[]

Fed - Dolar - Euro

Merak ettiğim bir kaç konu var.

Fed'in açıklaması ne olacak ve fed'in açıklama yapması tam olarak neyi ifade ediyor. Bu açıklama sonrası dolar ve euro + veya - nasıl bir hareketlenme yaşar.


 
fed'in faiz artırımı yapması bekleniyor işte. faiz artınca da, abd dışındaki dolaresler abd'ye geri dönmeye başlayacak, niye çünkü para sahipleri için yüksek faiz = yüksek getiri.

e diğer ülkelerde dolar azalınca da dolar değer kazanmış olacak, yerel para birimleri de değer kaybetmiş olacak.

basit şekilde böyle.
  • she was my baby  (16.06.15 17:38:16) 
fed faiz artırırsa insanlar getirisi daha yüksek olacağı için paralarını oraya yatıracak. öyle olunca dünya üzerindeki dolarların abd'ye bir akışı olacak ve sonuç olarak da doların değeri bu dolar çıkışı olan ülkelerde artacak. yani fed faiz artırırsa doların tl karşısındaki değeri artar.

not: konu hakkında uzman değilim.
  • tepedeki psychedelic adam  (16.06.15 17:38:21) 
yil sonuna kadar euro/usd 1in altini gorur usd/try 3 uzeri


  • schopenhauerin kayip torunu  (16.06.15 17:40:12 ~ 17.06.15 10:05:30) 
ytd bu arada.


  • schopenhauerin kayip torunu  (16.06.15 17:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.