[]

Game of thrones sikko görünüyor?

Ya bundan kaç yıldır bahsedip duruyorlar ben de merak ettim arka arkaya birkaç bölümünü izledim ilk sezonun da yani ne hikaye ne dünya çevre ne de karakterler özgün. Skyrim benzeri bir ortamda taht peşinde dolaşan tiplerin boş muhabbetleri ve entrikaları. Aşırı İyiler ve aşırı kötüler. Tahmin edilebilir sahneler, ortalama zekalınizleyiciye göre yazılmış klişe diyaloglar. Hikayedeki ilerlemelerin arasını doldursun diye çekilmiş, hiç bir halt gerçekleşmeyen sıkıcı bölümler. Hatta ilerde ne polacağı bile belli şişko kral ölecek sidik saçlı sayko oğlu tahta geçecek belki dayısıyla çatışacak anası arada kalacak kuzeyden garip yaratıklar gelecek ortalık karışacak aksiyon olacak falan. Yani belki ilerleyen sezonlarda kendine geliyordur, belki en sevilmeyen sezon ilk sezondur bilmiyorum da bana çok dandik göründü. Bu muymuş milletin ayılıp bayıldığı game of thrones?




 
Skyrim he skyrim. Yok aslında global offensive'e daha çok benziyor.


  • oziloz  (17.06.15 19:14:48) 
Yav üzerine milyon eser yazılmış çekilmiş kılıçlı kalkanlı büyülü fantastikolu ortaçağ settingi işte. Biraz lotr biraz witcher biraz elder scrolls biraz kara murat biraz keloğlan biraz sinbad. Bu dizide yeni hiçbir halt göremedim. Sıkıcı olmayan tek şey sean bean'in oyunculuğu.


  • mistreated  (17.06.15 19:17:42) 
game of thrones'u beğenmediyseniz size senaryosu daha zekice hazırlanmış, aşırı iyi ve kötü karakterlerin bulunmadığı, klişe diyalogların olmadığı, sizin zevkinize hitap edebilecek arka sokaklar isimli diziyi tavsiye edebilirim. rıza başkomiser diye bir karakter yaratmışlar, efsane bir adam.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (17.06.15 19:25:18) 
ilk sezon en güzeliydi bence :(


  • hayley williams ile evlenecek genc  (17.06.15 19:25:28) 
benim izlediğim belki de ilk fantastik yapımdır GoT, diğerleri nasıl bilmiyorum o yüzden karşılaştıramam ama "kılıçlı kalkanlı büyülü ortaçağ settingi" biraz acımasız olmuş abi ya. bundan daha detaylı, karmaşık ve derin bir uyarlama bence. bi' de "aşırı iyiler ve aşırı kötüler" demişsin, tam tersi bana kalırsa. kesin olarak iyi veya kötü diyebileceğin karakter sayısı çok sınırlıdır.

çok fazla karakter ve hikaye var, dolayısıyla olacakları kestirmek belli başlı durumlar dışında zor. ilk sezonda ne olduğunu tahmin edersin, hatta belki diğerlerinde de edersin ama o sonuca götüren şeylerde "vay amk" diyebiliyorsun. kurgu falan iyi, güzel.

ben sevdim bu diziyi ama sana katıldığım yönler de yok değil. böyle efsane olacak nesi var onu anlayabilmiş değilim. kaliteli, güzel bi dizi yani daha fazlası değil. ben beşinci sezonu izlemeye daha dün başladım mesela bütün spoiler'ları yedim afiyetle. içimden gelmedi çünkü dördüncü sezon bittikten sonra devam etmek. bi bok olduğu yok. dekor şahane, izlerken sıkılmıyosun eyvallah ama bi sonraki bölümü iple de çekmiyodum açıkçası. bi yerden sonra beni sıktı, yarıda kalmasın diye izliyorum öyle.

