[]

Balkonda mahsur kalmış kedi

yarım saat önce miyavlamasını duyunca fark ettim, alt kattaki balkonda yavru bir kedi var. normalde etrafta ağaçlar var ama o balkona çok yakın değiller ve her ne kadar kedileri özel güçleri olan canlılar olarak görsem de oraya kendi başına çıkabileceğini sanmıyorum.

sorun şu: alt kat sakini eve nadiren uğrayan biri, ben de tanımıyorum komşuya sordum. bir tane çocuğu varmış ortaokula giden ama okullar kapanınca annesinin yanına mı ne gitmiş (bu arada bu bilgiler kulaktan dolma, doğruluğundan emin değilim) eğer o adam ya da çocuk bir hevesle kediyi aldılar sonra da sallamıyorlarsa (ki kedinin kapalı olmayan balkona çıkmasına izin vermek ya da bunu engelleyecek bir önlemi düşünmemek sallamadıkları anlamına geliyor benim kitabımda) o kediyi oradan kurtarmak gerektiğini düşündürdü haliyle. bir de kedi balkon korkuluğunda (korkuluk mu deniyor ona? balkonun kenarı işte) uyuyor şimdi. kötü bi rüya görüp telaşla uyansa düşecek gibi lan. balkon da leş gibi, kimse uğramıyor belli ki.

yiyecek bir şeyler verdim, hemen yedi. hatta evde bir şey yoktu beyaz peynir atacaktım kuru kuru gitmez diye küçük bi dilim kepek ekmeğiyle attım, ekmeği bile yedi kedi :) aç belli ki, e ben nasıl su vericem üst balkondan?

hava karanlık, telefonun ışığıyla çok az bakabiliyorum ama ürkütmek de istemiyorum korkup aşağı atlarsa diye. kapıyı çaldım iki ayrı zamanda ama evde kimse yok belli ki. sabah tekrar deniycem ama muhtemelen adam çalışıyordur vs uğramayacak eve. ben nasıl kurtarayım o kediyi? sepet sarkıtayım içine yiyecek koyup, içine girince yukarı çekeyim diyorum ama ya atlarsa korkup? ip de yok 3lü prize falan bağlarım sepeti sağlam bağlayabilirsem.

bu arada kediyi balkondan kurtarabilirsem eve alcam. komşu gelene kadar bekliyip adamla konuşcam kendi kedilerimi nedir vs diye. ona göre sonrasını düşüncem ama akıl verin ya valla uyuyamam ben muhtemelen şimdi böyle mal gibi kaldım.

 
gündüz itfaiyeyi arayıp kediyi alabilirsin oradan, komşun gelince de konuşursun. onun dışında çok bir oluru var gibi durmuyor sanki.


  • rahip janick  (17.06.15 22:43:12) 
112 ya da polis arasan?


  • whatyougetiswhatyoudid  (17.06.15 23:38:44) 
şu an karnı tok, hava sıcak ve balkon kenarından indi. gözlemlediğim kadarıyla dengesiz bir hareketi yok, yani düşer diye endişe etmeyi şimdilik bıraktım, hava aydınlanınca ilk işim dikkatlice sepet sarkıtıp oradan onu almaya çalışmak olacak (ama hala emin değilim, en ufak risk içermeyen bir yöntem bulmaya çalışıyorum eldeki malzemelerle. (sepetin içine girdikten sonra sepetin kapağını kapatmak vs gibi.

polise herhangi bir canlının hayatını kurtarması konusunda güvenemiyorum ne yazık ki. iftaiye'nin ulaşması çok zor çünkü arka balkonda kedi ve evin arka tarafına giden bir yol yok. yani hiçbir araç ulaşamaz oraya apartmanların arasında kalıyor. yine de hiçbir çözüm bulamazsam arayacağım onları da.
  • qwertyali  (17.06.15 23:54:03 ~ 23:54:15) 
itfaiye gerçekten inanılmaz bir şey. onlar bi yolunu bulup kurtarırlar kedaycığı. siz deneyin yine bir iki, olmadı arayın. denedik %100 çalışıyor.


