nasıl gidiyor? hepsinin ailesi zengin mi?

yani başka yolu yok mudur arkadaşlar ?

bilen eden görmüş geçirmişler cevaplarsa sevineceğim. sağolun.

 
turkiyede bir yuksek lisans programina basvurup eramusla bir yil okulunuzun anlasmali oldugu bir okula gidebilirsiniz.
gidenlerin bir kismi gitmeden ya da her seyi goze alip gittikten sonra burs buluyor.
bir kismi da hem ogrencilige devam ediyor hem de calisiyor.
  • halanne  (18.06.15 15:07:36) 
not ortalaman 3.00 ve üzeri ise almanya icin burs imkanlari var www.tev.org.tr


  • menny  (18.06.15 15:15:29) 
Eger yasam masraflarini karsilayabilirim diyorsan Finlandiya'ya bak derim. Avrupa'da okul ucreti istemeyen heralde tek ulke orasi kaldi ve muhendislik egitimi gercekten kaliteli.


  • sAINT  (18.06.15 15:17:10) 
hollanda yabancı öğrenciler için burssuz senelik 15bin euro civarı. ayda 350-550 arası kiraya gider.

buradan burslara bakabilirsin:
www.studyinholland.nl

türkiye'den burs alıp gidebilirsen o da olur. tr'de yüksek lisans yaparken exchange de bir seçenek.
  • lily briscoe  (18.06.15 15:56:32 ~ 15:56:51) 
ÖN EDIT: En önemli noktayı unutmuşum: Devletin (KYK) yurtdışı kredisi var. Hollanda için aylık 450 Euro falan veriyordur büyük ihtimalle. (Güncel rakamlara sitesinde ulaşabilirsin). Geri ödemeli tabii ki ancak son çare olarak onu alıp gidebilirsin.

o yollardan geçmiş ve bu süreçte ebesinin nikahı kadar ülkeyi, bursu, olayı araştırmış biri olarak diyeceğim iki şey var:

1- Master eğitimi bedava olan ülkeleri araştır öncelikle.
2- Ülkeye göre değişmekle birlikte min 500 Euro gerekecektir aylık. Kuzey Avrupa ülkelerinde (Norveç hariç) 700 Euro'ya hiçbir lüksün olmadan yaşanır. 600'e de geçinirsin ancak. Almanya'da falan bu paralara alkol gibi lükslerin olabilir.

Ek: Ortalamanı çok yüksek tut ve motivasyon mektubunu yazmaya çok uzun zaman ayır, her türlü yardımı iste insanlardan. En önemli şey o mektup. Ayrıca o mektubu yazarken sakın ortaya karışık sallama. Gitmek istediğin alanda gitmek istediğin okulda gitmek istediğin bölümde çalışan hocanın ilgi alanları ne ise ona odaklan. Özellikle o anki ilgi alanına odaklan adamın. Tamamen atıyorum mesela adam geçmişte "Hollanda'nın güneş panellerinin ampermetresi" gibi bir konuda çalışmıştır ama şu an "Norveç'teki elektrikli araçların kinetiği" falan gibi şeyler araştırıyordur. Direkt adama "Ben buyum, bu özelliklere sahibim, bu konuda çalışmak istiyorum, projenize şu şekilde katkım olacağına inanıyorum" yaz.

Yolun açık olsun.

Not: Özel mesajla sorabilirsin istediğini.
  • sen git ben geliyorum  (18.06.15 16:06:21 ~ 16:10:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.