[]

Kedilerin tirnaklarini kestirmek

2 tane yavru kedi var evde, tirnak kesme konusunda iki arada bi derede kaldim. Yavru olduklari icin haliyle tirnaklarini bol keseden kullaniyorlar, hem esyalar hem de derilerimiz uzerinde. Annem israrla kestirelim diyo, ama ben pek taraftari degilim. Simdi

1. Tirnagini kesmenin kediye herhangi bir zarari olabilir mi, ne olabilir? Kestirip sıkıntı yasayan var mi?
2. Kestirirsek her seferinde daha mi guclu cikiyor ve sonsuza kadar mi kestirmemiz gerekicek? (sacma bi soru olabilir cok dalga gecmeyin)
3. Ne kadar surede uzuyor?

Cok kararsizim, yardim edin :(

 
Hocu bildigin insan tirnagi gibi. Derinden kesme, cani yanar. Onun haricinde kesiyorsun, yine cikiyor iste. Baskasina kestirmeye de gerek yok, alin pet shoptan bir tirnak makasi, kendiniz kesin. hem hayvanlar kucukken alisirsa daha sonra sorun cikartmazlar kesince. 1 ayda filan geri uzar iste, yine kesersiniz.

Bu arada bir de "declaw" denen tirnak sokme islemi var, o bildigin hayvana eziyet. Yazik hayvana, onu dusunuyorsaniz bence verin kedileri baskasina.
  • fortisvita  (16.06.15 22:28:48) 
öncelikle tırmalama kütüğü yoksa hemen alın. tırnaklarını bilemeleri lazım, bu onlar için bir ihtiyaç.

elinizi acıtabilirler, yavru kedilerin tırnakları iğne gibidir ve oynarken acı verdiklerinin farkında olmazlar. elinizle oynatmaya alıştırmayın.

tırnakları insanlar gibi sürekli alabildiğine uzamaz, katman düşer tırnak yenilenir. tırmalama kütüğünün etrafında bir sürü dökülmüş tırnak katmanı bulmaya başlayacaksınız belli bir noktadan sonra.

tırnağı kısaltmanın doğru yapıldığı sürece bir zararı yok. ama çok çabuk geri uzar. yani kediniz varsa tırnakları olduğu gerçeğini kabul edeceksiniz bu kadar net.

kediler için tırnak makasları var kullanabilirsiniz (patiyi bastırıp tırnaklara bakın ve asla pembe bölgelere denk getirmeyin makası, ucuna kadar pembe duruyorsa da sakın kesmeyin). ama hiç hoşlanmıyorlar ve zaten çok anlamsız, hemen eski formuna kavuşuyor.
  • lily briscoe  (16.06.15 22:29:24 ~ 22:30:45) 
@fortisvita, ne declawingi, tirnagi kesince bile cani acir mi, tutunamayip duserler mi diye korkup duruyorum :) declawing bildigin canilik


  • saçdemeti  (16.06.15 22:39:53) 
sakın dipten kesmeyin, canı acımasını bırakın orada kan damarları var durduramassınız ölür hayvan. ışığı bol alan bir yerde , uyuyorken (uyku sersemiyken) sadece saydam kısmı kesin. evcilclub.com


  • cptxxx  (16.06.15 23:54:32) 
1) Kendim kesiyorum ben (kediler için olan tırnak makasıyla tabi!). Veteriner göstermişti nasıl keseceğimi. Şeffaf kısımları kesiliyor sadece, yani tırnak derin kesilmemeli. Sivrilik yok olsa yeter. Bir zararı yok böyle yapıldığında.

2) Hayır, tırnak uzuyor tabi ki ama daha güçlü uzamıyor. Zaten kesilmeyen tırnak da düşüyor çünkü alttan yenisi geliyor. O tırnak bilemeler de o yüzden. Yerlerde filan bulursunuz öyle beyaz beyaz üçgenimsi şeffaf şeyler, onlar hep düşen tırnak dokusu.

3) Kediye göre değişir. Bizim 3 tane var. İkisinin hemen 1 haftada uzar, birinin 1 ayda.
  • whimsical  (16.06.15 23:59:19 ~ 23:59:56) 
ucundan kesin gitsin.ucundan kesmek bile yetiyor cidden.
1 ayda çıkıyor.
sonsuza kadar çıkıyor
  • rakicandir  (17.06.15 00:02:28) 
1) patisini sıkıp tırnaklarını çıkarttığınızda göreceksiniz ki şeffaf olan tırnağın ortasında bir yerlerden başlayan hafif bir pembelik var, işte o pembelik hayvanın eti, o pembeliğin önünden keseceksiniz yani çok derine gitmeyin keserken.

bnkz: www.minikdostum.com
dikkatli olduğunuz hayvanın canını yakmadığınız takdirde bir zararı yok,

2) hayır daha güçlü çıkmıyor, size ve kediye kalmış bişi isterseniz kesersiniz isterseniz kesmezsiniz, bir ker eyapınca hep yapmak gerekmiyor, yapmayıncada bişi olmuyor hayvana.

3)tırnak uzama süresi kedinize bağlı bişi insanlardaki gibi değişken.

Ek: zaman zaman evdeki halılarda kedinin tırnağını bulmanız olası (tırnağını kesip kesmemenizle ilgisiz bir durum bu bilmediğiniz için söylüyorum ki endişe etmeyiniz), sanki yılanın deri değiştirmesi gibi kabuk atıyor, endişelenecek bişi yok gayet normal bir durum.
  • selam  (17.06.15 00:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.