[]

telsiz tavsiyesi (bildiğin walkie talkie)

iki soru, biri marka tavsiyesi, diğeri alırken seçerken dikkat etmem gereken noktalar..

1) aranızda çeşitli sebeplerden kullananınız vardır.. lisanssız olanlarından arıyorum ama mesafesi geniş olsun.. ne kadar olabilirse sanırım onunda bi sınırı var.. direkt marka model de verebilirsiniz, link olursa o daha bir süper olur.. ne biliyim ucuza satmayı düşünürseniz, sağlamsa onu da düşünebilirim.. falan falan..

2) hadi tavsiyeniz yok ama kullanmışlığınız olsun.. şimdi bunlar çeşit çeşit.. titreşimlisi oluyor, şusu oluyor busu oluyor.. alırken nelere dikkat etmeliyim, neler başarılı özelliktir, neler gereksizdir? (atıyorum titreşim gerekli midir?)

*edit*

3) aselsan'dan vazgeçme diyeniniz var mı? özel bir sebebiniz var mı?

***
kullanım yeri kimi zaman böyle dağ bayır çimen, kimi zaman iki daire arası, kimi zaman festival falan.. genciz işte öyle sağda solda kullanıcaz.. ama kullanacağımı biliyorum, heves değil yani..

 
hangi amaçla kullanacağınıza bağlı olarak marka önerileri değişebilir.
bir kere şunu belirtmek isterim halk arasında Walkie Talkie olarak bilinen cihazlar PMR sınıfı lisanssız telsiz olarak tanımlanır. Bu cihazlar 0.5miliwatt gücünde çıkış yapar ve ancak 2 telsiz birbirini gördüğü sürece 3000m'ye varan görüşme imkanı sağlayabilir. Onun dışında çıkış güçleri düşük olduğu için kimi zaman aynı katta 2 daire arasında bile görüşemezsiniz.Fiziki her türlü engel PMR haberleşmesinde olumsuz etkendir.
Aselsan'ın Cobra serisi var, Motorola'nın yeni çıkardığı antensiz modeller var.
Bunları tercih edebilirsiniz. Bu telsizlerde bahsettiğiniz gibi titreşimden tutun da melodiye kadar envai çeşit özellik var.
Asla ve asla CE belgesi olmayan telsiz satın almayın çünkü bu telsizlerin kullanımı hem yasaktır hemde sağlık açısından uzun vadede sorun çıkarabilir.
Marka olarak sorarsanız ben yaesu derim. Yaesu'nun vx-146 ve 246 modelleri profesyonel özellikte olup çok ama çok sağlam ve kalitelidir.PMR olarak satılır ama çıkış gücü 0.5mW olmasına rağmen çok kaliteli görüşme sağlanır. Tabi biraz fiyatları tuzludur diğer PMR telsizlere göre.Ama verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alırsınız.
Telsiz alımı konusunda tanıdığım 1-2 firma var yardımcı olabilirim.
  • icemanr  (12.09.09 11:19:23) 
evet motorola'nınkiler güzel. bizde var, memnunuz.


  • kediebesi  (12.09.09 13:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.