[]

Aynı anda iki diş çektirilir mi?

Bir sebepten dolayı yan yana olan iki adet dişimin çekilmesi gerekiyor. Dişçim ikisini aynı anda çekme taraftarı ama ben kararsız kaldım biraz. Başlamışken ikisini de aynı anda çektirip kurtulmak mı daha mantıklı yoksa birini çektirip o bölgenin iyileşmesini mi beklemek bilemedim.

Tavsiyelere ya da "aynısı kaynımda da vardı o şöyle yapmıştı" şeklindeki tecrübelere açığım. Son kararı yine doktorumla konuşup vereceğim ama önden biraz fikrim olsun istedim.

Teşekkürler.

 
ağzın bir tarafında, yanyana ise sıkıntı olmaz. eğer ağzın sol ve sağında çekilecekse rahat yemek yemeniz için önce birini birkaç gün sonra da diğerini çekiyorlar.


  • oldtimer  (16.06.15 14:00:03) 
İkisini çektirebilirsin tabii. Yan yana dişler sonuçta. Geçen ay kırılan iki adet yan yana dişimin köklerini aldırdım. İyileşme dediğin en fazla yaklaşık 24 saat sürüyor zaten.

Dişler çekildikten sonra yapmaman gereken şeyler tükürmeyeceksin ve emmeyeceksin (pipet ile bir şey içmek dahil) ki oradaki pıhtı çıkmasın, ağzında gargara yapmayacaksın, sızıntı halinde kanama olması normal bu kanama 24 saate kadar çıkabilir onun için o tarafta yemek yemeyeceksin, sigara en azından 12 saat içme duman oranın pıhtılaşmasını engelliyor.
  • iamelf  (16.06.15 14:31:19) 
tel taktırmadan önce köpek dişlerimin bir arkasındaki 4 dişim çekildi. çok sızlanmıştım ve 3 kerede çektirmiştim galiba. ama doktorun uygun gördüğü ölçüde olabildiğince fazla çektirmek önemli çünkü o gerilim uyuşturma çekme acı vs. vs. gibi evreleri daha fazla yaşayacaksınız. o yüzden belki o an daha zor gelebilir ama sonraki seansı beklemenin gerilimi olmayacaktır ve bu büyük bi nimet. (tel ve lastikten ağzımı açamadığım zamanlarım da aklıma geldi... )


  • foseptik çukuru  (16.06.15 14:37:18) 
aynı anda iki diş çektirilir mi onu bilemiyorum ama geçen sene kırılan bir dişim için doktor "çekelim bunu" demişti. kökü 50 metre derinde ve apse yapmış sanırım, çekerken imanı gevredi adamın. bir tane pamuk bastı ve iki saat boyunca bir şey yiyip içme, sonra 1-2 gün boyunca da çok sıcak-soğuk tüketme dedi.

o yüzden çekelim diyorsa bence çektir gitsin, iyileşme süreci dediğin taş çatlasa bir günlük iş. yiyip içme işine de yine çok çabuk alışırsın.
  • der meister  (16.06.15 14:39:31) 
Ben 2 20liği aynı anda çektirdim. Hemde aynı tarafta alt üst çenede. Hemde cerrahi müdahalesiz.

Özetle olur yani.

Çektirdikten sonra bol tuzlu suyla sık sık gargara yap.
  • o degilde,  (16.06.15 15:59:22) 
evet, aynı anda iki tane dişimi çekmişti doktor ikiz dişlerim vardı hatta.


  • le fantome de l opera  (16.06.15 16:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.