  • allineed  (17.06.15 23:56:21) 
karton kutu, piknik sepeti gibi kapağını yukarıdan kapatabileceğin bir şey lazım. içine atladığında geri çıkamaz. hızla çekersin zaten. yastık kılıfı, çuval gibi ağzını büzebileceğin bir şey de olur. gerçi onu kabloyla bağlayamazsın. keşke ince naylon ipin olsaydı.

bir de ne polisi ne acil servisi. itfaiye bakar bu işe, o da bu saatte bakmaz sanırım.
  • Lim5  (18.06.15 00:02:37 ~ 00:02:51) 
suyu da plastik bir kabın içinde iple sarkıtarak verebilirsiniz galiba. teoride mümkün sallandırarak falan.


  • allineed  (18.06.15 00:17:41) 
itfaiye en kötü yan dairen ya da senin balkonundan bir şekilde girer. sen haber ver bırak onlar düşüsün -ki sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.


  • rahip janick  (18.06.15 00:29:17) 
suyu bir şekilde plastik kaba falan koyup sallandırsam bile tamamını dökmeden balkonun içine koyamam muhtemelen. zaten 5 saat falan kaldı havanın aydınlanmasına. şimdilik iyi sanırım, sesi de çıkmıyor.

bu arada kediyi alabilirsem sonrasında ne yapayım? ev arkadaşım kedinin kurtulması için benimle benzer endişeleri paylaşıyor olsa da evde tutmama mümkün değil izin vermez. şimdilik banyoda tutarım ama sonrasında sahiplendirene kadar evde durdurmaz manyak. araç giremez dediğim apartmanın arka tarafı yeşillik, güvenli gibi ve baya kedi var, besliyor da millet oraya bıraksam mı, belki oradan bir kedinin evladıdır?

ayrıca evde bulunacağı süreçte ben yanında dururum, sevmeden duramam zaten pire falan varsa başıma bir iş almayayım? yani pire varsa bile eve alırım ama temas etmem falan. ne yapsam?

not: normal süt vermem de marketten laktozsuz süt alıp versem mi? ayrıca bir hastalğı sakatlığı var gibi görünüyorsa veterinere götürürüm tabi ama sağlıklıysa götüremem, param yok :/
  • qwertyali  (18.06.15 00:36:40) 
evin sahibi gelmiş, bir de balkonun kenarına iki tane tabakta yemek koymuş kedi yiyordu. ev yemeği gibiydi, göremedim tam. demek ki onlarınmış kedi. ulan ne kadar rahat adam ya, kedi serbest takılıyor 4. kat balkonunda.

kendimi de kediye hazırlamıştım birazcık üzüldüm :)
yarın konuşucam yine de, balkonda bırakmasın diye.
  • qwertyali  (18.06.15 01:55:30) 
o kadar şeye, itfaiyeye filan gerek yok. alt balkona çarşaf gibi bir şey sarkıt. kedi ona tutunarak sizin balkona çıkar.

korkma düşmez.

piresi için ilaç alırsın veterinerden.
  • mea maxima culpa  (18.06.15 01:58:23) 
Süte su karıştırıp verin.
Minik kediden pire de bulaşmaz, bem arkadaş yazmış pire ilacı alabilirsin.
Veterinere götürüp şayet imkanın varsa ilk aşılarını yaptır...
  • whatyougetiswhatyoudid  (18.06.15 08:53:15) 
ev sahibi geldi ve kediyi besledi. haliyle hırsız gibi kediyi almadım sabah. aşağı inip kapısını çaldım açmadı. not bıraktım kapıya, bakalım uğracak mı bana.

bu arada kedi sağlıklı görünüyor ama dudağının bir tarafında siyah bir leke var çizgi gibi. acaba tüylerinin rengi mi yoksa başka bir şey mi anlayamadım. ama yiyecek lekesi olamayacak kadar düzgün görünüyor.
  • qwertyali  (18.06.15 09:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.