[]

yıllardır aklımı kurcalayan ve çözemediğim olay

18lerimdeyken biriyle sevgiliydim, çok ciddi düşünmedim ama çocuk çok bağlanmıştı bana. Şöyle söyleyeyim, o eğitimsiz ailenin lise sonrası çalışan çocuğuydu, ben eğitimli ailenin kariyer beklediği çocuktum. Dolayısıyla o evlenme planları kurarken ben hangi şehirde yazsam üniversiteyi modundaydım. Öyle böyle ayrıldım. E çok genciz henüz, kırarım üzerim bilemedim. Empati desen sıfır. Neyse bu çocuk kahrolmuş, işten ayrılıp bir yıl evde depresyondaymış. Herkese tembih ettim okulumu söylememesi için çünkü gelip başıma bela olur diye çekiniyordum.

Yaşım ilerledikçe ara ara aklıma geliyor yaptığım ahmaklık, ne kadar üzüldüğü. Ancak bu sürede bana ulaşmaya çalışacağını biliyordum. O dönem hattımı kapattım ve telefonumu sattım. Babam bir nokia 3310 almıştı, yeni bir hat aldım bu telefona. Bir gün apartmanda öğrenci evine çıkarken telefondan bip sesi geldi, cebimden çıkardım. Baktım bir numarayı arıyor. Kapattım hemen. Sonra numara tanıdık geldi ve bir arkadaşıma sorup ayrıldığım adamın numarasını öğrendim. Telefon o numarayı aramıştı cebimde.

Biraz şok oldum ama anlam veremedim de. Bu ne lan dedim yani nasıl olabilir. Düşün düşün çıkamazken işin içinden. Bir kaç gün sonra odanın ışığı kapalı akşam TV seyrediyorum baktım koltuğun üstünde duran telefonumun kendi kendine ışığı yandı ve tekrar bu numarayı aradı. Ben bunu kimseye anlatmadım. Kafamda da çözemedim. Hala düşününce karnımda hafif bir sızı oluyor tırsmaktan. Bu nedir yahu üstünden 13 yıl geçti. Hala aklımda. Nokia 3310 hacklenir mi arkadaş, yeni numarayı bulup uzaktan böyle bir şey yapabilir mi o zamanın teknolojisiyle. Yapsa dahi telefonun seri numarasını fln bilmesi gerekmez mi?

 
Rüya görmüşsün gerçek sanmışsın bence


  • mistreated  (17.06.15 19:14:16) 
nasıl ya?

senin telefonun sen hiç bir şey yapmadan o ayrıldığın kişinin numarasını mı arıyor?

edit. bence de rüya olabilir.
  • mahone  (17.06.15 19:25:52 ~ 19:27:49) 
~

adın soyadın yok mu?
118e aratmıştır annenin babanın adıyla aratmıştır arkadaşından almıştır....

Bir sürü ihtimal var.
13 yıl geçmiş unutamamış bu adamın nesinden tırsıyorsun ki
Saf sevmiş adam seni.

İnsanlar seviyor, sevdiğie kavuşamıyor, evleniyor ama hala sevdiğinin resmini cüzdanında taşıyor. Üniversite seviyesindeki adamlar yapmaz bunu ama o cahil çocuk yapar işte.
  • losev bagiscisi  (17.06.15 19:38:02 ~ 22:27:08) 
Anlamadıysanız özet geçeyim kızın telefonu kendi kendine bir numarayı aramaya kalkmış hem de nokia 3310.


  • mistreated  (17.06.15 19:43:38) 
ruya +1
cebinden tuş klidine almayı unutmuş olabilirsin.
2.yi bilemedim. ruya +1
  • kuzey li  (17.06.15 19:53:16) 
valla 3310'u öyle hackleyebilen biri hiç eğitimsiz falan değil hackerlıkta master yapmış biri gibi duruyor :D hani numaranı bulup arasa nereden buldu desen tamam bi şekilde olabilir de, senin telefonunun o numarayı araması... Adamın adının "a" harfi ile başlayıp rehberinde/son arananlarda ilk sırada olmadığı sürece çok zor.

yeni hat + yeni telefon yani sim hafızasında da bişey yok. Kim lan o adam!?
  • rodriguez2  (17.06.15 19:53:35) 
Evet topluca sonuç üretemedik demek ki.

Not1. Eğitimsiz bir gerizekalıydı demedim. Aile yapılarımız uygun değildi demek istedim. Pekala lise mezunu olup da kendini geliştirmiş olabilir adam.
not2. Gerçek ve rüyayı ayırt edebilecek kadar kendimdeyim ki o numara aylarca arama kaydı menüsünde kaldı. Sorum böyle bir teknoloji mümkün müydü aslında, sizce ben rüya mı gördüm değil :)

Ölene kadar merak etmeye devam o halde..
  • maymuncuq  (17.06.15 20:42:04) 
Modelini hatirlamiyorum ama benim Nokia telefonum da surekli birilerini ariyordu kendi kendine yillar once, ustelik tus kilitliyken, hatta ayni mesaji anneme 50 kere filan yollamisti kendi kendine, durduramayip telefonu kapatmistik, telefoncuya goturdum cozememislerdi ne oldugunu. Yani elektronik cihaz bu sonucta, cok anlam yuklememek lazim.


  • opucuk baligi  (17.06.15 21:06:32) 
aksakallı sana gelmiş haberin yok canım


  • KendineAteist  (17.06.15 21:15:52) 
yıllar önce benim de geçici bir süreliğine kullandığım nokia 3310 telefonum rehberimde bile olmayan bir arkadaşımı durmadan aramış kendi kendine. yani o an o telefonda rehberimde yoktu o numara ama önceki telefonumda vardı aslında. nasıl oldu ben de anlamamıştım. işin ilginci telefon bana birini aradığını bile göstermemişti sende olduğu gibi. arama kaydı filan yoktu. aradığı sırada telefon ekranında herhangi bir şey de görünmemişti. telefonda hiçbir ibare ve iz yoktu birini aradığı ile ilgili. arkadaş dedi 20 kere beni aramışsın ne oldu diye. inanmadım başta hayır ben kimseyi aramadım filan dedim ama adam telefonunu gösterdi harbiden de arama kayıtlarında adamı 20den fazla aramışım gözüküyodu. benim telefonda ise hiçbir iz yok bunla ilgili.


  • rotten head  (17.06.15 21:36:18 ~ 21:37:44) 
edit:

tamam olayı yanlş anlamışım.
kendi kendine bir numarayı aradı sonra bir baktın ki bu çocuğun numarasıymış ha....
vay amk. 532 *** ** ** 10 hane etti. 10 haneyi 3310 telefon kendi kendine buldu sonra yeni hattından kendiliğinden onu aradı ha? vayyyy arkadaş. ilahi adalet.

yalnız aşağıdaki cevapları da okuyunca "okul" filmi vardı hatırladınız mı?
adamın ruhu 3310'a gelip çaldırıyordu da kimse inanmıyordu.
alın videosu

youtu.be
  • losev bagiscisi  (17.06.15 22:27:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.