[]

Neden?

Selamlar.

Uzun süredir dikkatimi çeken birşey var duyuruda. Kız/Erkek olaylarıyla ilgili birşey soruldugunda herkes yardırıyor çarşaf çarşaf yazılar, onlarca yorumlar. Birilerinin birşeylerle ilgili sorularını kimse umursamıyor. Nedir sizce bunun sebebi. Sizde benim gibi küfür ediyor musunuz?


 
O dediğin duyurular için bir bilgi gerekmiyor çünkü. Ama teknik, medikal, hayvan, yabancı dil ve diğer çoğu bölümdeki sorular herkesin bildiği konular olmuyor. Aslında insanların bilgi sahibi olmadıkları konularda bir şey yazmamaları daha iyi; gereksiz bilgi kirliliği yaratıyor, soruyu soranı yanıltıyor.


  • osurdum  (16.06.15 10:56:08 ~ 10:56:37) 
Birilerinin birseyleri derken gonul isleri sorusu mu?
Bilgi icerikli sorusu ise bilmiyor olabilir, bir baskasinin gonul isi ya da baska sorunundansa "anket" daha cekici geliyor olabilir, baskasinin sorununu kendince sacma bulup cevap yazmak istemeyebilir vs vs

Kufur etmiyorum herkesin kendi tercihi kimse kimsenin duyurusuna cevap yazmak zorunda degil.
  • neferkitty  (16.06.15 10:57:11 ~ 11:03:03) 
Binlerce üye var duyuruya. Onca kişi içerisinde bir bilen olmaması imkansız. Tabii ki çok detay uç konular olabilir ama genel anlamda böyle. Kimse umursamıyor.


  • o degilde,  (16.06.15 11:02:54) 
Umursamamalari da normal adamin bir zorunlulugu yok ki bence cok takilmayin

rack.2.mshcdn.com


Bir de 150 kez sorulmus soruyu ara butonunda aratmayip gelip soranlar onlara ben de cevap yazmiyorum.
  • neferkitty  (16.06.15 11:05:56 ~ 11:08:06) 
Küfür etmiyorum neden edeyim? umursamak zorunda değil kimse benim derdimi. insanları birşeyleri önemsemeye zorlayamazsınız, ne sanal ortamda ne de gerçek hayatta.


  • innerbliss  (16.06.15 11:08:19) 
Olay umursamak değil. Bu platformun amacı ihtiyacımızı (ögrenme, alma, satma, paylaşma vb. yöntemlerle) gidermek ve diger üyelerin ihtiyaçlarına yardımcı olmak degil mi? Yoksa ben mi çok yanlış anlamışım burasını.


  • o degilde,  (16.06.15 11:11:35) 
Buradan beklentin yanlış bence. Beklentilerini "bir bilen ve soruma cevap vermek isteyen birileri çıkar belki, bir de Eksiduyuru'ya sorayım" bandına çekmelisin.

İnsanlar sorunun soruluş şekline göre bile "amaan boşver, kim uğraşacak buna dert anlatmakla" diye bile düşünebiliyor. Belli bir kriter yok ama burada soru-cevap olayı tamamen insanların keyfine kalmış. Küfürlük durum yok.

Çok klasik ama karşılıksız yardımların bu kadar olduğuna bile dua et bence.
  • osurdum  (16.06.15 11:11:36 ~ 11:12:47) 
Evet hayalkırıklığına uğradığım oluyor bazen, bir mankenin memesini tartışmaya 50 kişi geliyor ama benim soruma kimse cevap vermiyor mesela ama yapacak birşey yok.
O kadar önemsemiyorum, gene de buradan çok fayda gördüm herşeye rağmen.

  • innerbliss  (16.06.15 11:21:53) 
"... karşılıksız yardımların bu kadar olduğuna bile dua et bence." nasıl bir yaklaşım şekli. Neden dua edeyim altı üstü bir cevap yazacak. Böbregini istemiyoruz karşımızdakinden. Zaten böyle bir zihniyet güttügümüz için gelmedik mi bu hale.


  • o degilde,  (16.06.15 11:31:08) 
bir düşüş benim de gözlemlediğim bir şey.

eski havası yok buranın, bir şey soruyorsun, sorduğun soruyla alakasız cevaplar geliyor.
yardımcı olamayacaksan lüzumsuz yazma bari de bilgisi olan görsün, yazsın.
  • livaneli kadir  (16.06.15 11:31:14) 
Birincisi sorulan soruların büyük bir bölümü zaten cevaplanmış veya Google'a sorunun bir cümlesini yazınca cevabı ilk sırada çıkacak sorulardan oluşuyor. Geyik/bilgi istemeyen soruları zaten geçiyorum, orada uzun uzun geyikler dönüyor zaten. Spesifik sorularda ise işin içine bilgi giriyor. Bilmeyenler yine geyik yapıyor, yanlış bilgi veriyor, kısacası bir halta yaramıyor. Bence rahatsız olunması gereken konu bu.

