[]

Kiyfetlerde bulasici koku dolabi sardi, imdat.

Her sey yun kazaklarimi yikadiktan sonra koltuk uzerinde kurumaya birakmamla basladi. Kazaklari kuruduktan sonra katlayip dolaba koydum, sonra pis bir koku basladi. kazaklari tekrar yikadim gecmedi. kurutma makinesinde cevirdim, tam gecti diyorum bir sure sonra tekrar artiyor. bu ara diger kiyafetlere de gecmeye basladi. balkonda bes on gun tutuyorum geciyor ama bu ara diger bulasanlar basliyor kokmaya. artik pamuklu yun giysi farketmiyor. Virus gibi ne igrenc bir sey. Basina gelen oldu mu? Fenalik geldi.




 
Nasıl bir koku?


  • aithra  (18.06.15 11:13:05) 
eşimin eski giymediği atletlerinde olmuştu.dediğiniz gibi yıkama,havalandırma fln işe yaramadı.
diğer atletlere de geçince hepsini topluca attım.
tabii sizdekiler kazakmış,atılmaz da.

hiç denemedim ama bu tarz koku vs işlerinde sirke işe yarar hep.
sirkeli suda bekletip sonra yıkamak gibi bir çözüm sallıyorum şu an.
  • demoniclewinsky  (18.06.15 11:26:13 ~ 11:38:18) 
Sen koltuk üstünden kurutmamla başladı demişsin ama bu arada deterjan veya yumuşatıcını değiştirdin mi? Deterjanı ve yumuşatıcıyı az koyarak dene bir. Nedense annem perdeleri bir defa yıkadığında iyi durulayamamıştı, berbat bir koku olmuştu odada, onu hatırladım. Kokuyu tarif edemiyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (18.06.15 11:27:02) 
naftalinlesen geçmez mi ya, o kokunun da üstüne geçemez herhalde?


  • reso aga  (18.06.15 11:28:49) 
Ilk basta sivi bir deterjan kullandim ama sonradan baktim ki yunluleri bununla yikamayin diyor. Sonra yun deterjani aldim yikadim. Ama yine de ufacik bir yerde bakteri kalsa yayiliyor heralde.
Koku seye benziyor, yerleri silersin, suyu bekletir iki gun sonra yine silersin ya, pis bir koku cikar. ona benziyor. Bilmiyorum biliyor musunuz o kokuyu.

  • bir varmis bir yokmus  (18.06.15 12:42:03) 
Naftalin alip deneyeyim ama her yerine nufus etmesi lazim giysilerin.


  • bir varmis bir yokmus  (18.06.15 12:43:59) 
tahmin ettiğim koku. nemden yün kurumuyor. açık alana asman lazım kuruması için.
benm de kısa kollu triko kazağımı yıkamıştı kardeşim, ne olduysa böyle kokuyordu. duru suya bıraktım sonra balkona asıcam.

  • aithra  (18.06.15 14:27:57) 
koltuk uzerinde kuruttum demistim. koltugun yastik kiliflarini yeni yikadim. megerse o kuruttugumda bakteri varmis, simdi 12 kocaman minder kilifina bulasti ve iclerine de.
koltuklari atamam da artik ciddi bir cozum bulmam gerekecek:((

  • bir varmis bir yokmus  (11.07.15 03:12:07) 
nasıl bir bakteriymiş de bulaşıyormuş hiç anlamadım.
her şeyinizi öncelikle dışarda kurutun, dışarda kuruttuklarınızı kokusuz bir yere istifleyin kokululara yaklaştırmayın. evde kıyafet namına ne var ne yok yumuşatıcılı hoş kokulu bir şeylerle yıkayın. istisnasız dışarda güneşte kurutun. kıyafetleri koyduğunuz dolapları komidinleri dip bucak silin balkonda bir yerde güneşte biraz bırakın rutubet de yapmış olabilir. ondan sonra kıyafetleri içlerine yerleştirin. koltukları da yıkatmaya verin.

bütüüüüün bunlardan başka temizlik ihtimali gelmiyor aklıma, yine geçmezse ne yapılır bilemiyorum.

ben öğrenci evimde bir şeyler yıkayıp kış günü boş oda içinde kurutmaya çalışmıştım. 5 günde kurumadılar haliyle. iğrenç kokmuşlardı büyük ihtimal yünler yüzünden sende de o koku oldu ama tekrar yıkayınca bendekilerde koku kalmamıştı enteresan.
  • apartman teyze  (11.07.15 03:26:37) 
koltuklari yikamaya veremem, koltugun parasindan pahaliya gelir. bir de ise yaramama ihtimali var.
bir yerde sanki votkayi sprey kabina koyup sıkın diye okumustum. ise yarayacaksa balkona da koyarim koltuklari.

  • bir varmis bir yokmus  (11.07.15 03:48:48) 
simdi farkettim ki, kokunun sebebi Miele makina ile beraber gelen ve ara sira kullandigim sivi deterjanmis (Miele ultra color liquid). Zaten kullanim kilavuzunda da sivi deterjanin bakteri uremesini artiracagindan bahsediyor. Ayrica ayda bir 75 derece pamuklu ayarinda bosken yikamak lazimmis. Yuh diyorum, niye veriyorlar sivi deterjan o zaman. Kokudan kusmak uzereyim. Neyse ki sebebini anladim artik. Ayrica kotu kokan giysileri balkonda bir hafta tutmak kokuyu yok etti.


  • bir varmis bir yokmus  (04.08.15 19:25:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.