[]

terleme ama nasıl terleme

uzun uzun yazıp kendimi acındırmıyorum, zira terlemeyi rahatsızlık olarak görmüyor kimse. "oğlum ben de terliyorum lan, takma kafana." diyen insanlardan da usandım.

aşırı terlemem var. tüm bölgelerde ama ne yazık ki, belirli bölgelerle sınırlı değil. ameliyat olasılığını düşünüyorum. klipsli ets diye bir hede varmış, ama el ve yüz bölgesine etki ettiği söyleniyor sadece. bir de yan etki olarak diğer bölgelerdeki terlemeyi arttırabilirmiş, ki oran olarak da %40-60 veriyorlar. pek cazip değil bu yan etki, zira şu anki terlemem artacak olursa artık kendime kostüm diktirip "eriyen adam" olarak sirke katılacağım.

en güzeli toptan çözüm aslında. intihar edeceksin bitecek de ulan biri beni ölü bulduğunda giysilerim ıslak olmasın istiyorum. swh nasıl bir çözüm önerirsiniz acaba bu terleme olayıyla ilgili? özellikle kendi ya da yakını bu tarz aşırı terleme yaşamış kişilerden daha bir fazla yorum bekliyorum.

not: şimdiden söyleyeyim, "aabi nivea'nın bir roll-on'u var..." ile başlayan cevaplar gelmesin lütfen. emin olun roll-on ve deodorant piyasasına sizden çok daha fazla hakimim.

 
tiroid baktırdın mı ?


  • fatih terim akti  (16.06.15 17:17:31) 
tiroid miroid hepsine bakıldı, hiçbir sorun yok orada.


  • knight of cydonia  (16.06.15 17:18:15) 
ben ameliyat olacak kadar terlemiyorum ancak ortalamanın üstünde terleyen bir insanım. yazın istanbul çekilmez oluyor, normal terleyen bir insan bile eriyor. ben yazın özellikle öğlen hep spor tişörtü giyerim. şu polyester olanlar. özellikle hm'nin ve nike'ın çok şık spor tişörtleri var. dokunmadan anlamazsın bile. yani fitnessa gider gibi dolaşmıyorsun. kışın da driclor kullanmak yetiyor.

ayrıca north face, columbia gibi markaların yine çok şık gömlekleri var. istesen bile ıslatamazsın, su geçirmez oldukları için. daha geçen hafta bi tane daha aldım morhipo'dan. 70 tl civarı verdim. normalde daha pahalı, takip edersen bulursun ucuza.
  • ack3000  (16.06.15 17:18:44 ~ 17:20:35) 
ismail türüt sen misin? şaka şaka, benim tezim beyinde sicakligi ayarlayan hipotalamusla alakali bi sıkıntı olmasi.


  • schopenhauerin kayip torunu  (16.06.15 17:21:39) 
@ack3000: ben de sürekli o spor tişörtleri ile dolaşıyorum ama fayda etmiyor. dediğim gibi, sadece koltuk altı olsa mesela sıkıntı kalmazdı bu tarz giysilerle ama yüzüm falan da terliyor. saçımı uzatamıyorum, çünkü devamlı terden sırılsıklam oluyor. uzatmak derken de normal uzunluktan bahsediyorum işte. spor tişörtleri, kısacık saç falan resmen "bro" gibi dolaşıyorum ortalıkta. hiç memnun değilim.

@torun: geleceğin ismail türüt'ü olabilirim belki. tarzımız uymuyor ama olsun. hipotalamus'a vursam ben şimdi düzelir mi acaba? ya da çıkarıp ısırayım, yine takayım yerine?
  • knight of cydonia  (16.06.15 17:28:06) 
cok şey yapma ya yazik onun da cani var. boy kilo durumun nasil?


  • schopenhauerin kayip torunu  (16.06.15 17:33:05) 
Abim oldu o ameliyattan. Sonrasında bir şikayetini duymadım.

edit: Pek açıklayıcı bir yanıt değil ama üzerinde konuşmadığımızdan anca bu kadarını biliyorum.
  • whoosie  (16.06.15 17:36:47 ~ 17:37:13) 
İyi bir fiziki kontrolden geçmen en iyisi. Terlemeye de bir sürü farklı şey neden olabiliyor nitekim.

Problem fiziki değil ruhsal da olabilir. Genelde stresli bir insan mısın? Stres de terlemeye neden olabilir. Öyle bir durum varsa stres hakkında bir şey yapabilmek için terapiste gitmeni öneririm.
  • iamelf  (16.06.15 18:06:07) 
ameliyat iyi olabilirdi ama sizinki bölgesel değil. antikolinerjik ilaç tedavide var, birkaç başka ilaç daha var hatta, ameliyat fikrinden once tüm vücuda etki gösterecek bir reçete arayışına girin.


  • fallopian  (17.06.15 00:26:44) 
@torun: boy kilo ellerinden öper. kilo var ama yokken de aynı şekilde terliyordum. muhakkak etkisi vardır ancak nedeni kilo değil, biliyorum.

@elf: bir yıldır terapiye gidiyorum zaten. psikolojik nedenlerden ötürü terlediğimi de çok düşünmüyorum, öyle olsa muhakkak psikiyatrist duruma el koyardı gibi hissediyorum.

@fallopian: nasıl bir yol izlemem gerek peki bunun için? hangi branşa gitmem gerek?
  • knight of cydonia  (17.06.15 05:11:46) 
1-Fizik tedavi olabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam haftanın belirli günleri 20-30 dk olmak üzere toplamda 1-1.5 ay kadar sürüyor. Birkaç hafta içinde sonuç veriyor fakat tedavi sonrası güzel geçen 1-2 haftanın ardından eskiye dönme ihtimalin yüksek.

2-Ameliyat olabilirsin. Kesin çözüm değil fakat % 50-60'lık bir azalma için bile bence değer.

3-Tereson, krusept falan kullanabilirsin. Hiç yoktan iyidir ikisi de.
  • harvey  (01.07.15 16:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.