[]

akvaristler, akvaryumcular

arkadaşlar selam,

akvaryuma suyu doldurduk diyelim. oda derecesine geldiğinde bi 10 dakika falan kendi poşetinde akvaryum içinde bekleterek akvaryuma yerleştirirsek ne olur balıkları?

birçok yerde 5-6 gün falan bekleyin demişler ama, ben öyle yaptım şimdi.

akşam eve gidince nahoş bir sürprizle karşılaşma oranım ne ki?

en büyüğü japon, geri kalanı küçümencik balıklar.

i.imgur.com
edit: bi resim daha gelsin i.imgur.com

 
Su klorlu musluk suyu ise agzi acik sekilde bekletmen lazim klorun ucmasi minimum 30 dakika surer.

Sicaklik sok etmemeli. Ne sicak ne soguk

Akvaryuma hemen balik konmaz diyenler aslinda sunu demek istiyor: suyun biyolojik dengesi olusmali. İyi huylu bakteri uremeli vs. Fakat bu cok prof bi is. Yeni baslayanlar bunu yapamaz.


Bu arada japon baligi sazangil grubundandir ve her balik icin minimum 40 litre su gerekir.

Yani iki balik varsa 80 litre akvaryum gerekir.

Elbetteki bahsedilen akvaryum en fazla 10 15 litreliktir o yuzden bunlarin da pek bi onemi yok su an icin.
  • kosun lan mevzu var  (17.06.15 19:38:44) 
bi gün kendimi kesicem :(
uzun yazıyordum sildim geri, şey koy şey küçük mavi balıklar var ha onlardan koy iki üç tane ha bide şey koy lepistes koy onların kuyrukları çok güzel. <3

almayın arkadaşım balık adam gibi bir ortam sağlamayacaksanız japon balığıyla melek balığını aynı yerde yaşatacaksanız.
  • cizgilerebasancocuk  (17.06.15 20:18:35) 
şimdi sevgili @cizgilerebasancocuk,

son derece haklısın serzenişinde, fakat ben de onları bir küçük balık değil; evimde yeni bir arkadaş olarak görüyorum. o yüzden akvaryumcu arkadaşa dedim ki,

arkadaşım bak akvaryum setini buradan alıyorum, birbiriyle uyumlu, bu akvaryumun alabileceği miktarda balık koy bunlara. ben fazla anlamıyorum.

o yüzden içim rahat yola çıktım. arabada da bu balıkları koltuğa oturtarak, sarsılmasınlar, korkmasınlar diye 120-130 ile geldiğim yolu (inanmazsın belki ama) 75-85 arası bir hızda geldim.

kendimi anlatma bitti; soru gelsin: şimdi, japon ile melek balığı aynı ortamda olmaz mı?
  • gneral  (17.06.15 20:29:53 ~ 20:30:36) 
bi de iyi niyetlisiniz bir şey de denmiyor.

abi bak akvaryumcular tüccar insanlar bi taraflarına takmazlar. olmaz değil olur yani yaşarlar bi süre. ama şöyle bir şey var melek balıkları bitkili asidik suya sahip yüksek sıcaklıklı akvaryumlarda yaşarlarken japon balıkları soğuk sularda havuzlarda falan yaşıyorlar. hani ayrı dünyaların insanları. ya da ne bileyim bu kadar çıplak bir akvaryum ortadaki yapay süs bunlar benim gözüme batıyor estetik açıdan acı veriyor bilmem anlatabiliyor muyum? bence akvaryumun birinci amacı mümkün olduğunca aynı bölgenin balıklarını kendi doğal ortamlarına yakın peyzajlarda besleyip onların gerçek yaşam döngülerini gözlemleyebilmek, bunun yanında estetik kaygı gözetmek. yani bu balıkların hiç biri yumurtlamayacak. çoğu yeterli derecede büyümeyecek.(hacim balık sayısı). bir yandan ben daha farklı bakıyorum bu işe.
bir de sol üstte suya yakın yüzen turuncu balığın pek iyi durmuyor. ayrıca ısıtıcın yok sanırım kış geldiğinde su sıcaklığı 22 erecenin altına düştüğünde ya da ısınıp soğuduğunda japon harici balıkların ölecek.
şu önümüzdeki ay taşınma işlerim belli olsun adım adım akvaryum kurulumu anlatıcam burada uygulamalı olarak o.O
  • cizgilerebasancocuk  (17.06.15 20:39:08) 
hmmm. daha akvaryumu öğlen aldım, çok çirkin göründüğünün farkındayım ben de. o bonibon gibi taşlar da hoşuma gitmedi. işte araştırarak...

çok ama çok teşekkürler, yine sen bu konu altına aklına gelenleri yazarsan azami derecede faydalanmaya çalışırım.

ısıtıcı aldım da daha takamadım. kaç derece olsun?
  • gneral  (17.06.15 20:44:09 ~ 20:44:54) 
24 derece melekler için ama daha düşük japonlar için. aç oku yazar bu tarz sitelerde akvaryum.com da falan bulursun.


  • cizgilerebasancocuk  (17.06.15 21:03:54) 
Evet, orada da varım :)=


  • gneral  (17.06.15 21:08:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.