[]

Okuduğunuz en iyi bilimkurgu ve fantastik kitaplar?

İlk defa okuyacağım bu türlerde ^^




 
fantastik türler için "Ejderha Mızrağı Destanı" üçlemesi iyi bir başlangıç diyebilirim.
harry potter de öyle

  • saim  (16.06.15 12:23:21) 
İlk defa okuyacaksanız Fantastik tür için Ejderha Mızrağı Serisi'nden başlayabilirsiniz. Daha karanlık, aksiyon ve farklılıklarla dolu bir okuma içinse Unutulmuş Diyarlar Serisi'nden Kara Elf Üçlemesi ile başlayabilirsiniz. Bunları okuduktan sonra da Zaman Çarkı Serisi, Ölüm Kapısı Serisi, Farseer Serisi, Karakılıç Serisi, Kralkatili Güncesi gibi bir sürü serilerle yolunuza devam edebilirsiniz.


  • BuddyGuy  (16.06.15 12:26:48) 
fantastik olarak, ejderha mızrağı serisi +1

bilim kurgu, otostopçunun galaksi rehberi serisi
  • peggy  (16.06.15 12:30:14) 
Merhaba

Ejderha Mızrağı serisini başarılı bulmakla birlikte başlangıç olarak tavsiye etmiyorum, iyi bir giriş olmayabilir. Tavsiyem Yerdeniz Büyücüsü olur, modern fantastik edebiyat serisi olarak da Harry Potter güzel bir seçim olabilir. Bu seriler sonrasında seçimlerinizi çeşitlendirebilirsiniz, nacizane tavsiyem :)
  • burka  (16.06.15 12:32:16) 
bilimkurgu asimov - vakıf serisi


  • magoria  (16.06.15 12:35:24) 
yerdeniz serisi.


  • freya  (16.06.15 13:12:04) 
ilk defa bilimkurgu okuyacaksan sürükleyici bir başlangıç yapman lazım: vakıf, mülksüzler, ender'in oyunu, yaşlı adamın savaşı ile başlayabilirsin.

asimov-vakıf serisi
alfred bester-kaplan kaplan/yıkıma giden adam
ursula k. le guin-mülksüzler, karanlığın sol eli
p.k.dick külliyatı
rama serisi
joe haldeman-bitmeyen savaş
john scalzi-yaşlı adamın savaşı
brian stableford-merkeze seyahat


fantastik:
china mieville-perdido sokağı istasyonu
michael ende-bitmeyecek öykü
  • zihuatanejo  (16.06.15 14:58:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.