[]

yavru kedi sahipleri beni bi teselli edebilir mi?

önceki duyurumda bahsettiğim miniğimde çok kalıyo aklım. dün gece yine saat 5te uyandı ve delirdi evin içinde. ısırılmadık, tırmalanmadık yerimiz kalmadı. salona bırakıp kapıyı kapadık evi ayağa kaldırdı bağıra bağıra. eşim sinirlendi geçti başka odaya kapıyı kapattı uyudu ben de kediyi yanıma alıp uyutmaya çalıştım ama bir saniye bile durmadı. tepki vermezsem vazgeçer belki dedim, o küçücük dişleriyle nasıl yaptıysa ısırıp bacağımı kanattı. uyku sersemi yeter diye bağırıp ileri ittim ayak ucumda yatsın diye peşinden üstüme atlayıp kolumu tırmaladı kanattı bu sefer. yanlış yaptığını anlasın diye hafifçe poposuna vurdum yapma dedim. kesinlikle canını yakacak kadar değil, yalnızca tepki verdiğimi anlasın istedim ama beni hiç umursamadı hala kolumu yakalayıp ısırmaya, tırmalamaya devam etti.

dün eşimle çok düşündük 2. kedi almaya cidden yerimiz yok bu ufaklığın kapları tuvaleti bile eğreti yerde duruyo evin darlığından. 2. kedi için ne mama kabı ne tuvalet koymaya yerimiz var.

internette çok araştırdım bu ısırma tırmalama huyundan vazgeçircek bişey bulamadım. bikaç yerde yapmasını istemediğiniz hareketi inatla yaparsa vazgeçirmek için spreyli şişeden su sıkın diyo. yapan ve vazgeçirebilen var mı bu yöntemle? kediciği iyice korkutup bize düşman etmek istemiyorum ama bu haliyle de uykuyu haram ediyo bize.

büyüdükçe vazgeçer mi kendiliğinden? üstüne gittikçe daha da mı körüklüyoruz acaba ısırıp tırmalamasını? sabredin geçecek diyebilirseniz ve bu gerçekten doğruysa çok sevinicem. kendiliğinden geçmezse de nasıl vazgeçirebilirim yardımınıza ihtiyacım var.

düşündükçe çok üzülüyorum haline, gün içinde yalnız kalıyo, yalnızlık çekiyo. 3 kardeşlerken birden yalnız kaldı hak veriyorum enerji patlamalarına. biz yetemiyomuşuz gibi hissediyorum sanki onu sokaktan alıp kardeşlerinden ayırarak kötülük yapmışım gibi geliyo, ağlıycam artık üzüntümden. düşündükçe gözlerim doluyo ama sokakta bıraksam çok daha zorlanıcaktı muhtemelen. yiyecek yemek bile bulamayacaktı, belki araba çarpacaktı diye düşünüp teselli bulmaya çalışıyorum.

düzelicek dimi hepsi, çok yalnızlık çekmiyodur dimi benim kuzucuğum :( ya da alışır dimi zamanla. oturdum ağlıyorum şu an ne yapacağımı bilemeden.

 
histeri krizlerine girmeye gerek yok...

benim piskopat kedim ayak parmağımı ısırarak uyandırıdı beni yavruyken...şöyle düşünün büyük ihtimalle siz evde yokken bütün gün yatıyor...siz gelince haliyle etkileşime girmeye çalışıyor...bu hareketleri normal...şu anda bir karakteri yok zaten maalesef zamanla oturucak..benim size tavsiyem sevip hadi yatalım modundan vazgeçip eve geldiğiniz de bir ip top oyuncak belki lazer ile onu iyice yormanız...eğer siz evdeyken uyumaya kalkarsa uyutmayın uyandırın oyun oynayın o zaman daha rahat geceler geçirirsiniz...

Kısaca evet zamanla düzelicek :)

Edit : Yoğurtta işe yarıyo az yoğurt yedirin 15 dk sonra bed time...
  • gkhT  (17.06.15 12:50:26 ~ 12:51:21) 
2. Bir kediye ayrı tuvalet ve mama kabına ihtiyacınız yok haberiniz olsun.


  • mutlusismankedi2015  (17.06.15 13:05:17) 
kediye bağırmadan tatlı tatlı tam bi bebek gibi sever ve konuşursan sakinleşir. ayrıca ısırıp tırmalicak tabi. bebek o daha. kollarınıza kolonya sürün. oyuncak alın bolca oynasın. yoğurun kediyi. yorulsun. uyur. bir de öyle popoya vurmaktan anlamıyorlar. sana ne yapıyorsa aynısını yap :)


  • makarnacanavari  (17.06.15 14:11:53) 
aynısı benim yavru kedimde de olmuştu. hiç durmuyordu sürekli ısırıp tırmalıyordu ve uyutmuyordu. sakinleştirebilmemiz için sevmemize bile izin vermiyordu. şuan 3 yaşında ve yaklaşık 2-2.5 senedir hiç durduk yerde saldırdığını görmedim. hatta kendi gelip sürünüyor kucağımıza çıkıyor sevin beni diyor. yani zamanla geçiyor.

edit: ayrıca su sıkmaydı, hafif de olsa vurmaydı falan bunlar kedileri daha da hırçınlaştıran şeyler. öğrenci evimde 3 tane kedim, istanbul'da 20-25 kedim var. çocukluk dönemleri diyebileceğimiz dönemlerini geçtiklerinde yani 7-8 aylık olduktan sonra yavaşça sakinleşiyorlar.
  • seyahat defterim  (17.06.15 15:10:46 ~ 15:23:42) 
ısırma huyu zamanla geçecek. yavru kediler hiperaktif olur. 1-1,5 sene sonra durulacak. sonrasında miskin miskin oturmaya başlayacak.

ısırdığı zaman kızdığınızı belli edin, ancak aşırı tepki göstermeyin. ensesinden tutun, burnuna fiske vurun ve kızın.

sizi tırmaladığında, canınızı acıttığında canınızın yandığını belli edin. gösterin ona. şimdi okurken size garip gelecek ama anlıyorlar canınızı yaktığını ve öğreniyorlar. kısa sürede sizinle oynarken tırnaklarını geri çekmeyi öğrenecek.

evet, anladığım kadarıyla üzerine çok düşüyorsunuz. siz tedirgin oldukça hayvan daha fazla tedirgin oluyor. rahatlayın o da rahatlasın.

öncelikle tırnaklarını kesin ki size zarar vermesin.

ikinci olarak kediyi gece delirmişken yatak odasına almanız iyi bir fikir değil. buna alıştırırsanız ömür boyu geceleri sizinle yatmak için delirecek.

gece delirmelerine karşı da bir şey yapmayın. o kendi kendine koştursun, bağırsın çağırsın enerjisini atsın. siz bir tepki göstermeyin. 1 hafta geçmeden alışır, o kadar delirmez.
  • mea maxima culpa  (18.06.15 02:29:52) 
yavru kedinin gün içinde kendi kendine koşturup biraz enerji atması için içinde zil olan toplar, tırmanabileceği yerler olması işe yarıyor. 2. kedi gereçekten kurtarıcı oluyor. ayrı tuvalete ihtiyaç yok genelde ama kedinin huyuna da bağlı.


  • madarch  (18.06.15 09:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.