[]

internet - mac - kablo

imac'de hem kablolu hem kablosuz olarak modeme bağlıyım. uydunet kullanıyorum ve bilgisayarda net sürekli kopuyor ve ya çok yavaş. uydunetin kötülüğü olabileceğini düşünüyordum fakat telefonuda aynı zamanda kullandığımda telefonda gayet kullanılabilir seviyedeyken bilgisayar bir garip. acaba hem kablolu hem kablosuz olarak bağlamam mı sıkıntı oluyor? ama kablosuzda bana bi sıkıntı varmış gibi geliyor. sık sık sağ üstte ünlem işareti ile gösteriyor kablosuz bağlantıyı. ikisini birden bağladığımda hangisini tercih eder bilgisayar?




 
İkisini birden kullanmanın özel bir amacı var mı? Kapat airport'u gitsin.


  • alperz  (16.06.15 13:45:25) 
kablosuz ağa bağlı olunca telefon kablosuz yedekleme alıyor. yazıcıda ağa bağlı olduğundan yazıcı kullanımı hızlı oluyor. bunun gibi şeyler.


  • naylonlee  (16.06.15 13:47:39) 
Tamam da sen kablolu da kablosuz da bağlansan o yazıcıyı görürsün. O zaman kabloyu sök. Ya da anlamadıysam nereye ne bağlı net olarak anlat çözüm bulalım.


  • alperz  (16.06.15 13:51:46) 
modemin kablosuz ağına yazıcı bağlı telefon bağlı. bilgisayarla iletişimi kablosuz ağdan geçiyor. bilgisyar ile yazıcı arasında bir kablo bağı yok yani. bu yüzden bilgisayarda kablosuz ağ açık. ama stabil olmadığı için kabloda bağladım. fakat kullanım sırasında bilgisayarda sıkıntı yaşıyor.
aklımda ki soru acaba mac lerde kablosuz bağlantıyla ilgili bir sıkıntı mı var? çünkü telefondan daha yavaş olması mantıksız gibi geldi.

  • naylonlee  (16.06.15 13:54:04) 
Başka bir sıkıntı olmalı. Kabloya ihtiyacın yok.

terminal'e;

sudo ifconfig en0 down
sudo ifconfig en1 down
sudo ifconfig en0 up
sudo ifconfig en1 up

yaz. Bundan önce ethernet kablosunu da çıkarmış ol. Bir de böyle dene bakalım.
  • alperz  (16.06.15 14:07:17) 
şu anda ağ kapandı ve yeniden bağlandı. ilk kez full çekiyor gözüküyor. oldu mu acaba. bir süre daha kullanayım daha sonra geri dönüş yaparım. peki bu yaptığımız neydi? :)


  • naylonlee  (16.06.15 14:20:58) 
uydunetle alakası yok bence yosemite kullanıyorsun bu dünya çapında bilinen bir durum zaten. amk tim cook'u sıçtı güzelim şirketin içine.

ben çareyi airportu kapatıp kabloludan devam ederek buldum. alperzin dediği gibi aynı networkte olduğun sürece neyle bağlandığın önemli değil her işi yaparsın.
  • esenboga  (16.06.15 14:25:35) 
sudo dedigi, super user do demek. yani bilgisayara "patron geldi bilader" diyoruz.

ifconfig ag cihazlarini yoneten programin adi.

en0 ilk ag cihazinin adi.

up ve down da acik kapali demek
  • alperz  (16.06.15 17:09:43) 
yosemite ile wifi sorunu ben de yasiyorum, bilinen bir problem. umarim cozulur.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (16.06.15 17:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.