velhasıl geym of tronz bence güzel dizi, kaliteli dizi ama abartıldığı ve öyle efsanevi bi şey olmadığı da gerçek. ben bu ortaçağlı şeyleri çok seviyorum o yüzden her türlü ilgimi çekiyor.
  • der meister  (17.06.15 19:25:30) 
'ortalama zekalı izleyiciye göre yazılmış klişe diyaloglar'

aga tüm dünya süperzeka da bizim mi haberimiz yok? tabi ortalama olacak ne bekliyon ki sen?
  • icim urperiyor  (17.06.15 19:34:55 ~ 19:35:06) 
Lannisterlar al sana çok kötüler işte. Kız kardeşini düdüklüyor aklı fikri itlikte hergelelikte. Herif sanki doğuştan kötü. Stark da ahlak timsali iyi niyet elçisi yiğitliğin sesi. Bir hikaye için gereken en klişe şeyler. Bir yerde bu ikisinin birbirinin boğazına yapışacağını ilk saniyeden tahmin edebiliyorsun. Sonradan ilki hacca gidiyor öbürü dark side a geçiyorsa bilemiyorum. Ya da salak büyük prensesin istisnasız hep salakça davranması. Yani bir insan istese bile arka arkaya bu kadar salakça davranamaz. Bi de arada ilginç şeyler söyleyip sempati toplasın diye cüce koymuşlar zannedersin deli yürekteki kuşçu.


  • mistreated  (17.06.15 19:36:14) 
Ortalama zekaya hitap ederken arada öyle kafa karıştırıcı, şüphede bırakıcı şeyler söylersin ki izleyen 10 kişide sadece bir sürü detayı aklında tutmuş, puzzle gibi birleştirecek üç beş kişi anlar. Senaryo metninin de kendi içinde göndermeleri vardır. Tabi günümüz dünyasına edebiyata popüler kültüre vs gönderme yapamayacak bir dünyada geçen bir yapımın diyaloglarını sığ bulmak normal. Tolkien ondan dolayı binbir türlü detayı dilleri olan devasa bir dünya yaratmış olsa gerek.


  • mistreated  (17.06.15 19:41:44) 
sevmek zorunda mısın? beğenmediysen geç. ne çok büyütüyorsunuz şu olayları anasını satayım.


  • danica maupoissant  (17.06.15 20:25:01) 
mesela kitap okumayı denedin mi hiç? kitapları var, A Song of Ice and Fire diye. onlar da kılıçlı kalkanlı büyülü filan ama pek bi güzeller.


  • klassno  (17.06.15 20:28:21) 
beğenmediysen izleme. zorla izlettirecek değil ya kimse


  • sporty  (17.06.15 20:31:05) 
Ya abicim tahmin edilebilirlikten ötürü eleştirilmez bir şey. Ki dizide o kadar çok tahmin edilemeyen olay oldu ki hangisini saysam bilemedim.

Hayır onu bunu biliyorsun tahmin edebiliyorsun diyorsun da skyrim'de de alduin'i keseceğiz belli ama oynuyoruz.

Ya da misal prison break'de de hapisten kaçacakları belli ama heyecanla izledik.

Mesele zaten bunların işleyişi. Tamam dünyanın en sürükleyici dizisi değil de böyle sığ eleştiriler de içimi geriyor.

Beğenmedim demek yetmiyor mu. Aslında kötü dizi niye millet beğeniyor demek saçma geliyor bana.
  • oziloz  (17.06.15 21:06:21) 
yalnız değilsin. ben de acayip overrated buluyorum.

tamam seyir zevki fena değil, ara ara boş vakit bulduğunda izlenecek bir yapım ama nesini bu kadar efsaneleştirdiler ben de anlamadım.
  • köstebek kurabiye  (17.06.15 21:16:38) 
ben de ilk 3 bölümü izleyip devam etmemiştim. Bu tür dizilerin ayrı bi kitlesi var, zevkler değişiyor işte. Ben Spartacus'ü de sevmemiştim, Walking Dead'i de...GoT seven bunları da seviyor, bunları sevmeyen onları da sevmiyor genelde. Falan filan.


  • rodriguez2  (17.06.15 21:36:35) 
Ben şerefsiz evladıyım, sana kızmamak için kendimi zor tutuyorum!

Bücür cadı dizisini önerelim sana? böyle aşklı, büyülü fantastik bir dizi.
  • sehirbezgini  (17.06.15 21:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.