[]

Suriyeli Sığınmacılar

İçime çok dert oluyor bu konu. Bu kadar becekriksizlik, kontolsüz ülkeye dağıtılan suriyeliler, işe yaramaz insan topluluğu. Ne olacak, bu konularda fikri olan arkadaşlar açıklayabilir mi? Bunlar nasıl geri gidecek? Halk olarak referandum istenemez mi? Bu konuda nasıl farkındalık ve bir eylem başlatılabilir? Bir yere kadar sığınmacı tamam fakat bu kadar nasıl olacak? Ben 22 yaşında bir birey olarak ileriyi düşünmek zorundayım. Bu ülkede Recep Tyyip Erdoğan değil eğer sağlığım el verirse ben yaşayacağım. Nasıl yapacağız bu durumu? Artık gitmeyecekleri ve haklar elde edecekleri söyleniyor. Bu kadar kolay mı aklım almıyor sinirleniyorum.




 
hitleri yavaş yavaş anlayabilecek kıvama geldik o konuda. evet.


  • anonymice  (16.06.15 19:27:28) 
aynı durumda sen olsaydın ne yapardın.empati yap,cevabını bulursun bence.


  • fatih terim akti  (16.06.15 19:28:29) 
Vatandaşlık almış çoğu. Kimse geri gitmeyi düşünmüyor. Gitmeleri için tek yol, halkın birlik içinde bunu istemesi ve başta da bu kararı verecek çok radikal birinin olması. Çok milliyetçi bi parti belki. Ama işin ucu hepimizie dokunur.
Bana kalırsa ki geri gitmeleri artık hikaye yenilerini almasak yeterli. Ayrıca biraz daha liberal düşünürsek bu gelen milyonlarca suriyeli bu ülkenin ekonomisinin gelişmesi için çok büyük bir fırsat olarak da görüşebilir. Kalifiye olanı da var, olmayanı da. Ama savaş sonrası alman endüstrisinin gelişim sürecini ve işçi göçünün (ki neredeyse hiçbiri kalifiye değildi) ekonomiye katkısını düşünürsek iyi bir programla çok büyük faydaları olabilir.
Diğer bir ihtimalde suriyeli dilencilerin yanlarında gördüğümüz o çocuklar büyüyecek. Halihazırda devletin sahip çıkmadığı bu çocuklar başımıza çok büyük bela olacak. Görmezden gelinmeye devam edilirse bu ikinci durum çok daha yüksek ihtimalli.
Neyse naçizane düşünceler.
  • phoenixboy  (16.06.15 19:32:40) 
açıkçası bu soruyu haklarında "sen olsaydın napardın" şeklinde yaklaşımlarda bulunulması için açmadım. devlet politikalıarı "sen onların yerinde olsan nasıl hareket ederdin" soruları sorularak oluşturulmuyor diye düşünüyorum. böyle tepeden düşme, önlemi alınmamış bir politikanın çok zararlı olacağını düşünüyorum. istanbul ve eskişehir arası gidip geliyorum. istanbul eskişehir otobüsünde bile sürekli arapça konuşanlara rastlıyorum. her yere yayılmış durumdalar. büyük bir demografik değişiklik olacak ülkemizde. bu çok korkutucu değil mi? bizim hiç bir çıkış yolumuz yok mu? araplaşmak isteyen olduğunu düşünmüyorum hiç bir şekilde.


  • calmdown  (16.06.15 19:38:02) 
Gelmiş yine sen olsaydıncılar. Ben olsaydım bu kadar vasıfsız olmazdım arkadaşım. Para versin diye insanların bacağına yapışmaz, yalnız gördüğüm kadınları taciz etmez, her türlü pisliğin altından çıkmazdım. Burada sorun zaten bu insanların vasıfsız olup bize her açıdan tehdit oluşturmaları. Kız arkadaşım istiklal'in göbeğinde galatasaray lisesi'nde okuyor. En basit ihtiyacı için bile dışarı çıkacak olduğunda 10 kere düşünmek zorunda kalıyor. Biz kendi ülkemizde, kendi muhidimizde bu duruma düşmek zorunda mıyız? Kendi vatanımızda kendimizi yabancı gibi hissetmek zorunda mıyız? Ben yurtdışında da yaşadım. İnsanlar benden uzak durmadı, yanımdan geçerken tedirgin olmadı. Çünkü onların yaşamına ayak uydurup onlara saygı duydum. Ama bu insanlar böyle değil. Adam yakalasa belki erkek halimle beni bile zikecek afedersin. Şu saatten sonra yapılacak fazla bi şey yok. Zaten yeterince boktan olan bi ülkenin iyice boktanlaşmasını kabullenicez. Ama bana ''sen olsaydın'' diye gelmeyin. Kırarım kalbinizi.


  • northernsky  (16.06.15 19:57:27) 
parası pulu olan geldi açtı dükkanını ne vergi veriyor ne birşey, paşalar gibi yaşıyor. fakiri de sokakta paçamıza yapışıyor.
açıkçası ben sokaktakilerden çok korkuyorum kaybedecek bir şeyleri yok, zaten sokakta yarı aç yarı tok yaşıyor.

  • kuzey li  (16.06.15 20:01:48) 
tek muhalif burada benim sanırım.kürt toplumuna bile 2.sınıf insan muamelesi gösteren insanlardan ölümden kaçan,işid gibi bir tehlike peşinde olan o insanları anlamak zor oluyor.

böyle çoğulcu bir ülkede yaşıyorsanız lütfen artık şu tatlı su solculuğunu,burasının çok elit bir memleket olduğu hikayelerini bırakın.biz karanlık bir toplumuz zor fakat kabul edin.hırsız,katil,tecavüzcü olmak için suriyeli olmaya gerek yok.ben de gidip refah seviyede avrupa'da yaşamak isterim ama burada kalıyorsan,buranın şartlarına biraz ayak uydurmak gerekiyor.

benim de suriyeli arkadaşlımla var ile gelmeyin kalbinizi kırarım.
  • fatih terim akti  (16.06.15 20:19:29) 
ya ordan burdan duyduğunuz şeylerle birbirinizi gaza getirmeyin. cevapların hepsini okumadım sabrım yetmedi ama biri "çoğu vatandaşlık almış yeaa :s:s" yazmış, nerenizden sallıyosunuz abi? hangi suriyelinin vatandaşlığı var? bizzat içlerindeyim, benim etrafımdaki suriyeliler işi gücü olan eğitimli insanlar, madem çoğu vatandaşlık almış, onların niye vatandaşlığı yok?

ikiyüzlülük de yapmayın. sanki suriyelilerden önce dünyanın en refah en seçkin ülkesiydik de onlar gelince böyle olduk. suriyelilerden söz açılınca herkes bir anda isveçli kesiliyor...
  • littlejack  (16.06.15 20:46:15) 
kimsenin yerini yurdunu keyfinden bırakıp da geldiğini düşünmüyorum, savaştan kaçtı o insanlar. bugünkü durumun tek suçlusu, süreci hakkıyla yönetemeyen devlet büyükleridir.


  • devilred  (16.06.15 21:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.