[]

kedinin meme ucunda hafif kabuklanma.

bundan yaklaşık üç hafta kadar önce araziye atılmış bir kediyi eve aldım, son bir hafta on gündür memeleri belirginleşti epey, hamile olduğunu tahmin ediyorum karın da hafif büyümeye başladı gibi geliyor bana zaten.
meme uçları büyümekle beraber biraz kabuklandı, derisi kurumuş ve soyuluyor gibi oldu. normal midir acaba?
hamile olduğundan hala çok emin değilim, belki yakın zamanda doğum yapmıştır ama vücudunda sarkıklık da yok doğum yapmış gibi. offf hamile midir şimdi kesin? daha kendisi bebek, olmasa keşke...


 
Zeytinyağı sür, ama yalamasın, uyurken yap.


  • kaymaktutmayansicaksut  (16.06.15 20:03:31) 
Hamile kedilere iç parazit aşısı uygulanmaz. Başka aşılar da uygulanmıyor hatta, ben öyle biliyorum.

Hamileyse ben de üzülürüm. Nedir bu bebek kedilerin bu erkek kedilerden çektiği yahu? Bizim bahçedekilerin kıçından kovalıyordum adamları (erkek kedileri yani), yine geliyorlardı. Ağaca çıkıyorlardı küçükler, peşlerinden çıkıyorlardı. Tek çözüm kısırlaştırmak.

Belki kilo almıştır sadece, evde güzel beslenince?
  • whimsical  (16.06.15 20:19:12) 
ben bi defasında karnı burnunda bi yavru görmüştüm. böyle karnı içinde kendi kadar bi şey var gibiydi. biyolojiye de hayvanseverliğe de o zaman nalet etmiştim.
ha bir de kötü ihtimal var. yani kötü gibi. bizim mahallede bi sarman vardı, böyle bal gözlü olur hani bazısı, kandırıp yakaladım tam sevecekken savunma pozisyonu aldı, patileri 4 yana açıp sırtı yere verirler ya, işte öyle. o sıra fark ettim, göbeğinde şişiklik vardı ama bu sekiz meme ucunun 6 tanesi şişikti, alt sağdakiler inikti, sanki sert ve keskin hatlı bir cisim var gibiydi. çok garipti zaten sonra kaçtı yakalayamadım. iyi haber, o kedi yaşadı sonra, epey de güzel büyüdü.
bence senin kedi gebe tabii. erkek kediler feromonların köpeği, hatta birkaçı zamanında benim kollara bile.. :(
  • kargn  (16.06.15 20:51:36 ~ 20:52:07) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim, veterinere götürdüm tabi ki ev hayvan dolu ekontrol ettirmeden eve alamam, ama dediğim gibi on gündür böyle belirtiler var, veteriner de anlayamazdı yani hamile olup olmadığını. iç parazit haplarını evde ben yutturuyorum normalde zaten, hatta bununla beraber gelenlere (dört kedi olarak geldiler) de yutturdum ama içime mi doğdu nedir buna vermemiştim ilaç, hamile kediye verilmez zaten... karnını yoklayabiliyorum, göbek de açıyor zaten kendisi sevdirmek için, acayip uysal bir kedi ama nasıl yoklayacağımi anlayabilir miyim elle yavru var mı yok mu?

@whimsical :( karın yana doğru büyüyor ya, hayvanın hala kaburgalar elime geliyor yoksa, kilo alma durumu değil yani
  • mutevazi  (16.06.15 21:42:48 ~ 21:44:01) 
Hamile kediye verilebilen iç parazit hapı var; caniverm 700 mg tablet. Yarım doz verip bırakıyorsun ama. 1 hafta sonra kalan yarımı yutturmak yok. Bir de damla var; profender. Hem hamilelikte hem de emzirme döneminde kullanılabiliyor. Benim sokaktan gelen de hamileydi ve gezdiği yerde dahi parazit döküyordu bildiğin. Araştırdım, caniverm'i daha kolay temin edebildiğim için ondan verdim ben.

Edit: hamile kediler göbeklerine dokunulmasına pek müsade etmez diye biliniyor ama benim eve gelen de sevgi arsızıydı. Karnı büyümeye başladıysa 2 haftaya kadar bebeklerin tekmelerini hissedebilirsin karnına dokunduğunda :) Bir de dokunduğunda yavruyu fark edebiliyorsun zaten hamileliğin 40. gününden falan sonra.
  • istinyede bekle  (17.06.15 16:56:52 ~ 16:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.