[]

diyet guruları bana bi el atın

2 ay sonra düğünüm var çok geç kaldım ama bal kabağına dönüşmeden yapmak istediklerim;

** boy: 1,55 kilo:58
* bu iki ayda 8 olmadı 6 kg vermek
* basenleri küçültmek
* belde simit oluyor ya hani kemer çizgisinin alt üstündeki yağ ondan kurtulmak.

sorularıma gelince,

1. h.sonu gidip macfite yazılıyorum. belki az ama haftada 3 gün gitmeye söz vereceğim. yeter mi?
2. spora ek akapunktura da gideyim mi?
3. protein tozu falan deniliyor almam gerekiyor mu bunu? evetse nasıl tüketeceğim?
4. sporda l carnitine içeyim diyorum evvelinde faydasını görmüştüm ama multipower dışında bi marka önerebilir misiniz?
5. yumurta beyazı.. bunu günde ne kadar tüketeyim?
6. sabahtan akşama ne yemem gerek mesela düşük kalorili?

not. yumurta göte dayandı biliyorum ama gelinliği geçtim vucudumdan iğrenmeye başladım. kendimi daha iyi hissetmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım sadece bana yol göstercek biri lazım. forumlar kafamı çok karıştırdı.

 
Madem kararlısın ve söz dinleyeceksin o vakit diyetisyene git burada yazdıklarını anlat ve o ne derse onu yap.


  • kakao  (17.06.15 20:41:38) 
sen bu kafayla kilo veremezsin


  • groove  (17.06.15 21:17:48) 
bu konuda uzmanın u su değilim.
bende işe yarayan şöyle bir yaklaşımdan bahsedeyim:

ekmeği tamamen kestim, ama tamamen, yani cumartesi pazar kahvaltılarında bile. aslında buğdaylı hiçbir şey yemedim. şekerli şeyler abur cubur zaten yok (yalan söylemiyeyim, sadece bir gofret bir çikolata yedim galiba bu esnada). sabah kavaltıları tavada yumurta, zeytin, salatalık (hayatımda yemediğim kadar zeytin yiyorum bu aralar. Acıkırım diye korkma, bayağı tok tutuyor. bana peynir pek iyi gelmiyor gibi, ama sende sorun yoksa peynir de olabilir. gün içinde biraz kuruyemiş abartmadan (ceviz, fındık, belki badem), akşamları ton balıklı salata, bulabilirsem balık (maalesef şu marketlerdeki dondurulmuş olanlar), tavuk, veya kırmızı et, mümkünse hep salata türü bir şeyler ile birlikte. Bir de akşam 8'den sonra zinhar birşey yemiyorum. son olarak da arada bir yürüyüş yapıyorum. Ben 1.5-2 ayda 6-7 kilo verdim, halen de vermeye devam ediyorum.

prensip olarak protein tozu, vitamin gibi harici ve şüpheli gıda vs almayı doğru bulmuyorum. zaten herşey sağlıksız, bir de bunlar yüzünden başım belaya girsin istemiyorum. ama bu konu çok derin bir tartışma konusu :)

@sage haklı:
1.77 Erkek
başlangıçta 80 kilo. bu sabah 73.0 görüldü.
  • puc  (17.06.15 21:20:08 ~ 21:32:19) 
tavsiye veren arkadasları kücümsemiyorum kesinlikle yanlis olmasin. ancak siz de boyunuzu, kilonuzu, aktivite sürenizi; ve diyete baslamadan once yediklerinizi yazarsanız; o zaman daha gerçekçi olur.

yani "pilavi kes" mantıksız bir önerme; zira belki bu insan pilav yemiyor 1. belki atıyorum sütlü gıda çok tüketiyor; o zaman pilavi kesmek yerine sütlü gıdaları azaltması daha yararlı olur; vb vb.

diyetisyen önerisi, ne yazık ki her diyetisyenin bu işten anladıgını düsünen temiz kalpli arkadaslarimiza mahsus.

groove cok güzel söylemiş eheh.

yol gostermek kolay; ama "2 ayda" dedigin an iş bitiyor. ek olarak 58 kilo insan 2 ayda 8 kilo verirse, bu saglikli bir şey olmaz + su olur.

yani şöyle diyeyim. dügünden 1 gün once saunaya gir 6 kilo verirsin şaka yapmıyorum. (burada ironi ile olayın "kilo vermek" olmadıgını anlatmak istedim).

1.55 e 58 kilo cok degil bu arada; fiziginden once psikolojini degistir derim. evlilik için de mutluluklar :)
  • sage  (17.06.15 21:26:43) 
ekmek yiyen biri değilim. yağlı yemekleri sevmem yememeye çalışırım. ama çok fazla fast food ve çikolata yerdim. sadece bunları kestim. ekmek yiyeceksem de tahıllı, buğdaylı falan yedim. 1 ayda 5 kilo verdim. bu süreçte spor da yapmadım. yani asıl önemli olan 'kilo vermeliyim'den çok 'sağlıklı beslenmeliyim' olursa rahat kilo verilebilir.


  • seyahat defterim  (17.06.15 21:33:09) 
Karbonhidrat kaynaklarını düşür, protein tozu falan da kullanma. Zaten günlük 60-70 gram protein yetiyor sana. Gıdadan rahat rahat karşılarsın. Ana öğünlerde et&salata tarzı şeyler ye. Sabah tam yumurta ve peynir. Öğünlerin üstüne avuç içi kadar kuruyemiş. Oldu bitti. Buradan sana gramla program verilmez zaten.


  • arnold schwarzeneger  (18.06.15 08:56:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.