Senelerdir buralardaysan da sözlükteki kalite düşüşünün burada da olduğunu gözlemlemişsindir zaten. Onun için "dua et" dedim, yine bilen birileri çıkıp gerçekten yardımcı olabiliyor hala.
  • osurdum  (16.06.15 11:39:28) 
Gönül işleri yorum yapması daha kolay olan bir konu. Herkes az çok aşık olmuştur, herkesin kendine göre bir tecrübesi var. Üstelik daha göreceli ve daha risksiz, iknası daha zor bir konu. Bilgiden çok da yoruma açık. Yani biz burada "Hayır, onu arama" desek, kişiyi ikna edebiliriz ya da etmeyebiliriz ama son kararı yine onun kişiliği ve iradesi verecek. Yanlış bir karar verse işsten kovulma, yanlış ödev cevabı verme gibi sonuçları yok. Bir de, çok kişinin duygularını ve içini tetikleyen bir konu.

Birisi gelse "Yüz tanıma için algorritmalardan hangilerinin sağlamlığı yüksektir" dese, kaç kişinin bu konuda tecrübesi var ki cevap versin. Üstelik yanlış ve kengine güvensiz bir cevabın götürüsü daha somut, etkisi daha kısa vadede gözle görünür. Yoruma açık değil. Hakkında bir şeyler söylemesi daha riskli. Bir de böyle konular, pazartesi gidilen iş gibi gönülsüzce cevaplanabiliyor çünkü gönül işi kadar zevkli gelmeyebiliyor. Tetikleyici br duygu değil çoğu kişi için, gönül işinin olduğu kadar en azından.

Birine "Şundan şundan dolayı seni aramıyordur" demekle "Maslak'tan Kilyos'a TEM üzerinden gidilir" demek arasında fark var. İlkinde senden aldığını kendi deneyimi ile yorumlayacakken, ikincisinde senin verdiğin bilgiye daha fazla güvenecek ve akşam gelip "Yanlış yerlere gönderdin beni" diyecek.

Bu yüzden yargıladığım bir durum olmadığı gibi, beklediğim bir şey bu.
  • aychovsky  (16.06.15 12:24:00 ~ 12:29:11) 
Durum gittikce daha kotu olmakla birlikte, en az son 3-4 yildir dogru duzgun hemen hicbir soruma cevap almadim. Artik daha gunluk ya da genel fikri merak ettigim sorular olursa onlari soruyorum. Kufur etmiyorum.

Ayrica cevabini bildigim pek cok soruya da soruyu soranin tavri sebebiyle cevap yazmiyorum. Sebebine umursamamak demem ancak illa ki sorunun bir seyleri batiyor ve sonucta umursamamis oluyorum. Ya "Google'a x yazmayi bilmemis" diyorum, ya "y konuda ozenmemis/ugrasmamis ben niye ugrasip cevap yazayim" diyorum, ya "niye bu kadar mizmizlanmis" diyorum, ya "bu kadar basit soru mu olur annene babana sor bilirler zaten" diyorum, ya "cok buhranli, benlik degil" diyorum...
  • f_d  (16.06.15 12:43:16) 
bilgi sahibi olup olmama meselesinden çok çoğunluğun ilgisini çeken konulara dahil olup olmamakla ilgili bu konu. mesela youtube'a girdiğinizde spor, müzik, siyasi tartışmalar, dizi vb. videolarının çok büyük talep görmesine karşın bunlardan çok daha önemli, değerli belgesellerin birkaç yüz kişi tarafından izlendiğini görürsünüz. dahası popüler olan ayrıca ilgiyi üzerine çekiyor, "herkes yazmış, ben de yazayım" "kimse yazmamış, yazmasam da olur" düşüncesini yaratıyor. evet anlamsız, evet saçma ama gerçek.


  • harvey  (16.06.15 13:08:36) 
böyle bir durum var ama bu bana koymuyor açıkçası. internetteki hiçbir mecrayı ciddiye almadığımdan dolayı olabilir.
ama hak yemek istemem, f_d nickli kullanıcı 3-4 yıldır hiçbir sorusuna cevap alamadım diyor, abartmayalım :) yol tarifi olsun, ingilizce çeviri olsun, hiç bilmediğim akademik bir konuda sorduğum sorulara aldığım cevaplar olsun, sağlık sorunları, spor vs vs soru sorup da cevap alamadığım hiçbi şey olmadı. zaten bilgi içerikli soruların 1 cevabı var, o yüzden o tarz sorulara genelde 2-3 cevap geliyor. bence gayet tatmin edici. ha bazıları 3 kelimelik soruyu 3 paragrafta anlatıyor, millet okumaya üşeniyordur bence. hiçbir sorunuza cevap alamıyorsanız biraz da suçu kendinizde arayın :)

  • littlejack  (16.06.15 17:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.